Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
3 резултата за небостъргачи
небостъргачи
Защо небостъргачите в Хонг Конг имат огромни дупки
Защо небостъргачите в Хонг Конг имат огромни дупки
Хонг Конг е един от най-модерните и луксозни градове в Азия, чиято територия е 1104 квадратни метра, в който живеят над 7.2 млн. души. Гъстотата на населението е причината да се търсят алтернативни архитектурни решения и в много от случаите най-подходящия вариант е изграждането на небостъргачи. Ако сте имали възможността да пътувате до Хонг Конг вероятно ви е направило впечатление, че в конструкцията на небостъргачите има огромни дупки. Разбира се това не е плод на случайност.   От BusinessInsider ни информират, че те представляват т.нар. "Dragon Gates", които позволяват на драконите да летят свободно от планината към водата. Митичните създания са обект на специално внимание от древното китайско изкуство Фън Шуй, чиято цел е да хармонизира енергията и околната среда. Системата описва най-благоприятният начин да се позиционират сгради и други архитектурни обекти, спрямо законите на духовните сили. Драконите се радват на голяма почит в Азия и са предвестник и носител на благополучие.     Именно това е причината за дупките в конструкциите на най-високите сгради в Хонг Конг. Местните хора не биха си позволили да живеят на място, което блокира "драконовите врати", тъй като това може да предизвика нещастие и липса на късмет. Сградата на The Bank of China не следва тази традиция и "лошият" Фън Шуй, който използва се смята, че е причината за банкрута на много компании, чиито офиси се намират в близост до нея.   Вижте как бъдещите небостъргачи ще се сглобяват от лепило
концепции на небостъргачи
Най-зашеметяващите концепции на небостъргачи
Най-зашеметяващите концепции на небостъргачи
Архитекти търсят алтернативни начини да се създаде нова инфраструктура, която да се справи с пренаселението в големите градове по света.
Дубай
Уникална атракция ще спира дъха на посетителите на небостъргачите в Дубай
Уникална атракция ще спира дъха на посетителите на небостъргачите в Дубай
Дубай се развива с изумителни темпове и за няколко години от луксозно място в пустинята се превърна в предпочитана туристическа дестинация за милиони хора всяка година, особено за тези с по-солидни финансови възможности. Градът предоставя всевъзможни атракции за своите потребители, сред които увеселителен парк, който е построен с инвестиция от няколко милиарда долара, уникален басейн на върха на небостъргач, а сега разбираме за най-новата идея на властите. Новото предизвикателство за посетителите в Дубай се казва АYKON Dare и е само за любителите на екстремни спортове, информира Mashable.    Всеки желаещ да участва ще разполага с възможността да излезе през прозореца на един от небостъргачите в града и от 79-я етаж да излезе навън на перваза, където ще му се отвори изумителна гледка към града. Разбира се те ще бъдат обезопасени с въжета и да видят Дубай в 360-градусова панорама от тази височина и да го видят по начин, който не са си представяли досега. Ако това не е достатъчно всеки от тях ще има възможността да се изкачи на специална стъклена капсула на тавана на сградата, което е още по-спиращо дъха преживяване.   Уникалното изживяване не свършва дотук, тъй като не продължава само няколко минути, а цял час, което със сигурност ще е гаранция за много адреналин в кръвта на онези, които дръзнат да го изпробват. Така в продължение на 60 минути те ще бъдат във въздуха около стените на хотела, като височината в този случай ще е от порядъка на 285 метра. Ако времето е слънчево те ще могат да усетят по съвсем различен начин и да видят обекти на разстояние от 60 километра напред, което е доста впечатляващо.    Вижте първите Олимпийски игри за роботи ще се проведат в Дубай през 2017г.
DMCA.com Protection Status