Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
16 резултата за телеком
Facebook
Facebook ще инвестира $5.7 млрд. в индийския интернет гигант Jio
Facebook ще инвестира $5.7 млрд. в индийския интернет гигант Jio
Faceboоk винаги са се радвали на невероятна популярност сред потребителите в една от най-многолюдните държави в света. Бизнес стратегията на компанията повече от десетилетие е фокусирана към разгръщане на влиянието им в Индия. В голяма степен можем да кажем, че Facebook преизпълниха своите планове в региона. Въпреки това социалната мрежа изпитва все по-силна конкуренция на ByteDance - разработчика на приложението TikTok, което също се превърна в абсолютен хит сред индийските потребители. Решението на Facebook е да купят $9.99 пазарен дял в Reliance Jio Platforms на обща стойност от $5.7 млрд. Тук е момента да отбележим, че Jio e дъщерно дружество на най-богата местна компания Reliance Industries и може да се похвали, че е най-големият мобилен оператор на територията на Индия. В момента услугите на Jio се използват от над 370 млн. потребители в страната. Инвестицията на Facebook увеличава пазарната капитализация на телекома до $65.95 млрд. Така компанията aвтоматично се превръща в най-големият миноритарен акционер в Jio.     По този начин Facebook да гарантират дългосрочното си и тайно присъствие в страната. От социалната мрежа обещават да се фокусират върху сътрудничеството с Jio за създаване на нови бизнес възможности за по-ефективна работа в динамично развиващата се дигитална икономика. Всъщност сумата от $5.7 млрд. платени от Facebook представляват най-голямата пряка чужда инвестиция в технологичния сектор в Индия. Една от потенциалните идеи, над които се работи е интеграция между WhatsApp и JioMart. Tова е съвместно дружество за електронна търговия разработено от Jio и най-голямата търговска верига, която оперира на територията на Индия, а именно Reliance Retail. Така компанията иска да изгради мащабна екосистема, която да се възползва от невероятния интерес към популярното приложение. В момента WhatsАpp има над 400 млн. потребители в страната и ще им предлага още по-атрактивни начини за комуникация с бизнеса. Reliance Jio притежават и собствен пакет от цифрови услуги като музикалната платформа JioSaavn, телевизионната услуга JioTV и системата за мобилни плащания JioPay. Facebook проявяват и засилен интерес към технологичните стартъпи от Индия и вече инвестираха $15 млн. в две подобни компании в страната.   Още о Digital: Шпионира ли ни тайно приложението на Facebook
България
Заради кризата с Коронавирус - А1, Виваком и Теленор подаряват на своите абонати безплатни разговори, мобилен интернет и др.
Заради кризата с Коронавирус - А1, Виваком и Теленор подаряват на своите абонати безплатни разговори, мобилен интернет и др.
За да могат повече хора да работят от вкъщи и да имат повече възможности за забавление, редица доставчици на телевизия увеличиха безплатно телевизионните си канали. Същата практика има и при родните телеком, като при тях потребителите получават още безплатни пакети с разговори и мобилен интернет. Ето какви са бонусите при при трите родни телекома и как да се възползваме от тях.  
видео ревю
Смартфон А1 Alpha - Цена, дизайн, дисплей, хардуер, камера и батерия
Смартфон А1 Alpha - Цена, дизайн, дисплей, хардуер, камера и батерия
Не само в България, но и в световен мащаб, често наблюдавано явление е телекомите да пускат в портфолиото си с продукти смартфони с едноименна марка. Целта на това е да могат масовите потребители да получават колкото се може по-достъпен ценово продукт при подписване на договор към оператора. В това свое видео ревю, Digital.bg ще сподели впечатленията си от един такъв смартфон. Уважаеми дами и господа - А1 Alpha.  
Мтел
Мтел вече се казва А1
Мтел вече се казва А1
Mтел полагат основите на нова ера в своята дългогодишна история с промяната на юридическото си име на "A1 България" ЕАД. Ребрандирането на първия GSM оператор в страната ще допринесе за навлизането на още по-добри и иновативни продукти за потребителите. Името А1 ще е обвързано с подобряване на инфраструктурата на телекома и с желанието им да направят модерните технологии максимално достъпни за всички. Днешното събитие е най-голямата промяна в историята на мобилния оператор, който вече се приобщава официално към основния бранд на своя собственик A1 Group.   А1 ще се вслушва още повече в желанията на клиентите си, за да се утвърди като още по-добър доставчик на телекомуникационни и информационни услуги от ново поколение. А1 Group е член на четвъртата най-голяма група в този сектор, Аmerica Movil и това ще донесе много ползи на съществуващите и нови клиенти на оператора. Потребителите ще имат ексклузивен достъп и пряка полза от силния международен бранд, най-модерните технологични решения в света на комуникациите и синергиите на една от най-големите корпорации в светвен мащаб. Очакват ни много вълнуващи изненади и подаръци от А1.   Преди да преминем към атрактивните комплименти, които са подготвили А1 е важно да уточним, че смяната на името не води до никакви административни промени за сегашните клиенти. Сроковете на договорите, SIM картите, телефонните номера, таксите за минута и мобилен интернет и включения безплатен трафик и разговори остават идентични и след въвеждането на бранда А1 в България. Спорните канали на телекома вече ще се казват MAX Sport 1 и Мax Sport 2. Всеки клиент на A1 ще има как безплатно да тества всеки един от новите продукти и услуги до края на месец юни.   Още от Digital: Ето къде ще има 4.5G в България от Мтел
Еricsson
Еricsson са загубили $1.8 млрд. в сферата на телекомуникациите за 2017г.
Еricsson са загубили $1.8 млрд. в сферата на телекомуникациите за 2017г.
Шведският гигант в сферата на телекомуникациите продължава да изпитва сериозни проблеми в индустрията, които са предизвикани от внушителната конкуренция. Най-големият проблем пред бизнеса на Ericsson са китайските производители, които стават все по-популярни в този сегмент. Високопоставените служители на Ericsson вече поставиха няколко акцента, с които да подобрят позициите на компанията, но изглежда резултатите не са такива, каквито се очакваше досега, съобщава TheWallStreetJournal.   Ericsson продължават да провеждат политика на преструктуриране, която вече коства на компанията над $5 млрд. в последните две години. Финансовите резултати за изминалата календарна година показват, че за този период сумата се е увеличила с допълнителни $1.8 млрд. Въпреки структурните промени, които костваха работата на ключови служители като председателя на борда на директорите и главния изпълнителен директор от Ericsson да продължават да губят позиции.    В момента Huawei генерират над 20% от продажбите в този сегмент и се очаква да продължат да разширяват своите позиции през 2018г. През последните месеци Ericsson загуби позиции и за сметка на Nokia, които вече са втория най-голям производител в този сегмент. Шведският производител трябва да намери как да подобри финансовото си състояние, за да може да се фокусира изцяло върху създаването на по-добри устройства. Дали това ще се случи през 2018г. предстои да видим.   Вижте как Ericsson ще съкратят 25 000 работни места, за да намалят разходите си
технологии
AT&T купува Time Warner за $85.4 млрд.
AT&T купува Time Warner за $85.4 млрд.
AT&T е една от най-големите телекомуникационни компании и доставчици на безжични услуги в САЩ. В момента тя обслужва над 150 млн. потребителите на територията на страната. След като бе обект на много спекулации в последните седмици от AT&T официално потвърдиха, че ще купят бизнеса на Time Warner. Компанията ще плати между $105 и $110 за всяка една акция на медийния гигант. Така финансовите параметри на сделката ще достигнат до $85.4 млрд., информира Engadget.   Придобиването ще позволи на AT&T да контролират някои от най-популярните имена в телевизионната и филмова индустрия, сред които HBO, CNN, TNN, Turner и Warner Bros. Телекомуникационната компания ще получи правата за излъчване на спортни събития от календара на MLB, NBA и March Madness. Купуването на Тime Warner е най-голямата сделка в медийната индустрия в последните години.   Очаква се регулаторните органи да дадат одобрението си и сделката да бъде финализирана до края на 2017г. AT&T ще могат да излъчват не само оригинално съдържание в телевизионните канали, но също да стриймват популярни шоута и филми на мобилните устройства. Сделката ще премахне възможността тя да плаща допълнителни суми за лицензиране на различните предавания, както досега. Анализаторите очакват регулаторните органи много внимателно да разгледат всеки един финансов параметър на това придобиване.   Вижте най-големите сделки по придобивания на компании в технологичния свят
Интервю
Безплатен интернет трафик към Viber за клиентите на Мтел
Безплатен интернет трафик към Viber за клиентите на Мтел
Интервю с Атанас Райков, генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа и Райна Андонова, мениджър "Мобилни услуги и бизнес партньорство" в Мтел.
Телекоми
0999 Voicer е новата гласова услуга на Max Telecom
0999 Voicer е новата гласова услуга на Max Telecom
Изпълнителният Директор на Max Telecom - Нейчо Величков споделя подробности в специално интервю за Digital.bg.
телекоми
Европeйските телекоми ще могат да дават информация за местонахождението ни заради пандемията от COVID-19
Европeйските телекоми ще могат да дават информация за местонахождението ни заради пандемията от COVID-19
Европейската комисия ще получи данни за точното местонахождение и движение на потребителите на редица телекоми в Европа. За момента сред тях са Deutsche Telekom, Orange, Telefonica, Telecom Italia, Telenor, Telia, A1 Telekom Austria и Vodafone.  
информация
Ще се повишат ли цените на роуминга след излизането на Великобритания от ЕС след 31 Януари 2020г?
Ще се повишат ли цените на роуминга след излизането на Великобритания от ЕС след 31 Януари 2020г?
Отговори на въпросите: „Ще мога ли да влизам във Великобритания с лична карта?“ и „Цената на телефонните разговори и мобилни данни в роуминг, ще се промени ли?“
Vivacom
Vivacom подаде жалба срещу Apple заради нелоялни търговски практики в България
Vivacom подаде жалба срещу Apple заради нелоялни търговски практики в България
Vivacom са предприели правни действия срещу една от най-големите технологични компании, а именно Apple. Българският телекомуникационен оператор е внесъл жалба до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Конкретната причина е злоупотреба с по-силна позиция от страна на Apple, което се е случвало при договарянето на условията за дистрибуция на iPhone в страната. Vivacom е единствения български оператор, който не предлага популярната серия смартфони.   Новата генерация на iPhone все още не се предлага в мрежата на телекома, въпреки съобщение публикувано в официалния им уеб сайт още в края на миналата година. Изглежда, че това се дължи на проблемите, пред които са били изправени Vivacom при договарянето на условията за разпространението на смартфоните с технологичния гигант. Това не е първият път, в който Apple е изправена пред подобни проблеми с мобилни оператори, но все пак е прецедент за територията на България.     Kомпанията оперира в България с юридическото лице Apple Inc. и може да бъде глобена с 10% от приходите си за предходната година. Технологичният гигант е генерирал от продажби $265 млрд. за 2018г., което означава, че Vivacom могат да получат $26 млрд., ако бъде уважена жалбата им, Всичко това се случва докато българския мобилен оператор е в процедура по продажба, като предварителните очаквания са дружеството да намери нов собственик срещу сума от порядъка на €1.2 млрд.   Още от Digital: Apple вече ще ни информира, ако софтуера забавя работата на iPhone
Мтел
Ето как звучи новият сигнал „свободно” в  мрежата на Мтел
Ето как звучи новият сигнал „свободно” в мрежата на Мтел
  Мтел, част от A1 Group, променя сигнала „свободно” в своята мрежа. Телекомът вече въведе пилотно обновяването в района на Бургас, Варна, Добрич и Шумен. До началото на месец май новият сигнал ще бъде активен в цялата страна. Той ще бъде с по-съвременно и модерно звучене.   Промяната на сигнала „свободно” е...
телекоми
Каква е цената на Новите тарифни планове Мтел без Граници и какви Бонуси включват те
Каква е цената на Новите тарифни планове Мтел без Граници и какви Бонуси включват те
От днес Мтел стартират подобен тип мобилни планове за своите клиенти и те се казват Мтел без граници. Той може да комбинира по различен начин минути за разговори и мегабайти мобилен интернет.
телекоми
Най-изгодните предложения на мобилните оператори за Коледа
Най-изгодните предложения на мобилните оператори за Коледа
Коледа е само след няколко дни и не ни остава много време за избор на подходящ подарък за любимите ни хора. Добрата новина е, че почти всеки човек би се зарадвал ако намери под елхата нов смартфон. А още по-добрата новина е, че мобилните оператори също са наясно с това и са приготвили специални празнични предложения. Шестте модела смартфони, които ще видите по-долу, са различни като производител и възможности, но обединени от едно и също нещо – достъпна цена. Всеки от телефоните се вписва в един среден коледен бюджет и би се превърнал в страхотен подарък най-вече за онези потребители, които все още не разполагат с мобилно смарт устройство. Ето и кои са най-изгодните предложения за сезона от Мтел, Теленор и Виваком.
Viber
Мтел и Viber ще предложат на българските потребители безплатен трафик и над 350 пакета с Viber стикери
Мтел и Viber ще предложат на българските потребители безплатен трафик и над 350 пакета с Viber стикери
В продължение на цели три месеца, клиентите на Мтел ще имат  възможност да получат безплатен 30 дневен пробен период за 3 GB мобилен трафик до Viber, както и да свалят напълно безплатно над 350 пакета със стикери във водещото чат-приложение по време на тримесечни период на съвместната промоция.  Това бе обявено на пресконференция от Райна Андонова, мениджър "Мобилни услуги и бизнес партньорство" в Мтел и Атанас Райков, генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа.
история
Как от телеграф стигнахме до смартфон
Как от телеграф стигнахме до смартфон
Тук можете да разберете как от 1837г. до днес са еволюирали мобилните комуникации.
DMCA.com Protection Status