Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
13 резултата за храна
храна
Защо не трябва да вземаме важни решения, когато сме гладни
Защо не трябва да вземаме важни решения, когато сме гладни
Вземането на важно е решение е процес, който изисква да бъдете търпеливи и да прецените внимателно ситуацията. След като обърнете достатъчно внимание на всеки детайл можете да направите най-добрата преценка. Именно заради това не е добра идея да прибързвате, тъй като е по-голяма вероятността да допуснете грешка. Ново прочуване на University Of Dundee показва, че най-неподходящия вариант е да вземете решение по важен въпрос, когато сте гладни.   Изследването им обхваща 50 доброволци, които са подканени да отговорят на специална селекция от въпроси, съобщава Mirror. Co. Uk. Участниците трябва да го направят два пъти, като разликата е, че единия път са приели обилно количество храна. Резултатите показват, че хората, които са гладни са много по-склонни да се съгласят да получат малка награда незабавно, вместо да бъдат търпеливи и да получат по-голямо възнаграждение след определен период от време.   Проучването показва, че в нормално състояние участниците са склонни да изчакат около 30-35 дни, за да получат двойна награда. Тази цифра, обаче намалява до едва три дни, когато се чувстват гладни. Данните очертават ясна връзка между нагласите на всеки човек при вземане на решение и това дали е гладен. Следващият път, когато ви се налага да направите важен избор се постарайте да сте сложили нещо в стомаха си, за да може да направите правилна преценка.   Още от Digital: Учени създадоха игра, за да ни стимулират да намалим приема на захар
видео ревю
Дизайнерска система за видеонаблюдение - D-Link mydlink Pro DCS-2802KT-EU
Дизайнерска система за видеонаблюдение - D-Link mydlink Pro DCS-2802KT-EU
Доказано е, че днес една от основните причини за стотици болести е стресът. Той е на всякъде около нас и в наши дни една от основните задачи е да ограничим стреса до минимум. В това свое видео ревю, екипът на Digital.bg ще наблегне на сигурността – на дома, офиса или вилата. Това е част от новата Wire-Free система за видео наблюдение на D-Link. Уважаеми дами и господа - mydlink Pro DCS-2802KT-EU.
видео ревю
IP камера за видео наблюдение D-Link DCS-8525LH
IP камера за видео наблюдение D-Link DCS-8525LH
Днес темата с видео наблюдението е все по-актуална. То ни дава голяма доза спокойствие когато сме извън дома си, а в същото време ни позволява да контролираме бизнеса си от разстояние. Не всяка IP камера обаче е подходяща за нуждите ни и не трябва да правим компромиси в това отношение. В днешното ни видео ревю ще ви покажем D-Link DCS-8525LH която тестваме повече от седмица и спокойно можем да кажем, че идеално покрива нуждите на масовият потребител, че дори и малко повече.
храна
The Arctic Apple е първият сорт ябълки, които не потъмняват
The Arctic Apple е първият сорт ябълки, които не потъмняват
Протестите срещу генно-модифицираните храни стават все по-често явление по цял свят. Милиони потребители вярват, че те са вредни за здравето ни и правят всичко възможно да не допуснат навлизането на подобни продукти в търговските вериги. За съжаление това решение се взема от правителството и твърде често протестите не са достатъчно ефективен метод в това отношение. Броят на компаниите, които модифицират на генно ниво различни храни постоянно се увеличава.   Добър пример в това отношение е The Arctic Apple. Всъщност под това име се крие първата ГМО ябълка, която ще бъде продавана в магазините на територията на САЩ, предаде Independent. Създателите ѝ твърдят, че нейната вътрешност никога няма да стане кафява, независимо колко време е минало, откакто е разрязана. Компанията произвела The Arctic Apple е на мнение, че има много хора, които нямат търпение да се сдобият с подобен продукт.    Привържениците на идеят за ГМО храни твърдят, че те са най-добрият начин да се сложи край на глада в най-бедните райони и са най-добрата алтернатива на пестицидите. Според тях другите предимства на тези храни са по-добрият вкус и факта, че са безвредни за здравето. Опонентите на тази идея твърдят, че ГМО продуктите крият много опасности за дребните производители, животинските и растителните видове и са опасни за консумация.   Вижте шест технологии, които ще променят храната ни
любопитно
Знаете ли, че: Най-скъпата вечеря в света ще ви струва $2 млн.
Знаете ли, че: Най-скъпата вечеря в света ще ви струва $2 млн.
Преди няколко месеца в интернет се появи много интересна информация свързана с филипински ресторат в Бруклин, който срещу $100 предлагаше поничка, която е покрита от 24-каратово злато. Въпреки високата цена тази идея привлече вниманието на доста потребители, като някои от тях дори си купуваха дузина от тях на цена от $1200 и сега искаме да ви информираме за още едно заведение, което има съвсем различна представа за стил и лукс. В случая става въпрос за елегантния ресторант Ce La Vi, разположен на покрива на хотел Marina Bay Sands в Сингапур, който си партнира с руската компания World of Diamonds.   Съвместният им проект е много интересен, тъй като предлагат на клиентите си възмоността да прекарат незабравима вечеря в луксозната и изискана обстановка на Ce La Vi, която обаче ще им струва $2 млн., предаде ThisIsInsider. Цялото преживяване ще трае около осем часа и започва с 45-минутен полет с частен хеликоптер над Сингапур и продължава с обиколка с яхта и разходка по улиците с Rolls Royce. Лимузината ще отведе клиентите до самият хотел, където ще могат да се отдадат на заслужена почивка и да се наслаждават на изумителната гледка от покрива на Marina Bay Sands.   Най-скъпата вечеря в света е за двама души, които ще бъдат посрещнати не само от най-добрия персонал на ресторанта, но и от 10 хил. червени рози на мазата и специално приготвено меню, включващо 18 различни блюда. Екстрите продължават с диамантени прибори с имената на гостите, които са платили внушителната сума, но също стриди Belon и най-скъпият сорт хайвер Аlmas Caviar, придружени само от 44 и 55-годишни отлежали вина. Самата вечеря зашършва с уникален подарък, който представлява 2.08-каратов пръстен от син диамант с позлатена платитена рамка на компанията World of Diamonds.   Вижте как се правят най-добрите снимки на хранителни продукти
любопитно
Защо рецептите от Интернет често не ни се получават добре
Защо рецептите от Интернет често не ни се получават добре
Сценарият ви е познат: намирате страхотна рецепта в интернет, изпълнявате я педантично стъпка по стъпка и въпреки всичко крайният резултат нито изглежда като на снимката, нито има „божествения“ вкус описан в текста на рецептата или в коментарите под нея. Пред BusinessInsider, авторката на кулинарен блог Сидни Крамър ни обяснява защо се получава така. Ето няколко нейни предположения: 1. Защото не четем рецептата достатъчно задълбочено. Крамър съветва да изчетем внимателно абсолютно целия текст на рецептата, включително въведението, а не да минаваме директно на...
джаджи
Създадоха сладолед, който може сам да променя цвета си
Създадоха сладолед, който може сам да променя цвета си
Интересният ефект се дължи на специална съставка, която бе създадена от испански учен.
видео ревю
D-Link DHP-P601AV PowerLine AV2 1000 - превръща електрическата мрежа в LAN
D-Link DHP-P601AV PowerLine AV2 1000 - превръща електрическата мрежа в LAN
Със сигурност ви се е случвало поне веднъж да пробивате стени, за да прекарате интернет от коридора до някоя от стаите в апартамента си. Много неприятно занимание което не винаги можем да свършим сами, развали пресно боядисаните стени, струва пари и води след себе си шум и мръсотия. Да, днес вече слагаме рутера в антрето и решаваме проблема с безжичният интернет, но понякога има устройства които налагат връзката да бъде жична през LAN. Например IP телевизията за която високата скорост на интернет връзката и липсата на прекъсвания са много важни. Решение има и то се казва D-Link DHP-601AV...
видео ревю
Mini HD WiFi камера D-Link DCS‑8000LH
Mini HD WiFi камера D-Link DCS‑8000LH
Ако преди години охранителните камери бяха скъп лукс който беше присъщ само за тайните агенти в криминалните филми, то днес този лукс е достъпен и камерите от огромни тежки устройства се превръщат в компактни красиви аксесоари за дома, които имат цена достъпна за почти всеки джоб. В това свое видео ревю, Digital.bg ще ви покаже една много ефектна бюджетна Mini HD IP Wi-Fi камера от D-Link. Уважаеми дами и господа - DCS-8000LH
храна
Как технологиите ще подобрят вкуса на доматите в магазините
Как технологиите ще подобрят вкуса на доматите в магазините
Доматите представляват най-голямата и разпространена култура от плодове и зеленчуци, която присъства във всяка кухня в световен мащаб. Вероятно сте забелязали, че тяхното качество в супермаркетите не е достатъчно добро. Всеки от нас е изпадал в ситуацията да си купи домати от магазина и да остане разочарован от техния вкус. Екип от американски и канадски учени решиха да използват модерните технологии, за да предложат ефективно решение на този проблем.   Проектът им е свързан с провеждането на химически и генетичен анализ на стотици сортове домати, предаде DigitalTrends. В крайна сметка те секвенират геномите на 400 разновидности на популярния плод, с които извличат най-важните летливи химикали и ароматни съединения, за да подобрят вкуса на доматите. Един от проблемите, с който се сблъскват учените е свързан с факта, че те съдържат над 30 различни съставки. Всяко едно от тези съединения по собствен начин допринася за вкуса им.   Комбинацията от всички вещества кара човешкия мозък да ги асоциира с характерния вкус на домата. За разлика от този плод при банани, боровинки или ягоди е необходим само един специфичен химикал, за да се постигне същия ефект. Целият проект на учените е плод на 12-годишни изследвания. Новият генетичен метод, който те създават най-накрая може да сложи край на този проблем. Ако всичко върви по план той ще се използва масово в индустрията в следващите три години.   Вижте шест технологии, които ще променят храната ни
храна
Каква е причината да ядем десерта след основните ястия
Каква е причината да ядем десерта след основните ястия
Вкусните десерти винаги са представлявали чудесен начин да завършим вечерята или обяда си. Хрумвало ли ви е някога, че може да има причина да оставяме тази храна за след основните ястия? Консумацията на сладки неща е свързана пряко с начина, по който функционира човешкия мозък и неговия първичен порив да си набавя максимално количество калории. Учените са на мнение, че апетита ни спада сериозно след като поемем определено количество от една и съща храна.    Няколко хапки десерт обръщат този процес и карат тялото ни да иска да поеме още храна, информира BusinessInsider. Консумацията на ястия, които са твърде солени или съдържат много подправки кара да намалим глада си и стомаха ни да се чувства заситен. Aко започнем да ядем различни блюда, които са сладки и студени постепенно апетита ни се възвръща. Не бива да забравяме и факта, че самият стомах може да поеме само определено количество десерт, след като сме яли други хранителни продукти.   Когато сме гладни високите количества на десерти, които съдържат твърде много захар води до бързо усвояване на нишесте или мастни киселини. В крайна сметка това затруднява консумацията им от тялото ни. Това е още една причина защо оставяме любимия си десерт, за да го хапнем след като вече сме го направили с други ястия. Все пак правилният режим на хранене е жизненоважен за здравето и тонуса ни през целия ден.    Вижте шест технологии, които ще променят храната ни
технологии
6 технологии, които ще променят храната ни
6 технологии, които ще променят храната ни
Производството на храни, обработката и транспортирането им е причината за отделянето на огромно количество емисии парникови газове в атмосферата. Освен това се губят огромни количества храна всяка година в някои части на света, докато в други региони хората страдат от недохранване.   За щастие, селскостопански инженери и учени работят усилено, за да се увеличи производството на храни, да се осигурят по-чисти селскостопански процеси и да се разработят по-екологични опаковки.   Благодарение на Engadget можем да научим повече за тези 6 технологии, които ще променят храната ни.   3D принтери за храна В научно фантастичните филми отдавна сме виждали как ястията магически се появяват при натискане на един бутон. Днес ние сме на една крачка разстояние от това бъдеще, благодарение на 3D принтерите за храна.     Green Wheel на миланското студио Design Libero Определението за „храна за астронавти” може да се промени скоро, благодарение на чудната градинка разработена от миланското студио Design Libero, наречена Green Wheel. Много учени са търсили начини как да помогнат на астронавтите да ядат здравословна храна, но този опит може да е от полза и нас, тук на земята. Green Wheel е автономна ротационна градина, която може да се отглежда във всяко жилище.     Биоразградими опаковки, направени от водорасли Пластмасовите бутилки и опаковки замърсяват природата. Те са евтини за производство, но рециклирането им е трудно и скъпо. Исландският дизайнер Ари Йонсон е успял да създаде алтернативни опаковки за еднократна употреба от водорасли.     Месо, отгледано в лабораторни условия Консумацията на месо, отгледано в лабораторни условия, ще бъде еко алтернативата за онези почитатели на месните изделия, които не искат да станат вегетарианци, но същевременно са загрижени за това как храната, която консумират, влияе на околната среда и климата. Според учените от Оксфорд и Амстердам, отглеждането на месо в лабораторни условия (вместо добиването му посредством традиционното животновъдство) ще допринесе за отделянето на много по-малко парникови емисии в атмосферата.     Вертикални ферми Целта на вертикалните ферми е да се избегнат проблемите, свързани с отглеждането на зърнени култури в райони, страдащи от суша или болести по растенията, разположени на стотици километри от населените места, където се консумират. Растенията във вертикалните ферми могат да бъдат отглеждани с помощта на икономични безпочвени хидропонични системи и LED лампи, имитиращи слънчевата светлина. Освен това управлението им е много лесно: въртящите се рафтове с растения се контролират от софтуер, който гарантира, че всяко от тях получава еднаква светлина и равномерно разпределена вода.     По-продуктивни култури Учените намериха начин да използват естествена генетична мутация за получаване на по-продуктивни култури. Те са кръстосали вид мутирала царевица с традиционни царевични култури за производството на по-големи житни класове, без да се променят всички други аспекти на самата царевица. Резултатът е увеличаване на добивите до 50 %.     Вижте вече можем да изчисляваме калориите на храните от търсачката на Google
снимки
Как се правят най-добрите снимки на хранителни продукти
Как се правят най-добрите снимки на хранителни продукти
Снимките на храна може да са клише, но днес все още има много хора, които не могат да ядат храната си, ако първо не ѝ направят снимка, която да споделят в социалните мрежи. Ако това изкушение е и ваша страст, разгледайте съветите на Pocket-lint.   1. Възползвайте се от естествената светлина Думата „фотография” означава рисуване със светлина. Ето защо светлината за фотографа е както боята за художника. За да заснемете възможно най-добрата снимка трябва да се съобразите с това от къде идва светлината. За отлични резултати, опитайте да снимате от ъгъл от 45 градуса спрямо източника на светлина. Така ще избегнете сянката ви да падне върху обекта тоест – храната. Опитайте да преместите храната или себе си за идеална позиция, или опитайте да използвате нещо като бяла салфетка за рефлектор, ако мислите че се налага. Не е нужно ярка светлина, но трябва да се използва светлината по най-добрия начин.   2. Бленда Размера на блендата се обозначава с числото f. Колкото по-малко е това число, толкова по-широка ще е блендата и толкова повече светлина ще се погълне. Колкото по-голямо е това число, толкова по-малко светлина ще се погълне. Изборът на F / 2.0 ще изостри обекта – храната, докато фона ще се замъгли. Това е боке ефект. Изборът на F / 5.0 или по-висока стойност ще даде повече фокус и на храната и на фона, но изисква по-дълга експозиция. Ще имате нужда от стабилна ръка или статив за по-дългите експозиции. Ако държите фотоапарата в ръце, опитайте се да пъхнете лактите си в тялото за по-голяма опора и издишайте, след като снимате. 3. Снимайте колкото се може по-бързо след сервирането на храната Вашата храна изглежда най-добре в момента, в който се сервира. Така че действайте бързо и не отлагайте снимката. Колкото по-дълго чакате, толкова по-вероятно е сосовете да се разделят, мазнините да се втвърдят или листата да започнат да потъмняват. 4. Експериментирайте Експериментирайте от различни ъгли, разстояния, с различно осветление. Освен това чувствайте се свободни да променяте аранжировката или да добавяте подправки за по-забавен ефект. Не е нужно също така да се съсредоточавате върху цялото ястие, а само върху голямата сочна малина върху мелбата ви, например. Може да заснемете и продукти, включени в самата рецепта, защото именно те разказват много и придават страхотно настроение. Листенце мента, свеж плод или ядки също са прекрасно допълнение. Оставете въображението ви да работи!   Вижте най-лесните програми за обработка на снимки