Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
3 резултата за смарт роботи
смарт роботи
Samsung Ballie - смарт робот с уникални функции (Видео)
Samsung Ballie - смарт робот с уникални функции (Видео)
 Samsung Ballie и е един от технологичните  продукти, който предизвика най-голямо внимание малко преди пандемията от COVID-19.  
Аsus
 Asus Zenbo е смарт робот предназначен за домашен помощник
Asus Zenbo е смарт робот предназначен за домашен помощник
Asus представиха серия от иновативни устройства на изложението Computex 2016, като вероятно най-нестандартния продукт сред тях бе компактния смарт робот от ново поколение Zenbo. От компанията определиха тази интересна машина като мениджър на интелигентния дом, но също може да се използва като денонощна охрана, семеен фотограф, асистент в кухнята, както и да бъде приятел и да забавлява не само малките потребители, но дори и възрастните хора. Бъдещите собственици на Asus Zenbo ще могат да управляват работата му с гласови команди и така да се възползват от много функционалности на мултимедийни джаджи като Amazon Echo, предаде TheVerge. Така например Asus Zenbo може да търси онлайн и да ви чете рецепти за различни ястия, но също така е състояние да извършва покупки на различни стоки вместо вас и да се логва с потребителските имена и паролите в акаунтите ви в интернет. Компактната машина е способна и във всеки един момент да прави снимки, ако я накарате, както да пее песни, да танцува, да ви разказва шеги и други любопитни истории и да се превърне в дигитален учител на децата ви. Аsus вярват, че интересния дизайн и множеството функционалности на Zenbo имат потенциала да го превърнат в персоналния асистент, който дори не сте очаквали, че искате да имате в дома си.   Смарт роботът може да ви информира за предстоящи срещи от вашия календар, както и да се свързва и управлява другите електрически уреди, с които работите и е създаден, за да се учи от навиците ви. Asus Zenbo използва изкуствен интелект, за да го прави и е в състояние да изразява своите емоции с различни емотикони и гримаси на своя дисплей. Компанията засега сподели, че ще стартира продажбите му на пазара до края на настоящата година, като цената на това устройство ще бъде приблизително €540. Вижте най-усъвършенстваните роботи през 2016г.  
Milidelta
Millidelta е мини робот, който се движи толкова бързо, че е неуловим за човешкия мозък
Millidelta е мини робот, който се движи толкова бързо, че е неуловим за човешкия мозък
Еволюцията на технологиите закономерно доведе до навлизането на все по-усъвършенствани роботи, които са в състояние да извършват редица движения. Подобни машини намират приложение в много индустрии и се използват предимно за автоматизиране на производствения процес. Екип от учени на Harvard University създадоха съвсем различен тип робот, който се казва Millidelta и впечатлява със своите размери и възможности, информира DigitalTrends.     Според официалните данни на учените това е най-компактния, най-бързия и най-прецизния мини робот от този тип, който сме виждали досега. Така например Millidelta е в състояние да извърши над 70 движения за една секунда, което означава, че дори човешкия мозък няма да улови тези импулси. Структурата му съдържа три отделни ръце, които се контролират индивидуално и извършват движения в три различни посоки с впечатляваща скорост.       Миниатюрният робот на учените използва пиезоелектрични механизми, които реагират на електрическо напрежение и се придвижва от свиването и разширяването им. Пълните размери на Millidelta са 15х15х20 милиметра, като машината е в състояние да повдигне тегло, което трикратно надхвърля неговата маса. Другото предимство е, че робота може да работи на честота от 75Hz, което е в пъти по-висока стойност, спрямо останалите роботи от този клас.   Вижте пет домашни робота, които ще ви впечатлят с възможностите си 
DMCA.com Protection Status