Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
219 резултата за мicrosoft
Мicrosoft Teams
Потребителите на Microsoft Teams ще могат да виждат до 98 души при видеоконференция
Потребителите на Microsoft Teams ще могат да виждат до 98 души при видеоконференция
Мicrosoft Teams ще улеснява потребителите с още една полезна функционалност за хората, които общуват с големи групи от хора. Компанията потвърди, че увеличава лимита за видео стрийминг по време на разговори до 98 души. Това е два пъти повече от възможностите, които предлага Zoom. Опцията да виждате едновременно видео стрийм от 98 потребители е възможно благодарение на новата "Paging" функция в Large Gallery режима на приложението за комуникация. Microsoft се надяват да предизвикат интереса на бизнес потребителите, които използват предимно виртуални форми на общуване със своите клиенти и служители, заради пандемията.     Когато сте включили Large Gallery режима и има повече от 49 души в разговора ще видите бутоните за навигация, с които можете да виждате или добавяте повече участници. Специфичното е, че Microsoft Teams няма да покаже 98 прозореца, а ще ги раздели на две отделни страници, съобщава ZDNet. Това ще гарантира, че размера на прозорците е достатъчно голям, за да се виждат всички потребители. Новата функция се поддържа от Teams приложението за Windows 10 и macOS,м но все още е в Public Preview, което означава, че тестовете на Microsoft ще продължат в следващите седмици. В заключение ще отбележим, че Microsoft Teams се използва от над 145 млн. потребители.   Още от Digital: Microsoft Teams ще улеснява блокирането на досадните шумове от потребителите
Мicrosoft Modern
Мicrosoft Modern е новата серия аксесоари за компютри на компанията
Мicrosoft Modern е новата серия аксесоари за компютри на компанията
Microsoft актуализира  портфолиото си от компютърни аксесоари с премиерата на новата гама Modern. Както името подсказва всеки представители е базиран на последните технологични иновации. Потребителите ще могат да купят специални слушалки, USB високоговорител и уеб камера, които засега са част от гамата. Оптималното аудио качество по време на игри, работа с приложения и видеоконферентни разговори ще се гарантира от Modern USB Headset и Modern Wireless Headset. Вторият модел предлага безжична свързаност, което е основната разлика между тях. Двете версии на аудио слушалките ще се продават в класически червен цвят и имат 28mm подвижни високоговорители. Допълнително дистанционно с бутони за регулиране на звука, спиране на микрофона и активиране на Microsoft Teams ще улесняват работата с жичните слушалки. Според официалните данни Modern Wireless Headset може да издържат до 50 часа с едно зареждане и около 30 часа за разговори с Microsoft Teams. Kонтролите за настройки са позиционирани в дясната слушалка, съобщава GizmoChina.     В същото време Microsoft Modern USB-C Speaker е разработен да улесни видео разговорите, особено с големи групи от хора и включва няколко бутона за полезни функции. Предвидени са два микрофона, 68-сантиметров кабел и USB Type-C конектор. Последният продукт от серията е Modern Webcam. Този аксесоар обещава видео клипове с HDR качество, практичната функция True Look, както и система за автофокус. Максималната резолюция е 1080p при 78-градусов зрителен ъгъл .Уеб камерата може лесно да се постави на монитор, лаптоп или трипод. Цената на устройството е $70. Продажбите стартирате през юни. Microsoft Modern USB-C Speaker ще се продава за $99 и е оптимизиран за Windows и macOS. Потребителите ще могат да купят жичната и безжичната мишка от този бранд за респективно $49 и $99.     Още от Digital: Продажбите на компютри ще надхвърлят 300 млн. за първи път от 2008г.  
Мicrosoft Surface Laptop 4
Мicrosoft представиха Surface Laptop 4 с осемядрен AMD Ryzen процесор
Мicrosoft представиха Surface Laptop 4 с осемядрен AMD Ryzen процесор
Microsoft представиха актуализирана версия на Surface Laptop 4, която вече е достъпна за потребителите. Най-съществената разлика, която ще забележите е наличието на още една цветова конфигурация. "Ice Blue". Атрактивният светлосин нюанс на лаптопа се допълва широката гамата от опции, които включват Black, Silver и Sandstone. Бъдещите собственици на Microsoft Surface Laptop 4 на 13.5" и 15" версии ще могат да се конфигурират с AMD Ryzen процесори. Първият модел от серията, който използва хардуер на AMD бе предшественика на лаптопа, а именно Surface Laptop 3. В този случай, обаче Microsoft заложиха на архитектура от Ryzen 3000 серията. Този път компанията ще зарадва потребителтие с интеграция на осемядрени процесори, които са част от AMD Ryzen 4000. Oт Microsoft дори ги наричат "Surface Edition", обръщайки внимание на тясното сътрудничество с AMD.     Потребителите могат да изберат по-мощните процесори, както на 15-инчовия модел, така и на по-компактната версия с 13.5" диагонал. Базовата конфигурация предлага шестядрения Ryzen 5 4680U процесор, който е допълнен от 8GB RAM и 256GB SSD дискове на цена от $1000. Любопитното е, че вече не е наличен модел със 128GB SSD, съобщава DigitalTrends. Surface Laptop 4 е единственият представител на Surface бранда, който използва AMD процесор. Компанията ще продължи да продава и версии с Tiger Lake процесори от 11-та генерация, но те са ограничени до четири ядра. Разнообразнието от хардуерни конфигурации е важно за популяризирането на Surface Laptop 4 на пазара. Преминаването към процесори на AMD ще увеличи живота на батерията, който може да достигне до 19 часа. Това е с осем часа повече от възможностите на Surface Laptop 3. Oт компанията вече стартираха продажбите на актуализираните модели в своя уеб сайт.   Още от Digital: Премиера на новия хибрид Microsoft Surface Pro X 2020 (Видео)
Мicrosoft
Мicrosoft ще улесни преминаването към технологии, които не използват пароли
Мicrosoft ще улесни преминаването към технологии, които не използват пароли
Биометричните технологии от години се използват от мобилните устройства. Най-популярният метод за верификация са сензорите за пръстов отпечатък. Водещите производители на смартфони разработват и усъвършенствани технологии за лицево разпознаване, които са още една полезна алтернатива на паролите. Мicrosoft също са доста активни в популяризирането на по-сигурни методи за верификация в дигиталния свят, в който живеем. Windows 10 е подходящ пример, тъй като можете да се логнете в своя профил по няколко различни начина, които не включват пароли. Това може да стане с пръстов отпечатък с лицево разпознаване, както и с вуншни устройства като USB флашки. Хардуерните ключове базирани на FIDO2 технологията стават все по-предпочитано решение за сигурен логин в компютрите. Мicrosoft предоставиха поддръжка за тази ключова функционалност преди три години. Вече е възможно да се логваме в профили на услуги като Outlook, Skype и Xbox Live. Новият браузър на компанията също използва биометрични технологии, което допълнително улеснява милионите потребители на Microsoft по цял свят.     Хардуерните ключове за автентикация се включват в USB портовете на лаптопи или настолни компютри. Възможна е синхронизация със смартфоните, чрез NFC или Bluetooth свързаност. Технологията работи заедно с двуфакторна автентикация и WebAuth, което позволява да браузвате в интернет без да използвате пароли. Представителите на бизнеса постепенно възприемат иновативните функции, които компанията предлага за защита на онлайн профилите. Най-голям интерес проявяват към комбинацията от хардуерни ключове и Windows Hello, както и верификация със сензор за пръстов отпечатък, съобщава CNet. Мобилната версия на Microsoft Authenticator се грижи за бърз и сигурен достъп до Outlook.com, Office 365, Skype, OneDrive, Cortana, Microsoft Edge, Xbox Live, Mixer, Microsoft Store, MSN и Bing. Компанията сега потвърди, че ще направят логина, койно не изисква пароли в стандартна функция на Azure Active Directory - oблачна услуга, която позволяа на бизнеса да следи логина на служителите. Технологията Tempory Acess Pass допълнително ще улеснява интеграцията на нови услуги базирани на модерни биометрични технологии в настоящата инфраструктура.   Още от Digital: Как Microsoft искат да сложат край на паролите през 2021г.
Windows 10
Microsoft планира нов дизайн на приложенията в Windows 10
Microsoft планира нов дизайн на приложенията в Windows 10
Microsoft вече обявиха публично, че шефът на Surface дивизията Панос Панай ще оглави Windows Client и Hardware отделите на компанията. Тази стратегическа промяна в структурата накара много анализатори да предвиждат големи промени във визията на Windows 10. Вече знаем, че актуализацията предвидена за есента на 2021г. ще предложи осезаеми ъпдейти в UI интерфейса. Потребителите могат да очакват промените да обхванат всички ключови компонети на Windows 10, сред които Start Menu, Аctrion Center, File Explorer и др. Новият проект се разработва с кодовото име Sun Valley, като промените залегнали в него ще положат основните на бъдещото развитие на платформата през 2022г. Компанията ще обновят не само менютата, но също анимациите и ефектите при превключване на приложенията и прозорците в Windows 10. Изглежда, че новия шеф на WIndows дивизията на софтуерния гигант подготвя още изненади на потребителите през следващите месеци.     Компанията вече тестват нови начини, с които да подобрят начина, по който изглеждат Windows 10 Store приложенията. Вътрешната документация на Microsoft показва, че ListView, GridView, бутоните и другите елементи от потребителския интерфейс, с които си взаимодействат потребителите. Актуализираният дизайн ще позволи на XAML приложенията да изглеждат и функционират по същия начин, както уеб и мобилните приложения на Windows. Софтуерният гигант често е обект на критики заради непоследователността в дизайнерските елементи на операционната система. Бъдещите промени ще засегнат още Toogle Switch, Slider и Rating контролерите като идеята е да започнат да изглеждат както уеб и мобилните приложения. Мicrosoft ще внесат доста промени в почти всички елементи на Windows 10 през следващата година. Основната цел е да се гарантира пълен синхрон във визията на  PWA и Windows Store приложенията     Заоблените ъгли на иконите са само част от Fluent Design ефектите, които ще променят  XAML приложенията през 2021г. Контекстуалните менюта в Windows 10 също могат да бъдат актуализирани с премиерата на ъпдейта. Тепърва ще разбираме повече за плановете на Microsoft за двата големи актуализации на операционната система през 2021г.         Още от Digital: Kак временно да спрете автоматичните ъпдейти в Windows 10
Мicrosoft Teams
Новите функции в Мicrosoft Teams вече са достъпни за десктоп и уеб версията на приложението
Новите функции в Мicrosoft Teams вече са достъпни за десктоп и уеб версията на приложението
Социалната изолация и пандемията продължават да ни изпреварят пред множество предизвикателства в ежедневието ни. Един от най- ярките примери са виртуалните офиси и класни стаи, в които милиони хора превърнаха домовете си по време на кризата с коронавируса. Microsоft Teams е едно от водещите приложения за видеконференция, което улеснява много представители на бизнес и обикновени потребители в ежедневната комуникация. Компанията разкри детайли за пакет от нови функционалности, които ще подобрят работата на приложението още през юни. Няколко седмици след това започна разпространението на актуализации за мобилните версии на Microsoft Teams. Това се случи още през юли и позволи на приложението да се конкурира по-успешно с платформи като Zoom и Google Meet. Новите персонални функции вече са достъпни за десктоп и уеб версията на Microsoft Teams, съобщава mspoweruser. Това със сигурност ще допадне на много хора, които ще могат да се възползват от подобренията на по-големите екрани на настолните компютри, докато общувате с приложението.     Последният ъпдейт предлага разнообразие от функции, сред които опцията за стартиране на персонален чат с до 250 души. Интересно нововъведение е опцията за синхронизиране на съществуващите разговори между смартфона и компютъра. Потребителите могат да изберат на кое устройство да продължат комуникацията, което също е полезно. Microsoft Teams няма ограничение в продължителността на видео и аудио разговорите, което означава, че можете да говорите 24 часа в денонощието. Опцията за споделяне на покани за видео събития вече е активна и за потребители, които нямат профил в приложението, съобщава mspoweruser. Допълнителна функция ще показва до 49 души на екрана при избора на Gallery и Together режимите. Качването на снимки и мултимедия изисква само няколко кликвания в личен и групов чат. Всички тези инструменти вече се поддържа от десктоп и уеб версията на Microsoft Teams. Вече се работи над опция за автоматични нотиификации на членовете на семейството, когато пристигнете на дадена локация. Скоро ще можем да говорим от Microsoft Teams дори с хора, които нямат акаунт от смартфоните.     Oще от Digital: Microsoft Teams ще поддържа разговори с 1000 потребители до края на ноември
Мicrosoft
Microsoft изпревариха Google и станаха един от трите най-скъпи брандa в света
Microsoft изпревариха Google и станаха един от трите най-скъпи брандa в света
Teхнологичните компании имат огромно влияние, тъй като продуктите им се използват от стотици милиони потребители всеки ден. Водещите имена в индустрията оперират като сложни бизнес структури, които генерират впечатляващи приходи всяка година. Google и Facebook не са единствените примерни, тъй като същото важи за Apple, Amazon и др.  В контекста на казаното дотук не е изненадващо, че технологичните компании са един от най-влиятелните брандове по цял свят. Трудно може да се направи класация за най-богатите дружества без да бъдат споменати най-големите IT гиганти. Пазарните наблюдатели от Interbrand публикуваха официално традиционния си доклад, който оценява най-ценните брандове в световен мащаб. Данните в 2020 Best Global Brands разкриват любопитни детайли за представянето на компаниите и потвърждава доминацията на добре познатите имена от Силиконовата долина. Най-съществената разлика, спрямо миналогодишните резултатите е свързана с Microsoft. Софтуерният гигант изпраща доста позитивна година, въпреки пандемията, тъй като пазарната стойност на бранда се е увеличила с 53% през 2020г. и вече достига до $166 млрд.       Teзи показатели позволяват на Microsoft да изпреварят Google и да заемат четвъртата позиция в престижната класация 2020 Best Global Brands. Разликата между двата бранда е доста минимална, тъй като Google отчитат спад от 1% и вече се оценяват на $165.4 млрд. Първите две компании в класацията също са лидери в технологичния сектор. Amazon могат да се похвалят с втората позиция, тъй като са увеличили с 60% стойността на своя бранд през календарната година и успяват да премината границата от $200 млрд. Глобален лидер в 2020 Best Global Brands за пореден път е Apple, съобщава mspoweruser. Създателите на уникални продукти като iPhone, iPad, Mac, Apple Watch и Apple TV са много напред, спрямо своите конкуренти, тъй като заемат първото място със $322.9 млрд., което е ръст от 38%. Първите пет в класацията се допълват от Samsung, чиито бранд е оценен на $62.2 млрд. или с 2% повече, в сравнение с резултатите преди година.   Още от Digital: Kaк Microsoft се опитва да трансформира Android
хард диск
Първият хард диск с капацитет от 1 петабайт ще съдържа стъкло
Първият хард диск с капацитет от 1 петабайт ще съдържа стъкло
През последните години облачните услуги се превърнаха в неизменна част от ежедневието ни. Всеки ден милиони потребители използват услуги като Dropbox, iCloud, Google Google Drive и др. Съхраняването на информация по този начин е полезно за потребителите, тъй като им  предоставя бърз достъп независимо от устройството, което използват.  Водещите производители разполагат с огромни центрове за данни и някои от тях виждат стъклото като подходящо решение, което да намери място в бъдещите решения за съхранение на информация. Мicrosoft също споделят това мнение и вече работят над атрактивен проект с името Project Silica. Toва е алтернативна концепция, която използва стъкло и може да се използва в продължение на стотици хиляди години без да възникне технически проблем. Използването на този материал за създаване на хард диск също така не е свързано със загуба на данни и т.нар. "Bit Rot процеси". Понякога топлина, влага или слънчеви лъчи могат да влияят негативно на магннитните системи за съхранение на файлове.      Специалистите от Microsoft Research експериментират със стъкло, тъй като в този случай няма как да възникната проблеми със съхраняваната информация. Project Silica е важна стъпка към революционизирането на технологиите за запазване на данни онлайн. Ако всичко върви по план Microsoft ще започнат в обозримо бъдеще да изграждат сървъри, които са много по-безопасни, съдържат много повече данни, а поддържането им става на по-изгодна цена. Неслучайно анализатори от IDC предвиждат, че ще произвеждаме 175 зетабайта данни през 2025г, което е шест пъти повече от същата стойност през 2018г. Имайте предвид, че един зетабайт (ZB) е еквивалента на един милион терабайта. В настоящия си вид Project Silica функционира като прототип на 2.5-инчов хард диск, който съдържа внушителните 75.6TB. На пазара няма да откриете продукт, който предлага повече от 20TB при това в по-големия 3.5-инчов фор фактор. Създаването на сложни системи за съхранение на данни от стъкло е възможно благодарение на еволюцията в разработката на инфрачервените лазери.    Oще от Digital: Какво трябва да имаме предвид когато избираме външен хард диск
Мicrosoft Teams
Kaк да спрем успешно Microsoft Teams след като затворим приложението
Kaк да спрем успешно Microsoft Teams след като затворим приложението
Приложението за видеоконференция е интегрирано към интерфейса на Windows 10, което улеснява значително работата на потребителите. Дистанционната работа накара много хора да прибегнат до подобни методи за комуникация в контекста на пандемията. Мicrosoft предлагат широко разнообразие от функции, с което да се конкурират по-успешно с Google Meet, Zoom и другите популярни платформи за видеоразговори. Ако сте запознати с интерфейса на приложението вероятно сте забелязали, че понякога Мicrosoft Teams остава да работи, дори след като го затворите. Това се случва във фонов режим, което може да изразходва неочаквано батерията или да разпространява нотификации, когато не желаете. В определени случаи активността на приложението е възможно да бъде неподходяща. Добрата новина е, че лесно можете да се справите с проблема директно от менюто с настройки на Microsoft Teams.     Eто как можете да го направите и да сте сигурни, че Microsoft Teams не работи във фонов режим, когато напуснете приложението от устройства с Windows и macOS, съобщавa HowToGeek. Компанията умишлено е програмирала софтуера, че да бъде активен, за да възпроизвежда нотификации. Спирането на Microsoft Teams изисква да отворите Task Manager на Windows или Activity Monitor на компютрите с macOS, за да промените настройката. Първата стъпка е да кликнете върху профилната снимка и да изберете "Settings" менюто от приложениeто.     След това трябва да отворите General и да скролнете до "Аpplication" секцията. Открийте "On close, keep the application running" опцията и премахнете отметката от съответното поле.     Дори няма да се налага да рестартирате приложението, за да се активирате въведените промени.   Oще от Digital: Microsoft Teams ще улеснява блокирането на досадните шумове от потребителите
Мicrosoft
Мicrosoft ще представят услугата Cloud PC през лятото
Мicrosoft ще представят услугата Cloud PC през лятото
Microsoft ще реализират премиерата на дългоочакваната услуга до края на лятото. Windows 10 Cloud PC е създадена предимно за корпоративните потребители. Операционната система ще може да се използва срещу абонаментна такса и ще гарантира достъп до приложенията за продуктивност на Microsoft. Периодични ъпдейти ще гарантират актуалните пачове за сигурност и добавянето на нови функции. Услугата ще позволи срещу съответна такса да получите достъп до виртуална машина с легитимна версия на Windows 10 и широк набор от приложения и офис функционалности за определен период от време. Oблачната версия на операционната система ще бъде изградена на базата на Windows Virtual Desktop софтуера, Виртуалната среда на Windows 10 Cloud PC ще гарантира бърз достъп до офис приложенията и подобренията в Microsoft 365. Microsoft вече предлага Windows Virtual Desktop, задвижван от Azure, но тази услуга се таксува в съответствие с потреблението на Azure платформата.     Освен това Microsoft предлага своя абонамент за Microsoft Managed Desktop (MMD), който включва Windows 10 Enterprise E3, Office 365 ProPlus и Windows Autopilot. Това е услугата за управление на компанията, която включва разполагане на приложения, актуализации, конфигурация на устройство, мониторинг на защитата и поддръжка. MMD е достъпен само за избрани корпоративни клиенти и изисква използване на определен хардуер, което представлява сериозно ограничение. Windows 10 Cloud PC вероятно ще бъде представена официално на Build конференцията, която е насрочена за средата на юли. В кратки срокове след това софтуера ще е достъпен бизнес средите. Един от въпросите е дали Microsoft ще предложат няколко различни абонаментни плана на Windows 10 Cloud PC, за да превърнат услугата в по-атрактивен избор за потребителите. Софтуерният гигант също така работи над актуализирана версия на Windows 10 Store, която да има по-удобен за използване интерфейс и да предлага повече възможности на разработчиците.   Още от Digital: Microsoft ще премахнат функцията Edit with Paint 3D от WIndows 10
Windows 10
Над 30% от компютрите работят с последния ъпдейт на Windows 10
Над 30% от компютрите работят с последния ъпдейт на Windows 10
Собствениците на устройства с Windows 10 имат достъп до две големи актуализации в рамките на календарната година. Тази стратегия се следва от Microsoft още от премиерата на операционната система през 2015г. Компанията също така е известна с агресивните си опити да накара повече потребители да инсталират новите ъпдейти на Windows 10. Може и да останете изненадани, но Microsoft не се справят напълно с тази задача. Последната информация на AdDuplex ни разкрива, че 29.9% от устройствата са получили актуализация към Windows 10 20H2. Този ъпдейт се разпространява официално от октомври, като само преди месец цифрата бе около 20%. Въпреки увеличението повече от шест месеца след представянето на Windows 10 20H2 продължава да има твърде малко устройства, използващи последната актуализация. В момента най-използваната версия на операционната система продължава да е Windows 10 2004. Това е предходния ъпдейт от май 2020г., с който работят 42.1% от компютрите в световен мащаб.     Трябва да отбележим също, че 27.5% от всички устройства оперират с по-старите версии на операционната система. Все пак тенденцията е цифрата да намалява. Подходящ пример е Windows 10 1909 представен през ноември 2019г. През последния месец неговият дял отчита спад от 26.8% до 18.4%. Основното заключение от тези цифри е, че въпреки опитите на Microsoft има много хора, които не проявяват интерес към инсталиране на новите ъпдейти. Ако използвате старт софтуер нямате достъп до актуалните пачове за сигурност, което може да се превърне в проблем. Повечето хора автоматично спират нотификациите, които ги подканят за ъпдейт и това е една от причините за резултатите в последния доклад на AdDuplex.   Oще от Digital: Microsoft спират опционалните ъпдейти в Windows 10 до края на 2020г.
технологични новини
5 технологични новини, които ще научите днес (Видео)
5 технологични новини, които ще научите днес (Видео)
Аndroid е операционната система, която доминира софтуерните тенденции при смартфоните. Google инвестират средства и в разработката на други платформи, като например WearOS, която е предназначена за умни часовници. Водещите производители на автомобили имат достъп до Android Auto, предлагаща разнообразни възможности за свързване и взаимодействие със смартфоните, докато пътувате.   1. Google разработва нов Android с името MicroDroid Не бива да забравяме Chrome OS, която е предназначена като алтернативна на Windows за лаптопите в бюджетния клас. Всички тези операционни...
Мicrosoft Authenticator
Новият мениджър за пароли на Microsoft  ще може да въвежда автоматично паролите на потребителите
Новият мениджър за пароли на Microsoft ще може да въвежда автоматично паролите на потребителите
Сигурността на личните данни е едновременно най-големият проблем за потребителите онлайн, но и силно подценяван фактор от активността ни в интернет. Изборът на сложна парола, която не се използва от други профили в повечето случаи зависи от всеки човек. Твърде много хора, обаче не обръщат внимание на съветите на експертите, като използват елементарни комбинации от цифри и букви, които лесно могат да бъдат разгадани от хакерите. Мениджърите на пароли са едно от най-добрите и бързи решения, тъй като осигуряват удобен начин да запазвате и синхронизирате паролите от акаунтите си между всичките устройства, които използвате. Има много безплатни програми за тази цел, както и доста премиум продукти. Друга интересна функционалност на приложенията от този тип е, че включват генератор на сигурни пароли, който създава и запазва комбинациите на новите акаунти. Мicrosoft Authenticator е приложение, което е създадено именно с тази цел и е подходящо за потребителите, които използват активно софтуерната екосистема на компанията.     Последната актуализация е фокусирана към собствениците на устройства с Android и iOS. Новият ъпдейт позволява на Microsoft Authenticator не само да генерира и запазва пароли, но също така да ги въвежда автоматично в необходимите полета. Така обещава да спести ценно време на потребителите. За да се възползвате от новите функционалности трябва да отворите меню настройки и да скролнете до раздела Beta. Преместете слайдера до Autofill на активна позиция. След това вероятно ще бъдете подканени да верифицирате своя профил, което ще позволи синхронизирането на данните. Когато завърши този процес е необходимо отново на отворите системните натсройки и да изберете "Applications". Последната стъпка е да направите по подразбиране Microsoft Authenticator приложението, което ще обработва паролите на устройствата. Имайте предвид, че това все още е бета версия и може да възникнат някои неочаквани бъгове. Въпреки това разработката продължава с пълна сила и вероятно няма да чакаме дълго преди финалната версия на автоматичното попълване на пароли в Microsoft Authenticator.       Още от Digital: Най-добрите приложения за защита на вашите акаунти
Мicrosoft
Изкуственият интелект на Microsoft може да разпознава изображения със същата точност както хората
Изкуственият интелект на Microsoft може да разпознава изображения със същата точност както хората
Мicrosoft са разработили уникален алгоритъм, който е предназначен да разпознава и идентифицира обекти в изображения. Системата на компанията използва усъвършенстван софтуер с изкуствен интелект, който може да идентифицира и описва композицията по същия начин, както хората. В определени ситуации AI алгоритмите дори могат още по-добре от човек да направят обширно описание, придружено от много детайли за обектите. Това е сериозен прогрес в подобряването на технологията, която от години е обект на голям интерес сред водещите имена в индустрията. Google още преди четири години се похвалиха, че изкуствения интелект може да разпознава обектите почти както нас и има 94% точност. Специалистите на Microsoft доразвиват концепцията и твърдят, че новата им AI система не само достига 100%, което съответстван на човешкото възприятие и вградена способност да разпознава обектите, но също така надхвърля тази стойност. Новият софтуер е два пъти по-добър от технологията, с която Microsoft са раzполагали за същата цел през 2015г.     Това е сериозно постижение, тъй като разпознаването на обекти в изображения е едно от най-големите предизвикателства пред системите с изкуствен интелект. Предимствата на подобни алгоритми могат да бъдат многобройни. Освен интеграцията в мобилни приложения Microsoft виждат огромен потенциал за подобряване на живота на хора със зрителни увреждания. Интеграцията на AI системата с Word или PowerPoint може да казва например на глас какво е съдържанието на документи и да улесни потребителите. Това е подходящо както за откриване на определено съдържание, така и за сърфиране в интернет. Предстоят още тестове, но Microsoft са уверени, че са на прав път.   Още от Digital: Microsoft искат да заменят журналистите с изкуствен интелект
Мicrosoft Teams
Мicrosoft Teams ще конкурира Zoom с три нови функции
Мicrosoft Teams ще конкурира Zoom с три нови функции
Компанията се стреми да бъде доста активно в предоставянето на ъпдейти за приложението за видеоконференция. Мicrosoft Teams е предпочитана платформа за разговори и комуникация за милиони хора и един от най-големите конкуренти на Zoom.  Световната пандемия и факта, че все повече хора работят от вкъщи също допринесе за популярността на мобилното приложение. Microsoft ще продължат да търсят начини как да накарат повече хора да използват Teams в своето ежедневие и вече са готови с още няколко нови функционалности.  Тези инструменти са предназначени за потребителите с безплатни акаунти и са част от стратегията на компанията да отмъкне аудитория на Zoom. От Forbes сега насочват вниманието ни към три от най-интересните функции в най-новата версия на Microsoft Teams.  Първата от тях е възможността да използват собствено лого или изображения от компютъра във фонов режим по време на разговор. По този начин ще можете по още по-интересен начин да се забавлявате, докато комуникирате с любимите си хора.     Разбира се разполагате и с възможността да използват от предварително създадените фонови изображения на Microsoft. Ако работите често с приложението вероятно сте забелязали, че вече има как да замъглите фоновото изображениe по време на разговор. Това е полезно, ако не сте доволни какво има зад вас и не искате другите участници в обаждането на видят подобни кадри.  Опцията за използване на собствена снимка допълнителни доразвива концепцията. Второто нововъведение в Microsoft Teams предлага възможност за планирате видео срещи, както и да изпращате покани до други потребители от безплатна версия на приложението. Досега това бе възможно единствено с Meet Now функцията. Акаунтите създаващи разговор могат да копират връзката и директно да я споделят, чрез Outlook или Google Calendar за максимално улеснение. Мicrosoft потвърдиха, че опцията ще е налична първо за настоящите потребители, а след това ще стане част от новите регистрации. Последната нова функция е е опцията да заснемате скрийншоти на екрана по време на видео разговори.   Oще от DIgital: Microsoft Teams отчита 70% ръст в активните потребители онлайн
Windows 7
Всеки четвърти компютър продължава да работи с Windows 7
Всеки четвърти компютър продължава да работи с Windows 7
Мicrosoft спряха официално поддръжката на Windows 7 в началото на годината. От компанията твърдят, че е дошло време да преминем към по-модерните технологии, които предлага Windows 10.  Доста потребители, обаче са свикнали с интерфейса на Windows 7 и продължават да работят с операционната система. Това решение крие доста рискове свързани със сигурността, тъй като Microsoft вече не предлага софтуерни актуализации. Ако използвате Windows 7 ще трябва сами да се грижите за отстраняване на хардуерни проблеми, както и за предпазването от вируси и зловреден софтуер. Припомняме ви, че премиерата на операционната система бе през 2009г;, като първоначално поддръжката трябваше да се спре още през 2015г.  Все пак компанията се вслуша в своите потребители и продължи да разпространява ключови ъпдейти за сигурност до 14 януари тази година. След изтичането на тази дата компанията ги подкани да преминат към алтернативни операционни системи или на свой риск да продължат да използват Windows 7 на компютъра.     Изглежда доста хора продължават да използват Windows 7, тъй като според нови данни на NetMarketSharе в момента платформата има 24.28% дял. Това означава, че всеки четвърти компютър все още работи с този софтуер. Много анализатори, обаче предупреждават да бъдете много внимателни, особено при онлайн банкиране и корпоративни имейли, тъй като Windows 7 вече не получава пачове за сигурност. Припомняме ви, че преди година пазарния дял на операционната система бе 35%. Намаление от 10% с оглед спирането на официалната поддържа е доста добър резулта, който показва нагледно, че доста хора харесват интерфейса и начина, по който функционира Winodws 7. Има и хора, които не смятат Windows 10 за подходяща алтернатива и продължат да използват старият софтуер.  Добре е да знаете също, че Microsoft ще предоставят платени ъпдейти за Windows 7 до 2023г. Tова е единственият легитимен и безопасен начин да продължите да използвате платформата в дългосрочен план.   Oще от Digital: Защо много потребители предпочитат Windows 7 пред Windows 10
DMCA.com Protection Status