Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
20 резултата за напитки
напитки
Mackmyra е първото уиски в света, което е създадено с изкуствен интелект
Mackmyra е първото уиски в света, което е създадено с изкуствен интелект
Пътуващите монаси още преди хилядолетие мигрираха от континентална Европа в търсене на нови светове, което ги доведе до дестинации като Шотландия, Ирландия и Скандинавия. Тези странстващи и отдадени на религията хора научиха на много неща местните хора, като един от най-ярките символи на колективната им мъдрост е познанието за дестилацията. Специфичният процес на извличане и пречистване на течности е причината монасите да произведат първото уиски в света.   Липсата на лозови масиви е причината да експериментират с ферментирането на зърнена каша, която съдържа смес от вода, зърно и дрожди. Тази древна практика постепенно набира голяма популярност и започва да се използва по цял свят, преодолявайки по този начин различните културни, религиозни и етнически различния между страните. Повече от хиляда години по-късно разбираме за първото уиски в света, което е създадено от изкуствен интелект, съобщава news.microsoft.com.     Този интересен проект е дело на Microsoft, финландската компания Fourkind и шведският производител Mackmyra Whisky. Алгоритмите с машинно обучение използвани в създаването на напитката са базирани на Microsoft Azure платформата. Огромната база данни позволява на този софтуер да генерира над 70 млн. рецепти за производство на уиски. Специалистите на Mackmyra Whisky подбират най-добрата от тях и планират да продават напитката на пазара, което ще се случи през есента.      Още от Digital: Учени създадоха смарт сензор, който може да разпознае над 30 вида уиски
джаджи
Levitating Cup е левитираща чаша за напитки от стъкло, която струва $149.99
Levitating Cup е левитираща чаша за напитки от стъкло, която струва $149.99
Празничният сезон е подходящ начин да прекарваме повече време с любимите си хора, но също така да изненадаме приятно приятелите си. Един от най-оригиналните начини да организираме запомнящо се парти в дома си е да използваме левитиращи чаши. Подобни продукти вече не са футуристична идея от бъдещето и вече се продават свободно на пазара. Добър пример е Levitating Cup на дизайнери на компанията Levitating X.     Kакто името подсказва това е чаша за напитки от стъкло, която гравитира във въздуха над специална поставка, предаде Mashable. Този интересен ефект се постига, чрез електромагнитно излъчване от метална основа, която при нулева гравитация успява да задържи чашата в безтегловност над масата. Всички тези процеси няма да променят вкуса на напитката в чашата, а само ще позволят на Levitating Cup да левитира във въздуха.     Представете си реакцията на любимите ви хора при вида на Levitating Cup, която вече ги очаква на трапезата. Самата поставка е безжична и не използва кабел, а чашата е създадена от закалено стъкло. Levitating Cup може да се използва за вино, уиски, кафе, бира, коктейли, сладолед и др. Стандартната цена на иновативната левитираща чаша е $199, но за ограничен период от време е достъпна за $149.99.     Вижте Весела Коледа и щастливи празници от екипа на Digital.bg  
кафе
Учени доказаха, че пиенето на кафе удължава продължителността на живота
Учени доказаха, че пиенето на кафе удължава продължителността на живота
Чаша горещо кафе е най-добрият старт на деня за много хора, което е причината тази напитка да е толкова популярна. Ново проучване нa международен екип от учени доказа, че е излишно да се притеснявате колко кафе пиете всеки ден. Причината е, че консумацията на кафе редуцира осезаемо риска от редица коварни заболявания като сърдечния заболявания, инсулт, диабет, респираторни и бъбречния проблеми и др. Хората, които пият по една чаша кафе на ден имат с 12% по-малък шанс да страдат от подобни болести, спрямо тези, които не консумират напитката.   Проучването също така показва, че колкото повече кафе изпиват потребителите на ден толкова по-малък е риска да изпитат подобни здравословни проблеми, предаде CNet. Тази тенденция e свързана с всички форми на кафето, без значение от количеството захар или употребата на мляко или смета. Изследването е категорично доказателство, че изпиването на повече кафе няма да се отрази на здравословното ви състояние, а дори напротив може да ви предпази от коварни болести. Информацията определено е добра новина за всички любители на кафето.    Любимата на много хора напитка съдържа доста антиоксиданти и фенолни съединения, които играят важна роля в профилактиката на рака. Учените са на мнение, че ситуацията е идентична и с други заболявания. Любопитното е, че резултатите са идентични дори и при безкофеиновото кафе. Все пак тези данни не означават, че кафето може да се предписва от лекари за превенция на различни заболявания, а че не е вредно, както твърдят мнозина хора. Следващият път, когато пиете кафе не е небходимо да се притеснявате за здравето си.   Вижте десет различни начина, по които се пие кафе по света
Budweiser
Възможно ли е да се построи пивоварна за бира на Марс
Възможно ли е да се построи пивоварна за бира на Марс
Budweiser официално потвърдиха, че са си поставили амбициозната цел да се превърнат в първата компания, която е изпратила бира на повърхността на Марс. Популярният производител на пенливата течност няма намерение просто да качи няколко бутилки на някои от бъдещите съоръжения, с които NASA изследват "червената" планета. Вместо това Budweiser искат да построят съоръжение, в което да се произвежда бира на Марс. Реализирането на този проект ще отнеме години.   Проблемите, с които компанията трябва да се справи са многобройни и не са ограничени единствено до разстоянието между Земята и Марс. В най-топлите дни на "червената" планета температурата достига до 70 градуса по Целзий, но през нощта може да достигне до -100 градуса. Тази амплитуда прави почти невъзможно съхранението на бирата. Налягането в атмосферата на Марс е около 100 пъти по-малко, в сравнение с това на Земята. Бирата на Budweiser съдържа 90% вода, но нейното количество на планетата е твърде ограничено.   Дори компанията да открие как да отстрани този проблем трябва да се примири с факта, че водата на Марс е твърде солена, което ще се отрази на вкуса на напитката. Микрогравитацията влияе негативно на вкусовите рецептори на астронавтите, което затруднява разпознаването на различни вкусове. Хмелът е една от най-важните съставки в бирата, но се нуждае от директна слънчева светлина, за да расте. Количеството слънчеви лъчи, които достигат до Марс е в пъти по-малко, в сравнение със Земята.    Вижте седем твърдения за бирата, на които не трябва да вярвате
забавно
10 различни начина, по които се пие кафе по света
10 различни начина, по които се пие кафе по света
Хората по целия свят следват много подобен ритуал на събуждане – те разчитат на чаша кафе, за да се тонизират и започнат добре деня. Начинът на приготвяне на кафето и неговите съставки обаче не винаги са еднакви в различните държави.   Например, българите не пият тази напитка с пипер, индийско орехче или сирене, но в някои страни тези съставки са задължителни. Ако информацията представлява интерес за вас, разгледайте информацията на This Isinsider за тези 10 различни начина, по които се пие кафе по света.   1. Kaffeost - Финландия Във Финландия към горещото кафе задължително се прибавят парчета сирене. Може да звучи доста странно, но финландците по принцип обичат странните комбинации на храни.   2. Yuanyang - Малайзия Yuanyang е разкошна напитка, която може да се сервира студена или топла. Тя се състои от черно кафе, черен чай и мляко.   3. Cà phê đá – Виетнам Това е едновременно много сладка и много силна напитка. Това студено виетнамско кафе се прави от едро смляно тъмно печено кафе, което се вари направо в чаша кондензирано мляко и се добавя след това лед.   4. Café de Olla – Мексико Мексиканците варят кафето с пръчка канела и добавят нерафинирана тръстикова захар. Задължително те сервират напитката в глинена чаша, защото смятат, че така се ‘изваждат‘ вкусовете на кафето.   5. Café Touba – Сенегал Тази напитка е ароматизирана с пипер и карамфил.   6. Cafezinho – Бразилия Cafezinho е традиционно кафе, което обаче се вари заедно със захарта.   7. Cafe Bombon – Испания Ако обичате кафето сладко, то трябва да опитате Cafe Bombon. Испанците приготвят тази напитка като към кафето добавят подсладено кондензирано мляко.   8. Irish Coffee - Ирландия Ирландците предпочитат кафето горещо и добавят към него ирландско уиски, захар и бита сметана.   9. Café au lait – Франция Французите приготвят кафето като кипнат мляко и към него добавят прясно сварено кафе. Трикът тук е да се сервира в голяма чаша, за да е по-лесно потапянето на кроасана в напитката.   10. Spiced coffee – Мароко Тази ароматна напитка се приготвя като към прясно сварено кафе се прибавят подправки като кардамон, черен пипер, канела, карамфил, индийско орехче.   Вижте 7 твърдения за бирата, на които не трябва да вярвате  
напитки
Шампанско от диня е новата тенденция сред разхлаждащите напитки през лятото
Шампанско от диня е новата тенденция сред разхлаждащите напитки през лятото
Вече ви информирахме, че хитът при напитките това лято ще бъде синьото вино, но няма да бъде единствената интересна течност, която бихте могли да вкусите по време на почивката ви. Основната причина за това е, че много потребители започнаха да споделят различни рецепти и предложения в интернет как да се разхладим от горещите дни с шампанско, което е направено от диня. Класическият вкус на тази напитка е съчетан с освежаващия аромат на динята, като ефекта се подсилва от характерната газировка на шампанското и вече набира голяма популярност в световен мащаб, информира Mashable.   Основната рецепта е да превърнете няколко парчета диня в сок, а след това да смесите една част от нея с две части шампанско, но има още много разнообразни начини да си приготвите подобна напитка. Любителите ѝ eкспериментират с всевъзможни идеи, като например добавяне на лимонов сок и нектар от агаве към двете основни съставки, с които да придадете още по-екзотичен вкус. Ако го направите ще създадете и много по-наситен и плътен цвят на този коктейл, но също и да го обогатите с някоя ваша лична идея, която да споделите в интернет.   Канадската компания Family Freezed дори реши да се възползва от интереса към тази напитка и започна да произвежда сладолед, който е съставен от диня и шампанско. Други потребители създадоха коктейл "Маргарита" с тези съставки, или пък използваха нейната кора като чаша, в която наливат вече смесената течност, като възможностите са на практика неограничени. Броят на заведенията, които предлагат на клиентите си шампанско от диня постепенно се увеличава и е само въпрос на време манията по този коктейл да обземе повече страни по цял свят.   Вижте какво представлява оранжевото вино
вино
Kaкво представлява оранжевото вино
Kaкво представлява оранжевото вино
Виното е предпочитана напитка за много хора по цял свят, но скоро няма да ни се налага да се ограничаваме до традиционния избор между бяло и червено, благодарение на нов проект на изследователи. В крайна сметка след серия от експерименти те успяват да създадат негова разновидност, която променя изцяло представата ви за тази напитка, тъй като е оранжева. Въпреки странния нюанс вкуса на напитката е такъв, какъвто очаквате, като те са направени от грозде, чиито обелки предварително са премахнати, предаде ThisIsInsider.   Именно това им позволява те да могат да коригират цвета на виното в нетрадиционния оранжев цвят и според специалистите е малко по-тежко, но пък по-ароматно от класическото червено вино. Оранжевият цвят също така го прави по-горчиво и определено е много интересен подход към една от най-обичаните напитки в глобален мащаб. Създателите му твърдят, че то е най-добре да се използва, когато е охладено добре и вкуса му го прави подходящ да се консумира с месо и други подобни продукти.   Любителите на виното ще имат възможността още през лятото да си купят бутилка от напитката в оранжев цвят и така сами да опитат неговия вкус. Въпрос на време е да видим как потребителите ще възприемат тази идея и дали ще харесат новата разновидност, променяща изцяло класическата идея за червения и белия цвят на тази напитка. Самият процес на създаването на оранжево вино по никакъв начин не увеличава цената му, което означава, че една бутилка би струвала толкова, колкото сте свикнали да плащате за нея досега.   Вижте десет забавни факта за виното, които може би не знаете 
бира
Знаете ли, че: Преди 5000 години в Месопотамия са плащали на работниците в бира
Знаете ли, че: Преди 5000 години в Месопотамия са плащали на работниците в бира
Урук е името на град, който се е намирал в древна Месопотамия и на територията на днешен Ирак, който преди хиляди години е бил спокойно място за живеене и се е отличавал с впечатляваща за времето си архитектура. По това време повечето хора са търгували собствени стоки, за да получават други или пари, като сега бе открит античен документ, който датира отпреди 5000 хиляди години и разкрива интересна подробност за жителите на Урук. Учените превеждат текста написан върху него и разкриват, че по това време някои работници са получавали възнаграждението за службата си под формата на бира.    От своя страна това потвърждава, че още тогава е съществувала система за работодатели и служители, като най-вероятно в този град са разполагали с огромно количество от пенливата течност. Причината за това е, че единствено този вариант би оправдал защо някой човек би се съгласил да получи вместо пари своето възнаграждение под формата на бира, а учените откриват и каменни отломки, на които са водени сметки за производството на тази напитка. Те намират и глинена плоча, в която са описани и точните дажби бира, които самите работници ще получат за своя труд в края на работен ден.    Трябва да отбележим, че това не е първият път, в който ставаме свидетели на подобна практика в миналото и дори не е ограничена единствено до района на Месопотамия. Припомняме ви също, че дори хората, които са построили пирамидите в Египет са получавали между четири и пет литра дневно за своята работа, но изглежда употребата на алкохолни напитки не се е отразила по никакъв начин на впечатляващото съоръжение, което те изграждат. Днес подобна идея звучи странна, но все пак вероятно има любители на бирата, които не биха се отказали техния работодател да им плати с няколко литра от пенливата течност.   Вижте BeerBar е иновативна машина, която може да трансформира водата в бира  
Coca-Cola
Coca-Cola ще представят алкохолна напитка за първи път в 125-годишната си история
Coca-Cola ще представят алкохолна напитка за първи път в 125-годишната си история
Coca-Cola смятат да отбележат по интересен начин навършването на 125 години от създаването на компанията. Идеята им е да пуснат на пазара нова напитка, която за първи път в историята им съдържа алкохол. Официалната премиера на този продукт ще е в Япония, като първоначално той ще е наличан единствено в "страната на изгряващото слънце". Coca-Cola са потърсили вдъхновение за предстоящата напитка във все по-големия интерес на японците към Chu-Hi.   Всъщност под това име се крие серия силно газирани и ароматизирани напитки, които също като Coca-Cola се продават в кенчета с различна големина. Популярността я Япония е провокирана и от почитта им към местния дух, известен в страната като "Shochu", информира bbc. Компанията иска да провери нагласите на местните жители към премиерата на подобен продукт и респективно дали напитка от такъв тип има потенциала да се превърне в маркетингов хит.      Традиционно напитките Chu-Hi съдържат между 3% и 8% алкохол, а опияняващия им вкус ги прави подходящ избор за топлините през лятото. Този тип питиета обикновено се промотират като алтернатива на бирата и се харесват предимно от дамите. Местния пазар се различава от всички останали, защото предпочитанията на японското население са много специфични. Именно заради това Coca-Cola патентоват над дузина различни напитки всяка година.   Вижте как да направим пистолет с горящо лепило от кенче Coca-Cola и запалка
вино
Защо размерите на чашите за вино се увеличават значително в последните 300 години
Защо размерите на чашите за вино се увеличават значително в последните 300 години
Виното е предпочитана напитка за много хора и е особено актуална с оглед предстоящия празничен сезон. Ако и вие сте любители на съвършения гроздов вкус ще обърнем вниманието ви към интересен факт. Малко известно е, че размера на чашите за вино се е увеличил седемкратно през последните три столетия. Най-сериозен ръст в размерите се забелязва през последните 20 години, информира Mirror.co.uk. Причината е свързана с все по-сериозната консумация на вино в световен мащаб.     Статистическите данни показват, че само за периода 1960-1980г. консумацията в световен мащаб се е увеличила с 400%. Тази тенденция продължава и в периода 1980-2004г., през който се отчита двукратен ръст. Всички тези процеси водят до поевтиняване на определени сортове вино, но и до много по-голям избор за потребителите, което също допринася за това чашите за вино да са с все по-голям капацитет. Добрите маркетингови практики на водещите производители са друг фактор, който стимулира продажбите.   Официални данни разкриват, че през 18-и век средата големина на чаша за вино е 66ml., но тази стойност достига до 417ml в началото на сегашното хилядолетие. През миналата година размера се е увеличил до 449ml. Независими проучвания на учени показват, че хората са по-склонни да изпият повече вино, ако чашата е по-голяма без значение какво количество от напитката има в нея. Интересен фактор, който води средно до 10% увеличение на продажбите в заведенията, които използват този подход.     Вижте 10 забавни факта за виното, които може би не знаете
напитки
Учени откриха как да ъплоудват вкуса на напитки в Интернет
Учени откриха как да ъплоудват вкуса на напитки в Интернет
Всеки от нас е виждал как приятелите ни в социалните мрежи публикуват снимка на изкусителен коктейл или друга напитка и са си задавали въпроса дали вкуса на питието е толкова добър, както визията му? Това вече е възможно и без да се налага да отидете на гости, за да разберете отговора. Eкип от учени на National University of Singapore разработиха метод, позволяващ да ъплоудваме вкуса на дадена напитка в интернет. В конкретният случай те експериментират с чаша лимонада, предаде Engadget.   За да постигнат този ефект учените използват RGB сензор и pH чип, с които улавят цвета и киселинността на напитката. Информацията, която се генерира от сензорите се изпращат до друга чаша, която е разположена в отсрещния ъгъл на помещението и е пълна само с вода. Специален електрод около ръба на втората чаша успява да имитира киселинността на лимонадата. Този компонент използва електрически вълни, за да стимулира вкусовите рецептори на човека, който отпива.     Втората чаша има и LED диод, който пресъздава точно същият цвят, както лимонадата в първата чаша. Тестове с 13 доброволци показват, че виртуалната версия не е толкова горчива и газирана, както истинската напитка. Все пак това е само първата стъпка в разработването на иновативната технология. Учените дори са си поставили амбициозната цел да ни позволят да споделяме виртуални копия на питиета в социалните мрежи, които нямат захар и не са вредни за човешкото тяло.   Вижте какви коктели пият през лятото хората от различните държави
любопитно
Кои сортове кафе имат най-силен ефект
Кои сортове кафе имат най-силен ефект
Tоплите напитки като чай и кафе са чудесен начин да стартираме ободрително деня особено през зимния сезон. Ако често ви се случва да не се задоволите само с една чаша от любимата си сутрешна напитка е добре да знаете кои сортове кафе имат най-силен ефект. Еспресото е най-добрият вариант в тази ситуация защото в 1 унция (28.3 грама) се съдържат между 47 и 75 милиграма кофеин. За сравнение при т.нар. Drip кафе тази стойност е едва 20 мг. Този термин е свързан с кафето, което се прави с изливането на гореща вода през надробени зърна в кафе филтър и се предлага масово в много заведения.    Стандартната чаша от 60 милилитра съдържа 150 мг. кофеин, а при по-големите чаши от 350 и 470 милилитра тази стойност достига до съответно 240 и 320 милиграма. Най-големите чаши кафе, които можете да откриете в заведенията са с обем от 590 милилитра и в тях съдържанието на кофеин достига до 400 милиграма. Изпичането на кафе кара зърната да губят водни молекули и да увеличават размера си. Зърната с по-малко тегло съдържат повече количество кофеин.   Вероятно не знаете, но 70% от кафето, което се произвежда в световен мащаб е от сорта Arabica. Въпреки това Robusta зърната предлагат два пъти повече кофеин, в сравнение с Arabica. Много важни фактори за силата на кафето са температурата и начина на изпичане и мелене на зърната. Ако искате да получите максимален ефект от сутрешното си кафе си поръчайте двойно еспресо от сорта Robusta. Някои заведения предлагат собствени видове на популярната напитка, като например Death Wish, което съдържа цели 700 милиграма кофеин.   Вижте 10 различни начина, по които се пие кафе по света
напитки
АLCHEMA е смарт машина, с която можете да направите сайдер или вино в домовете си
АLCHEMA е смарт машина, с която можете да направите сайдер или вино в домовете си
ALCHEMA е уникално устройство, което ви позволява лесно и в комфорта на своя дом на създадете собствен плодов сайдер с различен вкус, като целия този процес е много опростен, сякаш правите чаша сутрешно кафе. Eдинственото условие е да разполагате с тази джаджа и да подберете каквито плодове искате, за да си направите разхлаждаща напитка за горещините през летния сезон. След като ги поставите във вътрешността е необходимо да изберете рецепта от богатия каталог на ALCHEMA с допълнително мобилно приложение и да оставите тя да се погрижи за всичко останало, предаде TheVerge.   Не ви остава нищо друго освен да добавите мая, вода и захарта към плодовете и да ги оставите да ферментират и да се превърнат в годна за пиене напитка като сайдер или ябълково вино, като в първия случай този процес може да отнеме до две седмици. Собствениците на тази машина ще получават нотификации на своите смартфони за прогреса и кога те започват да се превръщат в алкохол, а също и когато напитката им е готова за консумация. Според официалните данни за медено вино са необходими по-малко от седем дни, докато при класическо червено вино освен купуването на грозде ще трябва да се въоръжите с търпение в продължение на 16 седмици.   ALCHEMА включва поддръжка за Wi-Fi и така ви позволява да следите какво се случва с напитката ви, независимо къде се намирате, а вграден сензор автоматично ще ви показва теглото на нейното съдържание. Maшината също така следи в реално време как протича процеса на ферментация, като следи ключови параметри и така да ви гарантира максимално качество на крайния продукт. Ако се интересувате от възможността да притежавате подобен продукт е доре да знаете, че той може да бъде ваш срещу сума от $359.   Вижте какви коктейли пият през лятото хора от различни държави
любопитно
7 твърдения за бирата, на които не трябва да вярвате
7 твърдения за бирата, на които не трябва да вярвате
Бирата е една от най-популярните напитки в света, a най-добрoто време да ѝ се насладим е в горещите летни дни. Тази напитка е позната от хиляди години на човечеството и въпреки това за нея все още се разпространяват неверни твърдения.   За да изчистят всички недоразумения, от Tech Insider са събрали 7 неверни твърдения за бирата и са се опитали да ги опровергаят.   Мит 1: Постоянното затопляне и охлаждане на бирата я разваля Този мит може да бъде истина само, ако този процес се повтори многократно. На бирата може да навреди светлината, топлината и времето. Промените в температурата обикновено не са проблем, освен ако не става дума за екстремни температури.   Мит 2: Тъмната бира съдържа повече алкохол Цветът на бирата няма нищо общо с количеството алкохол, той зависи от начина на ферментация на малца, а това по никакъв начин не се отразява на процента алкохол.    Мит 3: Бирата трябва да бъде сервирана ледено студена В горещите дни няма нищо по-освежаващо от халба ледено студена бира, но при твърде студените напитки се губи от мириса и вкуса им, затова мнозина предпочитат да пият бирата по-топла. Има неофициално правили, което гласи колкото по-тъмна е бирата, толкова по-топла се консумира тя. Повечето бири може да се консумират с температура от 5 до 7 градуса по Целзий, докато тези с по-голям процент алкохол се препоръчва да се пият с температура 12 градуса по Целзий.     Мит 4: Бирата, която се предлага в кенче не е хубава Истината е, че кенчето е може би най-добрият начин за съхранение на бирата, тъй като предпазва по-добре бирата от светлината и кислорода от бутилката. Бутилките не могат да се запечатат така добре както един кен и с течение на времето, това може да доведе до разваляне на бирата.   Мит 5: Виното е по-полезно от бирата Бирата е значим източник на хмел в хранителния ни режим. Съдържанието ѝ включва бирена мая, вода и малц. Напитката е богата на полезни витамини, минерали и антиоксиданти, съдържащи се в суровините, използвани в производството на бирата. Разбира се, трябва да се консумира в рамките на разумното тоест не повече от един кен (половин литър) на ден при жените и двойно повече при мъжете.   Мит 6:  Можете да се справите с биреното коремче, ако преминете само на светла бира   Истината е, че светлата бира е само с 90-100 калории по-нискокалорична от тъмната. Така че няма значение дали ще пиете само светла или само тъмна бира. И двете са почти еднакво калорични.    Мит 7: Всички бири са еднакви Съществува много богато разнообразие от бири – от горчиви до сладки и дори кисели. Може да съдържат малко алкохол или да са по-силни от виното.   Вижте 10 любопитни факта за бирата, които може би не знаете
лято
Какви коктейли пият през лятото хората от различни държави
Какви коктейли пият през лятото хората от различни държави
Лятото е предпочитан сезон за всички нас не само заради слънчевото време, но и поради факта, че можем да се отдадем на заслужена почивка с приятелите, семейството и любимите си хора, както и да посетим непознати и красиви места. След един горещ ден най-добрият начин да релаксираме е със студена напитка в приятна компания, като в отделните държави по цял свят го правят по различен начин. Така например в Бермуда залагат на "Dark N Stormy" коктейл, който представлява смес от ром и газирана джинджифилова бира, докато в Германия се пие Aperol Spritz, което е освежаваща напитка от Aperol и Spritz, предаде thisisinsider.   Жителите на Бразилия се разхлаждат в жегата с националния коктейл Capirinha, който включва популярната напитка Leblon Cahaca, към която са добавени захар и лайм, а неговата канадска версия се казва Rye and Ginger, където се комбинират ръжено уиски и джинджифилова бира. Кубинците са световноизвестни със своето Mojito, което вероятно всеки от нас е пробвал, а ако сте ходили в Чили вероятно сте опитвали тяхното Borgona, което представлява комбинация от червено вино и ягоди. Primm's Cup е доста популярна във Великобритания и представлява билков ликьор от джинджифил, който е допълнен от мента и краставица, докато във Франция залагат на емблематични Kir Royale от касис и шампанско.   Американците обичат да се разхлаждат с класическата Маргарита, която е много популярна и извън страната, докато нашите южни съседи от Гърция залагат изцяло на тяхното узо. В Пуерто Рико се справят с жегата благодарение на Pina Colada, а именно тропическата смес от ананас, ром, лед и кокосово мляко, която е била създадена за първи път от местен пират. В заключение ще отблежим, че ирландците обичат пунш от уиски, мед, лимон и щипка карамфил, докато в Италия се пие Negroni, което е миск между джин, Campari, сладък вермут и портокал.   Вижте хитът при напитките това лято ще е синьото вино
вино
Хитът при напитките това лято ще е синьото вино
Хитът при напитките това лято ще е синьото вино
Виното е любима напитка за милиони хора по цял свят, но вероятно на никого досега не му е хрумвала идеята да разполага с повече възможности за избор от класическия бял и червен цвят при покупката на вино. По всичко личи, че представителите на испанската компания Gik са обърнали специално внимание на това и дори вече превърнаха идеята в реалност. Всъщност те успяват да създадат вино, което има син цвят, като съдържанието на алкохол в бутилката е 11.5% и скоро планират да стартират масовите продажби на напитката на пазара, предаде BusinessInsider.   Представителите на Gik твърдят, че неговия вкус е същия, както при бялото и червеното вино, като промяната в цвета се дължи на химическата формула, с която те го произвеждат. Компанията е съчетала специална смес от червено и бяло грозде в своите изби в Ла Риоха и Сарагоса, като този нюанс се появява заради наличието на два органични пигмента: индиго и антоцианин. От своя страна вторият от тях се съдържа естествено във външната обвивка на гроздето, докато индигото се добавя заедно с некалоричен подсладител за външен вид и вкус.   Идеята на Gik е много интересна и можете да сте сигурни, че ще привлечете голямо внимание, ако на следващото парти предложите на приятелите си бутиилка синьо вино. Oт компанията вече стартираха предварителните поръчки на тази напитка, която може да се купи в някои европейски държави, сред които Испания, Германия, Франция, Холандия и Великобритания, като планират допълнително да увеличат техния брой. В заключение ще отбележим, че цената на бутилка синьо вино е приблизително €14.   Вижте десет забавни факта за виното, които може би не знаете