Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
7 резултата за мozilla firefox
Мozilla Firefox
Как да изтриете запазените пароли в браузъра Mozilla Firefox
Как да изтриете запазените пароли в браузъра Mozilla Firefox
Запазването на паролите и логин данните в уеб браузъра е полезно решение, тъй като позволява бързо и лесно да се логвате в акаунтите. Това важи с особена сила за случаите, когато пазите информация за твърде много профили, които няма как да запомните по друг начин. Подобни функции се предлагат от водещите браузъри, сред които и Mozilla Firefox.   Все пак има ситуации, когато не бихте искали тази информация да бъде съхранявана по този начин. Добър пример е ситуацията, когато няколко човека използвате компютъра. Ако паролите попаднат в чужди ръце бихте могли да си създадете много неприятности. Има лесен начин как да предотвратите това да се случи.     Ето как да изтриете всички пароли от браузъра Mozilla Firefox, за да гарантирате по най-добър начин сигурността си, според BusinessInsider.   1. Стартирайте браузъра на компютър с macOS, Windows или Windows. 2. Кликнете върху иконата с три хоризонтални линии в горния десен ъгъл. 3. Изберете опцията "Preferences" или "Options", което зависи от операционната система. 4. След това кликнете върху "Privacy & Security" опцията в левия панел. 5. Скролнете докато не откриете "Logins and Passwords" секцията.     6. Необходимо е да изберете бутона "Saved Logins". 7. Oт допълнителното меню разглеждайте логините, които искате да изтриете.     8. Когато сте готови натиснете "Remove" 9. Потвърдете още веднъж, за да изтриете напълно данните от браузъра.     Oще от Digital: Mozilla ще представят нова версия на браузъра Firefox всеки месец през 2020г.
Мozilla Firefox
Моzilla Firefox вече поддържа Picture-In-Picture режим за компютрите с Windows
Моzilla Firefox вече поддържа Picture-In-Picture режим за компютрите с Windows
Разработчиците на популярния уеб браузър вече са готови с новата версия. Моzilla Firefox 71 вече е наличен за потребителите и включва "Picture-In-Picture" режим. Това е полезна функция, когато искате да продължите да гледате дадено видео, докато сърфирате в интернет от други отворени раздели. За да се възползвате е необходимо да поставите курсора на мишката върху иконата със син цвят "Picture In Picture". По този начин ще стартирате плаващ прозорец, който ще се покаже върху вече отворените табове в Mozilla Firefox.   Важно е да отбележим, че в момента Picture In Picture" режима може да се използва единствено от устройства с Windows. Разбира се нужно е да са инсталирали Mozilla Firefox 71. Все пак от компанията потвърдиха, че работят над интеграцията за конкурентни операционни системи. Mozilla планират да оптимизират функцията за компютрите с macOS и различните дистрибуции на Linux от януари 2020г., съобщава Engadget. Новата версия  на Mozilla Firefox предлага още няколко подобрения .     Потребителите, които използват Firefox Lockwise ще се зарадват да научат, че браузъра вече разпознава субдомейни. Това означава, че Firefox 71 автоматично ще попълва логин данните вместо тях във вътрешните страници на сайтовете.  Кликването върху адресната лента ще зарежда панел, в който да видите списък с всички блокирани тракери. Mozilla Firefox 71 ще ни иформира с нотификация, когато браузъра спре софтуер за генериране на криптовалута. Отстранени са и настоящои бъгове в работата на браузъра.   Още от Digital: Mozilla ще представят нова версия на браузъра Firefox всеки месец през 2020г.
Мozilla Firefox
Mozilla обещават да премахнат напълно рекламите от браузъра Firefox срещу $5 на месец
Mozilla обещават да премахнат напълно рекламите от браузъра Firefox срещу $5 на месец
Едва ли има потребител, който харесва рекламите в интернет, дори ако са му полезни да си купи изгодно даден продукт. Постоянното показване на подобни маркетингови съобщения в уеб сайтовете , които посещаваме е проблем, с който всеки ден се сблъскват милиони хора. Mozilla смятат, че могат да предложат нещо по-различно, което едновременно е полезно за самия потребител, но също така има и полза за авторите на съдържание в интернет.   Компанията е стартирала интересен проект, в който са се включили някои от най-популярните издания и сайтове. Предложението на Mozilla включва месечна такса от $5, която потребителите на уеб браузъра трябва да платят. Символичната сума ще бъде превеждана директно до самите автори и издатели. В замяна на това няма да виждате реклами, докато разглеждате страниците, но също така ще получите достъп до още по-качествено и оригинално съдържание, съобщава Liliputing.     По този начин потребителите ще могат свободно да сърфират в интернет от Mozilla Firefox без да виждат досадните рекламни съобщения. Месечната такса също така ще финансира любимите им издания да създават още по-добро съдържание и да ги споделят с тях. Предвидена е опция да запазвате и синхронизирате публикациите между всички устройства, както и да слушате аудио версии. Кликването на линкове в Twitter, Facebook и други социални мрежи също ще блокира рекламите.   Още от Digital: Mozilla обвиниха Google, че умишлено вредят на популярността на Firefox
Мozilla Firefox
Нова функция в  браузъра Moziila Firefox ще ни предпазва от шпиониране в Интернет
Нова функция в браузъра Moziila Firefox ще ни предпазва от шпиониране в Интернет
Mozilla експериментират с нова полезна функция в своя браузър oще от август, като изглежда, че компанията вече е готова с нейната финална версия, която е достъпна за потребителите, които са инсталирали Firefox 42. Нейното име всъщност е Tracking Protection и тя ще е активирана по подразбиране в него всеки път когато отворите прозорец в Private режим. Благодарение на нея можете да сте сигурни, че външни уеб сайтове или приложения няма да следят вашата активност в интернет, като тя е достъпна и за мобилната версия на Mozilla Firefox за Android в допълнение на водещите десктоп платформи, предаде PhoneArena.   Tracking Protection е разработена така, че да блокира съдържанието от списък с популярни домейни, които са известни със своите методи за шпиониране на начина, по който сърфираме в интернет. Функцията позволява да се предпазите от досадни реклами, инструменти за следене на активността ни, но също и плъгините за социални мрежи, които често могат да ви следят без дори да разбирате, че това се случва. От своя страна това превръща Mozilla в първата компания, която включва подобна опция в своя браузър и то при използването на Private прозорец, като засега тя не се поддържа дори и от Google Chrome.    Трябва да отбележим, че активирането на Tracking Protection може да създаде проблеми със зареждането на някои страници в интернет, но пък можете много лесно да я включвате и изключвате от своя браузър. За целта е необходимо единствено да отворите Settings менюто и да кликнете върху раздела Privacy, където ще можете само за няколко секунди да го направите. Предстои да видим колко време ще отнеме да другите популярни уеб браузъри да предложат на своите потребители собствени инструменти, които наподобяват начина, по който работи Tracking Protection.   Вижте Mozilla спират поддръжката на плъгини в браузъра Firefox до края на 2016г. 
Мozilla FIrefox
Google искат да помогнат Mozilla Firefox да стане по-бърз уеб браузър
Google искат да помогнат Mozilla Firefox да стане по-бърз уеб браузър
Google официално потвърдиха, че ще предложат поддръжка за един от най-добрите си инструменти за тестове на уеб сайтове за конкурентния браузър. В случая става въпрос за разширението Lighthouse, което позволява бърз и ефективен начин да проверите представянето на дадена страница. Този продукт е наличен за Google Chrome вече повече от четири години и използва Google PageSpeed интерфейса, за да анализира скоростта на зареждане на сайтовете в интернет. Досега разширението е генерирало повече от 470 хил. изтегляния от Chrome Web Store.   Lighthouse е полезен инструмент, който предоставя в реално време данни за зареждането на всички компоненти в страниците, потребителското изживяване, производителността, системните ресурси и др. Разширението вече може да се използва и от Mozilla Firefox, което вероятно ще позволи на още повече хора да тестват възможностите на Lighthouse. Любопитното е, че Google не използват Web Extensions API на конкурентния уеб браузър, а вместо това използват своите интернет протоколи. Това е забавило премиерата на Lighthouse за Mozilla Firefox.     Въпреки това, обаче Google още по-добри резултати при работа с разширението във Mozilla Firefox. съобщава TechDows. За да се възползвате от предимствата на Lighthouse е в уеб браузъра е нужно единствено да изтеглите плъгина и от иконата да изберете опцията "Generate Report". След като изчакате да се обработи информацията ще видите данни за представянето на съответната страница. Lighthouse също така предоставя полезни данни как да подобрите определени елементи от сайтовете, за да ги направите по-бързи.   Още от Digital: Mozilla ще представят нова версия на браузъра Firefox всеки месец през 2020г.
Мozilla Firefox
Какви са подобренията в Моzilla Firefox 69
Какви са подобренията в Моzilla Firefox 69
Mozilla вече са готови с финалната версия на Firefox 69, която вече е достъпна за изтегляне от потребителите. Актуализацията предлага няколко подобрения, които са свързани основно с бързината на работа и сигурността на личните ни данни. Водещ акцент в уеб браузъра са механизмите, с които Firefox блокира рекламните скриптове и тракерите в интернет, съобщава TechRadar.   Другото подобрение е свързано с "Advanced Tracking Protection" системата, която бе представена през октомври. След като инсталирате Firefox 69 тази функция ще бъде активирана по подразбиране за всички компютри, които използват браузъра. Собствениците на смартфони с Android също ще могат да се възползват от тази иновация. Тази опция блокира бисквитките и следи активността ви в интернет.     Всеки пети потребител сам е пожелал да активира функцията в браузъра, но за в бъдеще ще е активна по подразбиране за всички. Предвидена е и възможност да я спирате, когато не искате да използвате подобен инструмент. Това е най-сигурната версия на браузъра досега, която също така отстранява редица досегашни бъгове и недостатъци в Mozilla Firefox 69, като предлага ефективна защита срещу тракери и реклами в интернет.   Oще от Digital: Mozilla Firefox вече ще ни информира, ако паролите ни са били хакнати
Мozilla Firefox
Какво представлява новата SnoozeTabs функция в Mozilla Firefox
Какво представлява новата SnoozeTabs функция в Mozilla Firefox
Firefox Test Pilot е иновативна програма, осигуряваща на потребителите достъп до експериментални функции, над които работят инженерите на Mozilla. Идеята е ограничен брой хора да ги тестват и откриват бъгове, както и да отправят предложения, с които компанията да подобри работата на браузъра. Mozilla разкриха детайли за две нови функции във Firefox с името SnoozeTabs и Pulse. SnoozeTabs е създадена за случаите, когато откривате полезна информация в интернет, но нямате време да прочетете или разгледате съдържанието.   Тази функция позволява да затворите раздела и сами да изберете времето, когато искате да се покаже отново. Опциите в този случай са Later Today, Tommorow, This Weekend, Next Week, Next Month, както и сами да задавате конкретен час и дата. Предвиден е и вариант раздела да се отвори автоматично при следващото стартиране на Mozilla Firefox. За да използвате функцията трябва да кликнете върху Snooze бутона в горния десен ъгъл и да изберете една от гореизброените опции, предаде DigitalTrends.     Aко искате още сега да изпробвате възможностите на тази функционалност е необходимо да инсталирате допълнително разширение SnoozedTabs в браузъра си. Pulse е нова опция, позволяваща да оценявате начина, по който работи браузъра при отваряне на различни страници и да информирате Mozilla, ако възникнат необичайни проблеми. За да работите с нея трябва да кликнете върху Pulse бутона в адресната лента и да въведете мнението си в допълнителния прозорец, който ще видите на екрана.   Вижте шест лесни трика да ускорим работата на Mozilla Firefox
DMCA.com Protection Status