Благодарение на поредица от видео ревюта, които Digital.bg ѝ посвети, вече знаете какво представлява новата фитнес гривна Huawei Band 6, какви спортни функции има тя и как може да направи здравословният ви начин на живот още по-приятен и интересен. Тук обаче ще ви покажем, че Band 6 не е само фитнес гривна, а реално е мултифуннкционално устройство, което освен по време на спорт, намира и много други допълнителни приложения. Това са 10 яки приложения за които можете да използвате Huawei Band 6, освен за стандартното ѝ предназначение като фитнес гривна.

На първо място това е модерен и ефектен аксесоар, който можете спокойно да използвате вместо часовник и със сигурност той ще привлече вниманието на всеки около вас. А и замислете се, много по-удобно е просто да погледнеш ръката си за часа, отколкото да вадиш телефона си всеки път от джоба или чантата. От дисплея можете и да виждате директно прогноза за времето, както и температурата в момента.

 

 

Споменавайки джоба и чантата, ще дадем следния пример. Получавате известие и за да го видите, трябва да изваждате всеки път устройството след всеки звук, който ви съобщава, че сте получили нещо. Е ако имате Huawei Band 6, просто ще погледнете дисплея на гриваната си. Повярвайте ни, човек в един момент до такава степен свиква с тази функция, че колкото и скъпи аналогови часовници да има, постоянно предпочита да носи своя смарт аксесоар.

Друг много практичен момент е когато имате малко дете и не искате всяко известие или прозвъняване да го буди и респективно да нарушава спокойствието ви в следващия час приспиване. Вариант е да оставите смартфона си на безшумен режим и дори да изключите вибрацията му. Така обаче рискувате да изпуснете важни обаждания или съобщения. Ако обаче изключите звука и вибрацията, но свържете към смартфона Huawei Band 6, то вече няма шанс да да пропуснете нещо важно.

 

 

Също така, често удома ходите с облекло, което няма джобове. Това означава, че преминавайки от кухнята в спалнята, хола или банята, ще трябва постоянно да носите смартфона си в ръка. Ако използвате обаче таква смарт гривна или пък смарт часовник, те постоянно ще са на ръката ви. Оставяте смартфона на средата на апартамента или къщата си и имате връзка с него от всички стаи. Според техниеските данни, които дават Huawei безжичната връзка между Huawei Band 6 и смартфона ви е до 10 метра. Наш тест обаче показва, че реално имате дори повече. Под права линия успяхме да се отдалечим на 14 метра и връзката чак тогава се разпадна.

 

 

Тук се намесва и поредната много полезна функция, която макар и рядко ще ви се наложи да използвате, а ние пък ви пожелаваме никога да не ви се наложи да използвате, не и в екстремна ситуация. Тя е известяването, което гривната ви дава при прекъсване на връзката, когато смартфонът ви излезне извън обсега на Bluetooth връзката. Така ще сведете до минимум възможността някой да открадне смартфона ви или да го изгубите, ако случайно е паднал.

В този момент ако се върнете няколко крачки назад и възобновите автоматично връзката със смартфона, можете да активирате директнио прозвъняване към него и той ще се обозначи с точна локация.

 

 

Подобна екстра можете да използвате и като дистанционей спусък, при снимки. Така когато сте сами и няма кой да ви снима, няма нужда да използвате таймер. Можете просто да активирате тази функция от менюто на Huawei Band 6, да застанете на мястото, на което искате да сте в кадър и да натиснете върху гривната за спусък при снимки.

Ако слушате музика със слушалки или пък смартфонът ви е част от музикалната система в автомобила ви, директно от Band 6 можете да регулирате аудио плейъра чрез който да спирате и пускате песни, да преминавате към следваща или предишна в плейлистата си. Можете също така да регулирате силата на звука.

 

 

Понякога будилникът не може да ви събуди, просто защото е някъде из стаята а, често до такава степен ненавиждате мелодията му на звънене, че просто не искате да си причинявате този стрес от събуждане. Много практично решение за събуждане е именно гривната на Huawei. Тя е синхронизирана с алармите зададени в смартфона ви и започва да вибрира леко на ръката ви сутрин като със сигурност ще ви събуди и то без излишен шумен стрес. Опитайте!