Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
18 резултата за храна
приложения
Три добри приложения, които следят калориите, които приемаме с храната
Три добри приложения, които следят калориите, които приемаме с храната
Броенето на калориите, които се поемат с храната е необходима част от ежедневието на тези, които искат да отслабнат. Приложенията за броене на калории проследяват храненията ви за деня и физическите упражнения, които правите без излишен стрес от ваша страна.  Освен това те включват множество полезни функции, които правят тази не лека задача много по-забавна и възможна. Какво да търсите в приложенията за броене на калории? Въпреки, че всяко от тези приложения има уникален подход за проследяване на калориите, всички те имат обща цел: да ви улеснят в спазването на вашата диета. Ето най-важните функции, които трябва да търсите в приложенията за броене на калории според Review Geek. 1. Лесна регистрация Тъй като ще използвате приложението няколко пъти на ден, регистрирането трябва да е лесно. Най-добрите приложения от този вид ви позволяват бързо да регистрирате ястията си направо от началната страница на приложението и поддържат сканиране с баркод или дори могат да разпознават изображения на някои храни. Много от тях също могат да проследяват приема на хранителни вещества и ви позволят да си поставите фитнес цели. 2. Надеждни напомняния В крайна сметка регистрирането на калории става навик, но дотогава е важно да имате редовни напомняния, за да можете да влизате в приложението и да регистрирате приетите калории. Някои приложения дори ви позволяват да персонализирате напомнянията си. 3. Подкрепа в общност Всеки, който се е опитал да спазва диети, може да ви каже колко е трудно да се придържате към тях, камо ли да спортувате всеки ден и да останете под препоръчителния си дневен калориен прием. Но ако имате подкрепяща общност зад себе си, това ви кара да се чувствате по-мотивирани и подкрепяни. Тези общности са страхотно място, където можете да споделяте своите победи. Освен това те улесняват намирането на приятели, с които можете да разговаряте. 4. Полезни екстри Много приложения имат инструменти извън проследяването на калории, които често остават незабелязани. Функции като ръководства за тренировки, предизвикателства за отслабване, рецепти, примерни диета и дори планиране на храненията ви, могат да направят всичко много по-лесно. Има дори приложения, които ви напомнят да пиете вода. Ето и списък с най-добрите приложенията за броене на калории според Review Geek MyFitnessPal Приложението MyFitnessPal е безплатно за изтегляне, но има покупки в приложението. С него може да проследявате това, което ядете и колко се упражнявате всеки ден, което ви помага да следвате целите си. MyFitnessPal разполага с най-голямата база данни за храни - над 11 милиона храни - освен това разпознава над четири милиона баркода и хиляди ястия от популярни ресторанти. Приложението също проследява макроси и различни хранителни вещества, което е чудесно, ако трябва да следите внимателно какво ядете.  Друга от отличителните характеристики на приложението е неговата масивна съвместимост с други приложения и устройства за тренировки, като  Fitbit, Strava, Runtastic, MapMyFitness, Jawbone, Garmin и др. Можете да споделите вашите фитнес постижения в приложението и да намерите приятели за допълнителна поддръжка и отчетност. Lose It! Ако основната ви причина за броенето на калории е загубата на тегло, то тогава Lose It! е вашето приложение. То е безплатно за изтегляне, но има покупки в приложението. Когато за първи път настройвате потребителския си профил, вие ще трябва да въведете информация за вашия ръст и тегло, след това да добавите теглото към което се стремите и колко агресивно искате да работите за тази цел. Приложението само ще изчисли какъв трябва да бъде дневния ви прием на калории. Регистрирането на храната, упражненията и консумацията на вода с приложението е супер лесно - просто сканирайте баркод, правите снимки на храната си или въвеждайте елементи ръчно. Приложението може да проследява макроси и хранителни вещества, което е от съществено значение, ако сте на специална диета. Приложението ви подканя да се присъедините към общността, където можете да актуализирате напредъка си и да се състезавате срещу други членове на Lose It. SparkPeople Загубата на мотивация е обичайна за всеки, който се опитва да отслабне и да се пригоди, но общността в SparkPeople (приложението е безплатно) е място, където можете да намерите истинска подкрепа. Можете да говорите с други хора, използвайки форумите на приложението, или да получите насърчение и съвети от фитнес инструктори и здравни специалисти на SparkPeople. Има и различни предизвикателства, свързани със здравето и фитнеса в общността, в които можете да участвате, както и класации, табла за съобщения и записи в блога на общността, от които може да се вдъхновявате. Разбира се, SparkPeople също ви помага да проследявате приема на храна и да броите калории. Можете да въвеждате храната си ръчно или да сканирате баркод.   Вижте най-добрите Android приложения за тренировка в домашни условия
храна
Смарт стикер ще казва на потребителите дали дадена храна е достатъчно охладена
Смарт стикер ще казва на потребителите дали дадена храна е достатъчно охладена
Пазаруването на храна изисква не само да набавим всичко, което ни е необходимо, но също да изберем най-качествените продукти. Ако отделим малко време, за да се информираме за конкретната стока може да ни спести доста проблеми. По този начин данните за производителя, съдържанието и срока на годност имат ключово значение и са важен фактор при вземането на крайното решение.  Сега екип от учени на Koreа Research Institute of Chemical Technology (KRICT) разработиха нов продукт, с който да отстранят още един от големите проблеми при пазаруването на храни. Всъщност техният проект води до създаването на умен стикер, който може да се използва ендократно и ще ви информира дали даден продукт е бил съхраняван на студено, преди да го купите. Идеята е да бъде залепен към опаковка на разнообразие от продукти, като месо, риба, плодове, зеленчуци и др., които по презумпция е необходимо да се съхраняват в хладилни камери. Целта на Koreа Research Institute of Chemical Technology e да улеснят потребителите при избора на висококачествени храни, но умния стикер може реално да се използва от лекарства или други продукти.     Умният стикер съдържа повърхностен слой, изработен от полимерни нановлакна, който се пресичат едно в друго, когато околната температура е студена. По този начин изглежда не може да бъде видян отстрани, което означава, че храната е добре охладена. Когато температурата се увеличи до най-малко 10 градуса по Целзий за опрeделен период от време, обаче влакната на умния стикер се стопяват. Така структурата им се разпада, като те се заплитат помежду си. В крайна сметка стикера става прозрачен и изображението с текст "KRICT" става видимо за потребителите.Разбира се може да бъде изписан друг надпис. След като температурата отново достигне под опредeлени градуси стикера отново ще изчезне от повърхността на опаковката. По този начин ще информира купувачите, че съответния продукт е престоял достатъчно време на охладена температура, за да запази своите качества, съобщава NewAtlas. Според настоящите данни при стайна температура снимката на умния стикер може да се появи за по-малко от 30 минути или максимум след 24 час. Това зависи от спецификите на съответната храна, на която е поставен.   Още от Digital: 6 супер храни, които ще срещаме навсякъде през 2020г.
Google Maps
Google Maps ще ни показва кои заведения доставят храна за вкъщи
Google Maps ще ни показва кои заведения доставят храна за вкъщи
Социалната изолация заради пандемията от COVID-19 вече затвори почти всички физически обекти в големите градове. В момента потребителите могат да посещават единствено аптеки, бензиностанции и магазини за храна. Спирането на тези обекти създава много затруднения и неудобства, но е ключов елемент от стратегията на правителствата в борбата срещу коронавируса. Въпреки, че много ресторанти и заведения за хранене са затворени за клиенти все пак те продължават да работят, като предлагат доставки по домовете. Това е и единственият начин да спасят бизнеса си в безпрецедентната ситуация, в която COVID-19 постави всички.   Поръчването на храна вкъщи е подходяща опция в различни случаи, особено когато нямаме настроение да сготвим. По този начин можем да си спестим и излишно ходене до магазина и респективно от срещите с други хора. В момента има разнообразие от приложения, които позволяват да проверите дали любимото ви място за хапване предлага доставки за вкъщи. Скоро към тях ще се присъедини и Google Maps. Популярната услуга за навигация е доста подходящо за откриване и препоръчване на атрактивни заведения и забележителности във вашата локация. Вече се работи над функция, която ще показва и кои вериги предлагат поръчки за домовете.     По този начин ще можем още по-бързо, лесно и удобно да открием нещо различно за хапване и да го поръчаме директно от Google Maps. Новата функция ще показва на приоритетна позиция заведенията, които предлагат подобна възможност и ще е съпроводена с всички детайли, които ви трябват за обратна връзка. Промотирането на локални ресторанти в приложението също така може да им позволи да достигнат до повече потребители и респективно да генерират повече приходи, докато продължава световната пандемия от коронавирус, съобщава PhoneArena.   Според наличната информация Google вече разпространяват новата функция до устройствата с Android и iOS. Това означава, че в кратки срокове ще е достъпна за всички потребители. Собственици на смартфони вече могат да я използват в някои европейски държави, сред които Великобритания, Франция и Италия. Ако получите ъпдейта на Google Maps ще видите функцията директно под вградената търсачка на приложението. Кликнете върху "Takeout" или "Delivery", за да разгледате наличните опции и да се свържете с предпочитаното от вас заведение за доставка на храна.   Още от Digital: 4 полезни функции в Google Maps, които може би не знаете
видео ревю
D-Link DHP-P601AV PowerLine AV2 1000 - превръща електрическата мрежа в LAN
D-Link DHP-P601AV PowerLine AV2 1000 - превръща електрическата мрежа в LAN
Със сигурност ви се е случвало поне веднъж да пробивате стени, за да прекарате интернет от коридора до някоя от стаите в апартамента си. Много неприятно занимание което не винаги можем да свършим сами, развали пресно боядисаните стени, струва пари и води след себе си шум и мръсотия. Да, днес вече слагаме рутера в антрето и решаваме проблема с безжичният интернет, но понякога има устройства които налагат връзката да бъде жична през LAN. Например IP телевизията за която високата скорост на интернет връзката и липсата на прекъсвания са много важни. Решение има и то се казва D-Link DHP-601AV...
видео ревю
Mini HD WiFi камера D-Link DCS‑8000LH
Mini HD WiFi камера D-Link DCS‑8000LH
Ако преди години охранителните камери бяха скъп лукс който беше присъщ само за тайните агенти в криминалните филми, то днес този лукс е достъпен и камерите от огромни тежки устройства се превръщат в компактни красиви аксесоари за дома, които имат цена достъпна за почти всеки джоб. В това свое видео ревю, Digital.bg ще ви покаже една много ефектна бюджетна Mini HD IP Wi-Fi камера от D-Link. Уважаеми дами и господа - DCS-8000LH
храна
Как технологиите ще подобрят вкуса на доматите в магазините
Как технологиите ще подобрят вкуса на доматите в магазините
Доматите представляват най-голямата и разпространена култура от плодове и зеленчуци, която присъства във всяка кухня в световен мащаб. Вероятно сте забелязали, че тяхното качество в супермаркетите не е достатъчно добро. Всеки от нас е изпадал в ситуацията да си купи домати от магазина и да остане разочарован от техния вкус. Екип от американски и канадски учени решиха да използват модерните технологии, за да предложат ефективно решение на този проблем.   Проектът им е свързан с провеждането на химически и генетичен анализ на стотици сортове домати, предаде DigitalTrends. В крайна сметка те секвенират геномите на 400 разновидности на популярния плод, с които извличат най-важните летливи химикали и ароматни съединения, за да подобрят вкуса на доматите. Един от проблемите, с който се сблъскват учените е свързан с факта, че те съдържат над 30 различни съставки. Всяко едно от тези съединения по собствен начин допринася за вкуса им.   Комбинацията от всички вещества кара човешкия мозък да ги асоциира с характерния вкус на домата. За разлика от този плод при банани, боровинки или ягоди е необходим само един специфичен химикал, за да се постигне същия ефект. Целият проект на учените е плод на 12-годишни изследвания. Новият генетичен метод, който те създават най-накрая може да сложи край на този проблем. Ако всичко върви по план той ще се използва масово в индустрията в следващите три години.   Вижте шест технологии, които ще променят храната ни
храна
Каква е причината да ядем десерта след основните ястия
Каква е причината да ядем десерта след основните ястия
Вкусните десерти винаги са представлявали чудесен начин да завършим вечерята или обяда си. Хрумвало ли ви е някога, че може да има причина да оставяме тази храна за след основните ястия? Консумацията на сладки неща е свързана пряко с начина, по който функционира човешкия мозък и неговия първичен порив да си набавя максимално количество калории. Учените са на мнение, че апетита ни спада сериозно след като поемем определено количество от една и съща храна.    Няколко хапки десерт обръщат този процес и карат тялото ни да иска да поеме още храна, информира BusinessInsider. Консумацията на ястия, които са твърде солени или съдържат много подправки кара да намалим глада си и стомаха ни да се чувства заситен. Aко започнем да ядем различни блюда, които са сладки и студени постепенно апетита ни се възвръща. Не бива да забравяме и факта, че самият стомах може да поеме само определено количество десерт, след като сме яли други хранителни продукти.   Когато сме гладни високите количества на десерти, които съдържат твърде много захар води до бързо усвояване на нишесте или мастни киселини. В крайна сметка това затруднява консумацията им от тялото ни. Това е още една причина защо оставяме любимия си десерт, за да го хапнем след като вече сме го направили с други ястия. Все пак правилният режим на хранене е жизненоважен за здравето и тонуса ни през целия ден.    Вижте шест технологии, които ще променят храната ни
технологии
6 технологии, които ще променят храната ни
6 технологии, които ще променят храната ни
Производството на храни, обработката и транспортирането им е причината за отделянето на огромно количество емисии парникови газове в атмосферата. Освен това се губят огромни количества храна всяка година в някои части на света, докато в други региони хората страдат от недохранване.   За щастие, селскостопански инженери и учени работят усилено, за да се увеличи производството на храни, да се осигурят по-чисти селскостопански процеси и да се разработят по-екологични опаковки.   Благодарение на Engadget можем да научим повече за тези 6 технологии, които ще променят храната ни.   3D принтери за храна В научно фантастичните филми отдавна сме виждали как ястията магически се появяват при натискане на един бутон. Днес ние сме на една крачка разстояние от това бъдеще, благодарение на 3D принтерите за храна.     Green Wheel на миланското студио Design Libero Определението за „храна за астронавти” може да се промени скоро, благодарение на чудната градинка разработена от миланското студио Design Libero, наречена Green Wheel. Много учени са търсили начини как да помогнат на астронавтите да ядат здравословна храна, но този опит може да е от полза и нас, тук на земята. Green Wheel е автономна ротационна градина, която може да се отглежда във всяко жилище.     Биоразградими опаковки, направени от водорасли Пластмасовите бутилки и опаковки замърсяват природата. Те са евтини за производство, но рециклирането им е трудно и скъпо. Исландският дизайнер Ари Йонсон е успял да създаде алтернативни опаковки за еднократна употреба от водорасли.     Месо, отгледано в лабораторни условия Консумацията на месо, отгледано в лабораторни условия, ще бъде еко алтернативата за онези почитатели на месните изделия, които не искат да станат вегетарианци, но същевременно са загрижени за това как храната, която консумират, влияе на околната среда и климата. Според учените от Оксфорд и Амстердам, отглеждането на месо в лабораторни условия (вместо добиването му посредством традиционното животновъдство) ще допринесе за отделянето на много по-малко парникови емисии в атмосферата.     Вертикални ферми Целта на вертикалните ферми е да се избегнат проблемите, свързани с отглеждането на зърнени култури в райони, страдащи от суша или болести по растенията, разположени на стотици километри от населените места, където се консумират. Растенията във вертикалните ферми могат да бъдат отглеждани с помощта на икономични безпочвени хидропонични системи и LED лампи, имитиращи слънчевата светлина. Освен това управлението им е много лесно: въртящите се рафтове с растения се контролират от софтуер, който гарантира, че всяко от тях получава еднаква светлина и равномерно разпределена вода.     По-продуктивни култури Учените намериха начин да използват естествена генетична мутация за получаване на по-продуктивни култури. Те са кръстосали вид мутирала царевица с традиционни царевични култури за производството на по-големи житни класове, без да се променят всички други аспекти на самата царевица. Резултатът е увеличаване на добивите до 50 %.     Вижте вече можем да изчисляваме калориите на храните от търсачката на Google
храна
6 полезни съвета за намаляване на хранителните отпадъци у дома
6 полезни съвета за намаляване на хранителните отпадъци у дома
Паниката, която възниква по време на пандемия може да подтикне хората да купуват бързоразвалящи се хранителни продукти, които не са в състояние да консумират в срока им на годност. Тази храна се изхвърля и това води до увеличаване на хранителните отпадъци. В същото време, много производители на зеленчуци в страната изхвърлят прясна храна, която не могат да продадат поради затваряне на ресторанти, училища и хотели. Дори при нормални обстоятелства е лесно да се пилее храна, а в условията на извънредно положение нещата могат да излязат извън контрол. Ето защо според Mashable се налага всеки да погледне сериозно на проблема. Изглежда е време да преосмислим хранителните си навици. Пандемията дава добра възможност да извлечем максимума от храната си, тъй като е добре да избягваме честите ходения до хранителните магазини. Проследяване на храната, която изхвърляме Проследяването на това, което изхвърляте в кошчето ще ви помогне да осъзнаете каква храна купувате в повече и колко от нея губите. Генерираме много хранителни отпадъци само защото ние не им обръщаме внимание. След като знаете вашите „модели на генериране на отпадъци“, можете да бъдете по-внимателни относно това, което купувате. Всичко, което трябва да направите е да записвате колко храна изхвърляте на ден в продължение на около две седмици. Правете списъци Преди да тръгнете към хранителния магазин, огледайте какви продукти имате у дома си и и опитайте да приготвите нещо с тях. По този начин не само ще намалите хранителните отпадъци, но и по-рядко ще ходите до магазина. Можете също така да направите списък на бързоразвалящите се хранителни продукти в хладилника си и да го залепите на вратата. След като направите това, извадете химикалка и хартия (или телефона си) и направете списък с храните, от които наистина се нуждаете, преди да тръгнете към хранителния магазин. Четете етикетите Може би се обърквате от инормацията по етикетите на хранителните продукти. Там често има два етикете: „Най-добър до:“ и „Използвай преди:“. Първият указва кога даден продукт ще бъде с най-добрия си вкус или качество. Вторият – посочва последната препоръчителна дата за употреба на храната, докато тя е с най-високото си качество, но не е необходимо да се консумира до тази дата. Ако все още сте объркани, не се притеснявайте. Винаги можете да разчитате на сетивата си, дали дадена храна е развалена. Използвайте хладилниците и фризерите разумно Има няколко неща, които можете да направите с вашия хладилник и фризер, за да намалите хранителните отпадъци. Първо, уверете се, че вашият хладилник е на препоръчителната температура, за да се запазят максимално време хранителните продукти в него свежи. Задната част на хладилника е по-хладна от предната, защото всеки път, когато отваряте вратата студения въздух излиза навън. Затова поставяйте бързоразвалящата се храна като мляко и месо по-навътре в хладилника. Трябва също да се възползвате от вашия фризер. Чудесно е да имате пресни храни в менюто си, но замразените зеленчуци и плодове са чудесна алтернатива. Те са много хранителни и се запазват по-дълго време. Можете също така да готвите по-голямо количество храна наведнъж и да я замразите. Това може да намали количеството на храната, която разхищавате, тъй като не е нужно да се притеснявате, че ще се развали бързо. Споделете излишната храна със съседите си Ако се окаже че имате много излишна храна, която няма да можете да сготвите навреме, помислете дали да не я дадете на съседите си, особено ако имате такива, които са в напреднала възраст или в затруднено финансово положение в момента.   Вижте 6 супер храни, които ще срещаме навсякъде през 2020г.  
храна
Mоже ли COVID-19 да промени начина, по който купуваме храна
Mоже ли COVID-19 да промени начина, по който купуваме храна
Ежедневните навици на приблизително две трети от световното население претърпяха драстични промени през последните седмици. Поставянето на милиони хора под домашна карантина предизвика безпрецедентна ситуация. Със сигурност повечето от нас не са си представяли, че могат с дни да стоят вкъщи без да излизат навън заради препоръка на властите. Разпространението на COVID-19 ще продължи да ни държи нащрек, но също така е възможно трайно да промени навиците ни. Забраната за напускане на домовете си вече принуждава все повече хора да започнат да пазаруват онлайн.   В случая не става въпрос за традиционните неща, които купуваме в интернет като дрехи, смарт джаджи и други аксесоари. Забелязва се все по-сериозен ръст в броя на потребителите, които използват онлайн акаунтите си, за да поръчват храна. Това е най-бързият, удобен и безопасен начин да напълнят хладилника, без да се излагат на риск с излизане до магазина. Няма как да не отбележим, че съобразно мерките за изолация в някои страни дори не е препоръчително да се посещават физически обекти от този тип. За доста от тях това е новост, която с оглед ситуацията може да се превърне в необходимост.     Собствениците на вериги, които предлагат доставки по домовете отчитат внушителен брой в поръчките. Някои от компаниите дори са принудени да търсят нови служители въпреки кризата, за да продължат да работят на пълни обороти. Доставчиците на храна по домовете също така увеличават своето работно време и предлага нови промоции и специални предложения, за да привлекат повече клиенти. Тези трендове обхващат дори хора, които никога досега не са използвали подобни платформи и ще продължат да се задълбочават, докато се борим да ограничим коронавируса, съобщава CNet.   Много специалисти също така са на мнението, че тази практика ще продължи и много след като COVID-19 остане в историята. По този начин разпространението на заразата може да предизвика трайна промяна в навиците на много повече хора, отколкото вероятно си представяте. Дори хората, които предпочитат да посетят голям магазин, за да си купят всичко, от което се нуждаят ще го правят по различен начин. Някои от тях ще продължат да се запасяват за дълго време с най-необходимите продукти, а други ще спазват препоръчителната дистанция от два метра, дори когато коронавируса вече не ни заплашва.   Още от Digital: Защо не трябва да вземаме важни решения, когато сме гладни
храна
Защо не трябва да вземаме важни решения, когато сме гладни
Защо не трябва да вземаме важни решения, когато сме гладни
Вземането на важно е решение е процес, който изисква да бъдете търпеливи и да прецените внимателно ситуацията. След като обърнете достатъчно внимание на всеки детайл можете да направите най-добрата преценка. Именно заради това не е добра идея да прибързвате, тъй като е по-голяма вероятността да допуснете грешка. Ново прочуване на University Of Dundee показва, че най-неподходящия вариант е да вземете решение по важен въпрос, когато сте гладни.   Изследването им обхваща 50 доброволци, които са подканени да отговорят на специална селекция от въпроси, съобщава Mirror. Co. Uk. Участниците трябва да го направят два пъти, като разликата е, че единия път са приели обилно количество храна. Резултатите показват, че хората, които са гладни са много по-склонни да се съгласят да получат малка награда незабавно, вместо да бъдат търпеливи и да получат по-голямо възнаграждение след определен период от време.   Проучването показва, че в нормално състояние участниците са склонни да изчакат около 30-35 дни, за да получат двойна награда. Тази цифра, обаче намалява до едва три дни, когато се чувстват гладни. Данните очертават ясна връзка между нагласите на всеки човек при вземане на решение и това дали е гладен. Следващият път, когато ви се налага да направите важен избор се постарайте да сте сложили нещо в стомаха си, за да може да направите правилна преценка.   Още от Digital: Учени създадоха игра, за да ни стимулират да намалим приема на захар
видео ревю
Дизайнерска система за видеонаблюдение - D-Link mydlink Pro DCS-2802KT-EU
Дизайнерска система за видеонаблюдение - D-Link mydlink Pro DCS-2802KT-EU
Доказано е, че днес една от основните причини за стотици болести е стресът. Той е на всякъде около нас и в наши дни една от основните задачи е да ограничим стреса до минимум. В това свое видео ревю, екипът на Digital.bg ще наблегне на сигурността – на дома, офиса или вилата. Това е част от новата Wire-Free система за видео наблюдение на D-Link. Уважаеми дами и господа - mydlink Pro DCS-2802KT-EU.
видео ревю
IP камера за видео наблюдение D-Link DCS-8525LH
IP камера за видео наблюдение D-Link DCS-8525LH
Днес темата с видео наблюдението е все по-актуална. То ни дава голяма доза спокойствие когато сме извън дома си, а в същото време ни позволява да контролираме бизнеса си от разстояние. Не всяка IP камера обаче е подходяща за нуждите ни и не трябва да правим компромиси в това отношение. В днешното ни видео ревю ще ви покажем D-Link DCS-8525LH която тестваме повече от седмица и спокойно можем да кажем, че идеално покрива нуждите на масовият потребител, че дори и малко повече.
храна
The Arctic Apple е първият сорт ябълки, които не потъмняват
The Arctic Apple е първият сорт ябълки, които не потъмняват
Протестите срещу генно-модифицираните храни стават все по-често явление по цял свят. Милиони потребители вярват, че те са вредни за здравето ни и правят всичко възможно да не допуснат навлизането на подобни продукти в търговските вериги. За съжаление това решение се взема от правителството и твърде често протестите не са достатъчно ефективен метод в това отношение. Броят на компаниите, които модифицират на генно ниво различни храни постоянно се увеличава.   Добър пример в това отношение е The Arctic Apple. Всъщност под това име се крие първата ГМО ябълка, която ще бъде продавана в магазините на територията на САЩ, предаде Independent. Създателите ѝ твърдят, че нейната вътрешност никога няма да стане кафява, независимо колко време е минало, откакто е разрязана. Компанията произвела The Arctic Apple е на мнение, че има много хора, които нямат търпение да се сдобият с подобен продукт.    Привържениците на идеят за ГМО храни твърдят, че те са най-добрият начин да се сложи край на глада в най-бедните райони и са най-добрата алтернатива на пестицидите. Според тях другите предимства на тези храни са по-добрият вкус и факта, че са безвредни за здравето. Опонентите на тази идея твърдят, че ГМО продуктите крият много опасности за дребните производители, животинските и растителните видове и са опасни за консумация.   Вижте шест технологии, които ще променят храната ни
любопитно
Знаете ли, че: Най-скъпата вечеря в света ще ви струва $2 млн.
Знаете ли, че: Най-скъпата вечеря в света ще ви струва $2 млн.
Преди няколко месеца в интернет се появи много интересна информация свързана с филипински ресторат в Бруклин, който срещу $100 предлагаше поничка, която е покрита от 24-каратово злато. Въпреки високата цена тази идея привлече вниманието на доста потребители, като някои от тях дори си купуваха дузина от тях на цена от $1200 и сега искаме да ви информираме за още едно заведение, което има съвсем различна представа за стил и лукс. В случая става въпрос за елегантния ресторант Ce La Vi, разположен на покрива на хотел Marina Bay Sands в Сингапур, който си партнира с руската компания World of Diamonds.   Съвместният им проект е много интересен, тъй като предлагат на клиентите си възмоността да прекарат незабравима вечеря в луксозната и изискана обстановка на Ce La Vi, която обаче ще им струва $2 млн., предаде ThisIsInsider. Цялото преживяване ще трае около осем часа и започва с 45-минутен полет с частен хеликоптер над Сингапур и продължава с обиколка с яхта и разходка по улиците с Rolls Royce. Лимузината ще отведе клиентите до самият хотел, където ще могат да се отдадат на заслужена почивка и да се наслаждават на изумителната гледка от покрива на Marina Bay Sands.   Най-скъпата вечеря в света е за двама души, които ще бъдат посрещнати не само от най-добрия персонал на ресторанта, но и от 10 хил. червени рози на мазата и специално приготвено меню, включващо 18 различни блюда. Екстрите продължават с диамантени прибори с имената на гостите, които са платили внушителната сума, но също стриди Belon и най-скъпият сорт хайвер Аlmas Caviar, придружени само от 44 и 55-годишни отлежали вина. Самата вечеря зашършва с уникален подарък, който представлява 2.08-каратов пръстен от син диамант с позлатена платитена рамка на компанията World of Diamonds.   Вижте как се правят най-добрите снимки на хранителни продукти
любопитно
Защо рецептите от Интернет често не ни се получават добре
Защо рецептите от Интернет често не ни се получават добре
Сценарият ви е познат: намирате страхотна рецепта в интернет, изпълнявате я педантично стъпка по стъпка и въпреки всичко крайният резултат нито изглежда като на снимката, нито има „божествения“ вкус описан в текста на рецептата или в коментарите под нея. Пред BusinessInsider, авторката на кулинарен блог Сидни Крамър ни обяснява защо се получава така. Ето няколко нейни предположения: 1. Защото не четем рецептата достатъчно задълбочено. Крамър съветва да изчетем внимателно абсолютно целия текст на рецептата, включително въведението, а не да минаваме директно на...
DMCA.com Protection Status