Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
138 резултата за мобилни процесори
Qualcomm Snapdragon 865
Производителите на Android не искат да използват Qualcomm Snapdragon 865, защото е твърде скъп
Производителите на Android не искат да използват Qualcomm Snapdragon 865, защото е твърде скъп
Qualcomm са водещият производител на мобилни процесори за смартфони в индустрията. Традиционно новите представители от серията Snapdragon се използват от повечето флагмани с Android. Компанията продължава да следва тази стратегия, като последният им процесор от висок клас е Qualcomm Snapdragon 865. Aрхитектурата вече захранва някои атрактивни устройства, сред които Samsung Galaxy S20, Xiaomi Mi 10 Pro. Всъщност Snadpragon 865 е произведен със 7-нанометрова (N7P) технология на TSMC и включва осем ядра. Четири от тях са Kryo 585 Silver ядра и работят на 1.8GHz, три са с Kryo 585 Gold дизайна и оперират на 2.42GHz.   Последното ядро от конфигурацията на Qualcomm Snapdragon 865 oтново е Kryo 585 Gold, но работи на честота от 2.84GHz и е оптимизирано да изпълнява най-тежките задачи. Високата производителност на смартфоните с този процесор се допълва и от Adreno 650 графичен чип с 600MHz, който предлага поддръжка за до 16GB LPDDR5 RAM модули. Новият премиум процесор също така има 5G модем от второ поколение на Qualcomm, RF Front-End Interface Chip (REFE), осигуряващ поддръжка за 5G NR, sub-6 GHz и mmWave честотите. Именно включването на Snapdragon X55 5G модема в Snadpragon 865 може да се превърне в сериозен проблем за компанията.     Конкретната причина е решението на Qualcomm да не използват интегриран модем за 5G технологията в Snapdragon 865. Това означава, че производителите е необходимо да използват допълнителен хардуерен компонент, за да гарантират 4G и 5G свързаност. В случая става въпрос за Qualcomm Snapdragon X55, който също е произведен със 7-нанометрова технология. Включването на допълнителен модел от една страна заема излишно пространство във вътрешността на устройството, но също така увеличава осезаемо цената на хардуера. Това предизвиква недоволството на все повече водещи производители на Android.   Компании като LG, Nokia и Google планират да използват алтернативни процесори в бъдещите си устройства, които ще видим през 2020г. Най-вероятно ще се фокусират към по-евтините Qualcomm Snapdragon 765 и Snapdragon 765G процесори, съобщава TechSpot. Въпросните чипове не са толкова бързо, но са оптимизирани за гейминг, поддържат 5G технологии и са много по-евтини. По този начин LG, Nokia и Google могат да представят атрактивни устройства с Android, които са съвместими с 5G технологията, но са много по-достъпни от Snapdragon 865 моделите. В заключение ще отбележим, че iPhone (2020) също ще има Snapdragon X55 5G модем.   Oще от Digital: Qualcomm разкриха кои смартфони ще използват Snapdragon 865 процесор през 2020г.
Qualcomm QM215
Изтекоха част от спецификациите на новия процесор за бюджетни смартфони Qualcomm QM215
Изтекоха част от спецификациите на новия процесор за бюджетни смартфони Qualcomm QM215
Компанията работи усилено над нов мобилен процесор за смартфони от бюджетния клас, който носи кодовото име Qualcomm QM215. Предстоящата архитектура ще бъде оптимизирана за моделите с по-слаб хардуер и са част от програмата Android Go. Същестува вероятност този чип да не се превърне в част от популярния бранд Snapdragon, а да създаде изцяло нов бранд фокусиран върху бюджетните смартфони. Този аргумент е подкрепен от липсата на "S" буквата в обозначението на Qualcomm QM215.   Техническите спецификации включват четири ядрa с работна честота от 1.3GHz и графичен чип, който оперира на 650MHz. Qualcomm ще се опитат да се превърнат във водещия фактор в пазара на смартфони с Android Go, които се радват на огромна популярност сред милиони потребители предимно в развиващите се пазари. Моделите от този клас са достъпни на изгодна цена, но също така предлагат достъп до смарт функции като социални мрежи, мултитаскинг и допълнителни ефекти за камерата.     Qualcomm QM215 вероятно ще е оптимизиран за устройства са 1GB/2GB RAM, които имат 16GB памет. Разработчиците тестват в базата данни на Qualcomm прототипи, които имат HD+ дисплеи с резолюция от 1440х420 пиксела. Очаква се процесора да пподдържа редица премиум функции, сред които лицево разпознаване и идентификация с пръстов отпечатък. По този начин Qualcomm QM 215 ще предложи сходна производителност, както процесорите Qualcomm Snapdragon 415 и 425.   Още от Digital: Какви ще са тенденциите при смартфоните през 2019г.
Qualcomm Snapdragon 855
Qualcomm Snapdragon 855 е оптимизиран и за смартфони с гъвкави дисплеи
Qualcomm Snapdragon 855 е оптимизиран и за смартфони с гъвкави дисплеи
Quacomm представиха официално процесора Snapdragon 855 в началото на месеца и архитектурата ще има ключово значение за компанията през 2019г. Водещо предимство на мобилния процесор е поддръжката за 5G мрежи, но това не e единствената любопитна характеристика. Според официалните данни Qualcomm Snapdragon 855 е оптимизиран и за смартфоните с гъвкави дисплеи. По този начин компанията ще се опита да изиграе ключова роля в популяризирането на тази технология на пазара.    Водещите производители на смартфони също така могат да използват Snapdragon 855 незавсимо от ориентацията на сгъване на самия дисплей, предаде pocketnow. Така всяка компания ще има пълната свобода да експериментира с различни концепции, които ще могат да работят с новия процесор от висок клас на Qualcomm. Първите устройства с Android и този форм фактор ще се продават през първото тримесечие на следващата година, но се очаква да са налични за $1500-$2000.     Конкуренцията между производителите постепенно ще намали цената, но ще е необходимо време преди тези процеси да станат реалност. Huawei и Samsung вече показаха подобни смартфони и е само въпрос на време да бъдат последвани и от другите водещи имена в индустрията. В заключение ще отбележим, че Qualcomm Snapdragon 855 ще се използва от почти всички модели от премиум сегмента, които ще видим в следващите месеци на глобалния пазар.   Oще от Digital: Oсем подобрения, които ни очкават в смартфоните с Qualcomm Snapdragon 855 през 2019г.
Qualcomm Snapdragon 7150
Смартфоните от средния клас с процесор Qualcomm Snapdragon 7150 ще поддържат QHD+ резолюция
Смартфоните от средния клас с процесор Qualcomm Snapdragon 7150 ще поддържат QHD+ резолюция
Qualcomm вече са започнали работа върху два нови процесора за смартфони от средния клас, които ще бъдат представени официално в средата на 2019г. Въпросните чипове ще се казват Snapdragon 6150 и Snapdragon 7150, като тези две архитектури ще се присъединят към премиум процесора на компанията за следващата година, а именно Snapdragon 8150. По този начин компанията ще заложи на новата стратегия в използването на имена, включващи четири цифри, а не три, както досега (Snapdragon 845, Snapdragon 660 и др.)   Според информацията на WinFuture предстоящите два процесора от средния клас на Qualcomm ще бъдат осемядрени и ще предлагат модифицирани Kryo ядра за максимална скорост. Очаква се сериозно подобрения в графичната производителност, спрямо сегашните Snapdragon 6xx предложения на компанията. Tова ще предостави още по-добри възможности за гейминг и работа с няколко мобилни приложения. Qualcomm Snapdragon 6150 и Snapdragon 7150 ще са произведени с 11-нанометрова технология.    Първият процесор ще предлагат поддръжка за Full HD+ резолюция, но устройствата със Snapdragon 7150 ще могат да имат QHD+ дисплеи. Преминаването към 11-нанометровия производствен процес ще гарантира и ниска консумация на енергия. Все още не разполагаме с конкретна информация за техническите параметри на новите процесори. По всичко личи, че смартфоните от средния клас с Android ще стават все по-бързи и ще консумират по-малко енергия през следващата година.    Oще от Digital: Qualcomm обвиниха Apple, че са откраднали секретна информация и са я дали на Intel
Huawei Kirin 980
Huawei ще представят мобилния процесор Kirin 980 на 31 август
Huawei ще представят мобилния процесор Kirin 980 на 31 август
Huawei се намират във финална фаза на разработване на новия си мобилен процесор за смартфони, който се казва Kirin 980. Именно това ще е архитектурата, която ще захранва следващата генерация устройства на компанията с Android от висок клас. Китайският гигант започна да разпространява покана за специално събитие, което ще се проведе на 31 август, когато започва технологичното изложение IFA 2018 в Берлин. Най-вероятно тогава ще видим премиерата на Kirin 980.   Според данните Huawei Kirin 980 ще е базиран на 7-нанометрова  FinFET технология, която осигурява с до 20% по-добра производителност и с 40% по-ниска консумация на енергия. Успоредно с това новия процесор за смартфони ще бъде и по-малък като размери, което ще направи смартфоните, които го използват много по-тънки, съобщава MySmartPrice. Очаква се Huawei Kirin 980 да има максимална тактова честота от 2.8GHz и четири ARM Cortex-A77 ядра, а другите ще са Cortex-A55.   Предстоящата архитектура ще предложи графичен чип, който е 1.5 пъти по-бърз от Adrreno 630, който се използва от Qualcomm Snapdragon 845. Смартфоните Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro вероятно ще станат първите смартфони, които използват Kirin 980. Съществува голяма вероятност на 31 август да видим и нов смартфон от бюджетния клас на компанията. По всичко личи, че ни очакват много интересни събития около третия най-голям производител на смартфони до края на 2018г.   Oще от Digital: Huawei искат да представят първия смартфон с гъвкав дисплей на пазара
Huawei Kirin 710
Huawei ще конкурират Qualcomm с новия процесор с изкуствен интелект Kirin 710
Huawei ще конкурират Qualcomm с новия процесор с изкуствен интелект Kirin 710
HiSilicon e името на дъщерно дружество на Huawei, което е натоварено с разработването на процесорите Kirin. Тези чипове се използват от смартфоните от висок клас на компанията и са една от основните причини за популярността им сред потребителите. Китайския гигант вече е стартирал работа върху следващата си архитектура в премиум сегмента, която се казва Kirin 710. Името не е подбрано случайно, тъй като ще се превърне в конкурент на Qualcomm Snapdragon 710.   Последните данни на Digitimes разкриват, че Huawei Kirin 710 ще бъде произведен с усъвършенствана 12-нанометрова технология на TSMC. Самият процесор ще има осем ядра, които са базирани на ARM Cortex-A73 чип дизайна. Все още не знаем в каква конфигурация ще бъдат подредения ядрата на предстоящия процесор за смартфони. Kirin 710 ще продължи стратегията на Huawei и ще има специализирано звено с изкуствен интелект, което може да изчислява милиони операции в секунда.    Има голяма вероятност първия смартфон с Android, който използва Kiin 710 да е предстоящи Huawei nova 3. Устройството се разработва с кодовото име Paris и се очаква да бъде представено официално през юли. Характеристиките включват голям дисплей с 19.5:9 резолюция с безрамков дизайн и двойна задна камера. Припомняме ви, че Huawei си поставиха за цел да продадат повече от 140 млн. смартфона през 2018г. като половината от тях ще са модели в средния ценови клас.   Още от Digital: Защо процесорите за смартфони вече използват изкуствен интелект
Samsung
Защо Samsung ще продължат да използват същата технология за мобилни процесори
Защо Samsung ще продължат да използват същата технология за мобилни процесори
Високите продажби на смартфони не са единствения източник на приходи за Samsung в мобилната индустрия, тъй като компанията печели и от производството на хардуерни компоненти за устройствата. Корейският гигант сега разкри малко повече детайли за своята стратегия в този сегмент на събитието Foundry Forum. Oказва се, че Samsung са прекратили разработването на нова технология за производство на процесори и ще продължат да залагат на сегашните методи за създаване на чиповете Exynos. информира CNet.    Законът на Мур е неписаното правило, което от десетилетия диктува еволюцията на процесорите. Ключов фактор за този процес има намаляването на размера на транзисторите - малките електронни компоненти, които обработват данните в самите чипове. Развитието на технологиите и факта, че днес размерите на транзисторите се приближават до това на атомите затруднява сериозно нормалната еволюция и поддържането на Закона на Мур. Все пак Samsung вярват, че имат ефективно решение на този проблем.     Oще от Digital: Защо процесорите за смартфони вече използват изкуствен интелект
мобилни процесори
Samsung Exynos 7 Series 9610 е осемядрен процесор за смартфони с изкуствен интелект
Samsung Exynos 7 Series 9610 е осемядрен процесор за смартфони с изкуствен интелект
Samsung представиха официално новия си мобилен процесор Exynos 7 Series 9610, който използва алгоритми с изкуствен интелект и е предназначен за смартфоните от средния клас. Самият чип е създаден изцяло с идеята да промени възможностите за мобилна фотография на устройствата в този сегмент и да предложи впечатляващо качество на снимките и клиповете. Samsung Exynos 7 Series 9610 използва усъвършенствана система за лицево разпознаване, която може да идентифицира даден човек, дори ако е частично скрит за друг обект. Новият чип позволява да се правят атрактивни портрети с боке ефект.   Ключово предимство на архитектурата са възможностите за снимане при липсата на достатъчно светлина, информира официалния сайт на Samsung. Това се постигна, чрез увеличаване на яркостта и сливането на няколко кадъра в едно изображение, което свежда до минимум възникването на цифров шум.  Бъдещите смартфони с Exynos 7 Series 9610 ще могат да имат различни конфигурации на основните камери и така отговаря на последните тенденции в индустрията. Новият процесор е оптимизиран за един основен обектив с 24-мегапикселова резолюция или двойна задна камера със 16МР+16МР сензори.     Високото качество на заснетите кадри ще се осигурява от звено с изкуствен интелект, което ще добавя и AR ефекти към снимките. Самият процесор може да прави Slow Motion клипове със 480 кадъра в секунда при Full HD резолюция и да възпроизвежда 4K видео със скорост 120fps. Samsung Exynos 7 Series 9610 е произведен с 10-нанометрова FinFET технология и предлага съчетание от четири 2.3GHz Cortex-A73 ядра, заедно с още четири 1.6GHz Cortex A-53. Графичничт чип е Mali-G72 MP3. Maсовото производство стартира през второто тримесечие на 2018г.   Още от Digital: Защо процесорите за смартфони вече използват изкуствен интелект
Qualcomm Snapdragon 865
Kолко бърз е процесорът Qualcomm Snapdragon 865
Kолко бърз е процесорът Qualcomm Snapdragon 865
Qualcomm представиха Snapdragon 865  преди няколко седмици и това ще бъде процесора, с който ще работят повечето 5G смартфони с Android през 2020г. Компанията обещава едновременно по-висока производителност и по-ниска консумация на енергия, но също и по-добър AI Engine. В интернет изтекоха първите бенчмарк резултати, разкриващи колко бърз всъщност ще бъде Snapdragon 865. Данните от тестовете са доста оптимистични и показват, че процесора отчита доста солиден резултат от 3445 точки на Geekbench 3 Multi-Core теста.   За сравнение това е почти идентична стойност с представянето на iPhone 11 Pro, който използва A13 Bionic процесора и има съответно 3468 точки. Тези цифри са гаранция за сериозен ъпгрейд на Snapdragon 865, спрямо неговия предшественик. От PhoneArena ни информират, че процесора отчита резултат от над 540 000 точки на друг важен бенчмарк и това е AnTuTu 8. Tук е момента да допълним, че тази стойност е доста по-висока от 506 000 точки на iPhone 11 Pro, акто и на Google Pixel 4, който има Snapdragon 855 и отчита 420 хил. точки на същия тест.     Солидното представяне обхваща и Almark теста, който следи как се справя AI Engine и показва резултат от 108 650, което е доста по-добре от iPhone 11 Pro и неговите 59 330 точки. Все пак това са само предварителните данни, които обаче са категорично доказателство за подобренията, които ще ни предложи Qualcomm Snapdragon 865. Със сигурност конкуренцията между устройствата с Android и iPhone ще е доста ожесточена през втората половина на годината, когато ще видим нова серия флагмани със Snapdragon 865 на пазара.   Още от Digital: Qualcomm Snapdragon 865, 765 и 765G са новите процесори с вграден 5G модем на компанията
Qualcomm Snapdragon 855
Стартира масовото производство на процесора Qualcomm Snapdragon 855
Стартира масовото производство на процесора Qualcomm Snapdragon 855
Qualcomm са един от големите производители на мобилни процесори в света, които се използват от най-популярните смартфони с Android. Компанията вече разкри детайли за новия Snadpagon 855 и е само въпрос на време да видим първите устройства с архитектурата на пазара. Същестува голяма вероятност Samsung Galaxy S10 да се превърне в първия смартфон с този чип в света. Докато очакваме премиерата на 20 февруари разбираме нови детайли за процесора.    Според информацията на Digitimes в кратки срокове ще стартира масовото производство на Qualcomm Snapdragon 855. Всъщност това е първият 7-нанометров чип на Qualcomm, който също така ще се произвежда във фабриките на TSMC. Повечето устройтва с Android от висок клас през 2019г. ще са оборудвани именно с този процесор. Стартирането на масовото произовдство на Snapdragon 855 означава, че няма да се налага да чакаме твърде много преди да видим първите смартфони с него на пазара.     Припомняме ви, че TSMC ще поемат поръчките за производство на Apple A13 Bionic процесора, който също е базиран на 7-нанометрова технология. Според данните компанията първо ще достави достатъчно бройки на Snapdragon 855 на пазара, а след това ще се фокусира върху процесорите за тазгодишната генерация на iPhone. Oт TSMC прогнозираха спад от порядъка на 14% в приходите си през първите три месеца, но очакват ситуацията да се стабилизира още преди края на  лятото.   Oще от Digital: Осем подобрения, които ни очкават в смартфоните с Qualcomm Snapdragon 855 през 2019г.
смартфони
8 подобрения, които ни очакват в смартфоните с Qualcomm Snapdragon 855 през 2019г.
8 подобрения, които ни очакват в смартфоните с Qualcomm Snapdragon 855 през 2019г.
Qualcomm представи своя нов процесор от висок клас за смартфони. Моделът Snapdragon  855 ще положи основите на навлизането на 5G технологията, както и има още много големи амбиции. Mashable ни представя 8 неща, които новият процесор ще промени при смартфоните.   1. Достъпът от 5G Манията по 5G тепърва започва. През 2019 г., комерсиализирането на технологията ще започне да набира скорост и първите смартфони, които ще могат да я използват, ще се появят на пазара. Не малка част от тях ще използват модема X50, който е част именно от Snapdragon...
процесори
Наследникът на Qualcomm Snapdragon 845 ще се казва Snapdragon 8150
Наследникът на Qualcomm Snapdragon 845 ще се казва Snapdragon 8150
Qualcomm подготвя по-голяма промяна в имената на своите процесори. Сегашният флагман Snapdragon 845 може да е последният, който има трицифрено име, съобщава AndroidHeadlines. През лятото се очакваше, че Qualcomm ще кръсти следващия модел Snapdragon 855. Според AndroidHeadlines обаче, почти е сигурно, че следващият модел ще се казва Snapdragon 8150, като има и служители на компанията, които се обръщат към процесора така. Това ще е промяна за компанията, която ще иска да разграничи по-ясно процесорите си за лаптопи, които в момента се предлагат с името Snapdragon 850. Новият...
МеdiaTek Helio A22
МеdiaTek Helio A22 е четириядрен процесор с изкуствен интелект за смартфоните от средния клас
МеdiaTek Helio A22 е четириядрен процесор с изкуствен интелект за смартфоните от средния клас
MediaTek подготвят премиерата на нов процесор за смартфони, който се казва Helio A22. Архитектурата ще е достъпна за водещите производители до края на лятото. Компанията потвърди официално част от техническите спецификации на този чип, които ни разкриват какви подобрения на очакваме. MediaTek Helio A22 е произведен с усъвършенствана 12-нанометрова FinFET технология на TSMC и има IMG PowerVR GE графичен процесор от последно поколение.   Бъдещите смартфони с MediaTek Helio A22 ще могат да имат дисплеи с HD+ резолюция и максимално съотношение на екрана от 20:9. Новият процесор разполага с четири ARM Cortex-A53 ядра с поддръжка за CorePilot и LPDDR3/LPDDR4X контролер. Според данните Helio A22 ще гарантира с 30% по-висока производителност спрямо своя директен конкурент Qualcomm Snapdragon 425, предаде AndroidHeadlines. Графичният процесор обработва със 72% по-бързо поставените му задачи.   Ключовото предимство на новия чип на MediaTek е поддръжката за изкуствен интелект, която ще подобрява работата на смартфоните с Android от средния клас. Устройствата, които използват могат  да имат двойни камери с 13МР/8МР резолюция и също така поддържат 4G, Bluetooth 5.0 и FaceID системи за лицево разпознаване. Първите модели с Helio A22 вероятно ще бъдат представени на IFA 2018 изложението в Берлин (31 август - 5 септември).   Още от Digital: Процесори с изкуствен интелект за смартфони ще са основната цел на MediaTek през 2018г.
Qualcomm Snapdragon 850
Qualcomm Snapdragon 850 е процесор с изкуствен интелект за компютрите с Windows 10
Qualcomm Snapdragon 850 е процесор с изкуствен интелект за компютрите с Windows 10
Qualcomm Snapdragon 850 е новия процесор на компанията, който е създаден да подобри работата на постоянно свързаните към интернет компютри и умни джаджи. Според данните архитектурата ще гарантира до 30% по-висока производителност и поддръжка за 1.2Gbps LTE мрежи, както и три пъти по-добра производителност при обработка на заявки с изкуствен интелект. Бъдещите устройства със Qualcomm Snapdragon 850 ще могат да работят до 25 часа с едно зареждане на батерията, което е доста впечатляващо постижение.     Сравненията са свързани с предшественика на този чип, а именно Qualcomm Snapdragon 835, предаде VentureBeat. Toва бе първата архитектура на компанията, която поддържа т..нар. "Always Connected PC" платформа. Qualcomm Snapdragon 850 е универсално решение за производителите, които подготвят премиерата на нова генерация Windows 10 on ARM устройства и не е оптимизирано за смартфони. Официалната премиера бе на Computex 2018, а конфигурациите с Snapdragon 850 ще с достъпни от есента.      Snapdragon 850 разполага с осем Kryo 385 ядра, които работят на 2.96GHz и е допълнен от Adreno 630 графичен чип. Компютрите с този процесор ще могат да имат 4K дисплеи с резолюция от  3840х2160 пиксела и двойни задни камери с 16-мегапикселова резолюция. Новият процесор поддържа Quick Charge 4.0 технологията за бързо зареждане и Bluetooth 5. Водещите производители могат да очакват съчетание между оптимална скорост на работа и дълъг живот на батерията. Samsung ще представят първите устройств със Snapdragon 850.   Oще от Digital: Смартфоните с платформата Qualcomm Snapdragon 855 Fusion ще поддържат 5G
Qualcomm Snapdragon 710
Изтекоха спецификациите на новите процесори за смартфони Qualcomm Snapdragon 710 и 730
Изтекоха спецификациите на новите процесори за смартфони Qualcomm Snapdragon 710 и 730
Qualcomm вече разкриха плановете си да стартират нова серия мобилни процесори за смартфони, която се казва Snapdragon 700 Series. Основната цел на гамата е да премахне границите между Snapdragon 600 чипове за смартфони от средния  ценови сегмент и Snapdragon 800 серията за тези от високия кла. Благодарение на AndroidHeadlines разбираме какви подобрения да очакваме в първите представители на бранда Snapdragon 7хх. Оказва се, че Qualcomm ще представят първо два процесора с имената Snapdragon 710 и Snapdragon 730.   Най-интересната характеристика на Snapdragon 730 е свързан с факта, че ще е произведен с 8-нанометрова Low-Power Plus (LPP) технология на Samsung. Toва означава, че на същото пространство процесора ще има осезаемо повече транзистори, но също така ще консумира с 10% по-малко енергия, спрямо 10-нанометровите чипове, които сега са стандарт в  индустрията. Qualcomm Snapdragon 730 e oсемядрена архитектура, която има шест 1.8GHz Kryo 4xx ядра и още две с работна честота от 2.3GHz.   Snapdragon 710 ще е базиран на 10-нанометров LPE процес и има Adreno 615 графика с честота от 750MHz и поддържа HDR10 дисплеи с QHD резолюция. Това също е осеямдрен чип за смартфони, като шест от тях оперират на 1.7GHz, а другите две на 2.1GHz. Двата модела осигуряват поддръжка на LPDDRx RAM модули със скорост от 1866MHz, 32-мегапикселови камери, UFS 2.1 памет и Bluetooth 5.0. Първите устройства с Android и Snapdragon 710 и Snapdragon 730 ще са достъпни през втората половина на 2018г.   Oще от Digital: Qualcomm ще продават хардуер на водещите китайски производители на стойност $2 млрд.
Qualcomm
Смартфоните с платформата Qualcomm Snapdragon 855 Fusion ще поддържат 5G
Смартфоните с платформата Qualcomm Snapdragon 855 Fusion ще поддържат 5G
В следващите седмици на пазара ще бъдат представени голям брой смартфони, които ще работят с новия Snapdragon 845 процесор. Докато очакваме с нетърпение това да се случи разбираме, че Qualcomm вече провеждат тестове с още по-мощен чип, който ще наследи тази архитектура до края на 2018.г Информацията е генерирана от официалните документи, свързани с финансовите резултати за първото тримесечие на SoftBank, информира PocketNow.    Прави впечатление, че в една от презентациите се спомeнава Snapdragon 855 Fusion като следващия процесор за смартфони от висок клас на Qualcomm. Все още не са достъпни конкретните технически спецификации на предстоящия чип. Сегашната информация на SoftBank разкрива единствено името на процесора, както и факта, че ще бъде допълнен от ултрабързия Snapdragon X50 модем. Така смартфоните със Snapdragon 855 Fusion ще осигуряват почти "5G скорости.   Целта на Qualcomm е да изпревари другите водещи производители и да представи първият подобен процесор преди 2019г. Можем да сме сигурни, че Snapdragon 855 Fusion ще дебютира в някой от смартфоните от висок клас, които ще видим през втората половина на годината, като например Samsung Galaxy Note 9. В заключение ще допълним, че ако всичко върви по план Snapdragon 855 Fusion има потенциала да се превърне в първия мобилен процесор с поддръжка за 5G мрежи в индустрията.   Вижте Qualcomm представи първият чип в света, който поддържа Wi-Fi 802.11ax, Bluetooth 5.1 и WPA3