Гъвкавите смартфони са интересна концепция, която ще обхване и лаптопите на водещите производители.

Разбира се ще е нужно време да видим първите подобни продукти на пазара, като Lenovo вече показаха финалната версия на гъвкавия ТhinkPad X1 Fold в настоящото видео. Компанията потвърди да стартира продажбите на устройството в средата на годината, както и очакваната цена. Първия гъвкав лаптоп в света ще е достъпен на цена от $2499.

 

 

Припомняме ви, че лаптопа е оборудван с 13.3-инчов pOLED дисплей на LG Display, който поддържа 2К резолюция от 2048х1536 пиксела. Във вътрешната част на екрана има покритие от неръждаема стомана, която предпазва от различни драскотини. Въпреки това този слой е достатъчно издръжлив да бъде сгъван многократно с дисплея.

 

 

Бъдещите собственици на Lenovo ThinkPad X1 Fold ще могат да използват Active Pen стилуси и да се възползват от Dolby високоговорителите. Предната IR камера е с 5МР резолюция, а стойка в задната част позволява на устройството да се използва в няколко режима на работа.

Moделът има батерия с Rapid Charging функция, която осигурява 11 часа с едно зареждане и използва Intel UHD Graphics 11 видео карта, 1TB хард диск и 8GB RAM.