Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
6 резултата за криза
пандемия
6 въпроса, които са все още без отговор в борбата с COVID-19
6 въпроса, които са все още без отговор в борбата с COVID-19
В последно време учени, лекари и специалисти отделят доста време в изучаването на новия коронавирус. Много от техните въпроси обаче остават без отговор. Милиадрерът Бил Гейтс написа в блога си, че е важно да се запълнят пропоуските в разбирането на вируса, за да може най-добре да се разработят методите, необходими за преодоляване на пандемията. Има няколко въпроса, които учените си задават и все още търсят верните отговори.   Business insider ни показват някои от въпростите, които си задават специалистите: •    Дали болестта е сезонна? Много доктори смятат, че това е така, но всъщност изглежда не е толкова зависима от времето. •    Колко асимптоматични хора са в състояние да заразят другите? •    Защо по-младите хора изглеждат по-малко податливи на сериозни заболявания от вируса? •    Какви симптоми трябва да имате, за да е необходимо тестване? •    Кои дейности – от докосване на гладки повърхости до ходене на църква причиняват най-голям риск от заразяване? •    Кой, според пола, расата и съпътстващите заболявания, е най-уязвим за COVID-19? Бил Гейтс финансира много изследвания за ваксини чрез своята фондация, която е в партньорство със съпругата му Мелинда Гейтс. В блога си, той е изложил новостите, които според него са необходими за справяне с пандемията.   „Впечатлени сме как светът се събира, за да води тази борба“, пише Гейтс в поста си, отбелязвайки, че той и съпругата му ежедневно разговарят с учени, изпълнителни директори на фармацефтични компании и ръководители на правителства. Гейтс споменава още, че има толкова много герои, на които в момента хората могат да се възхищават. Той добавя, че когато всичко това свърши и накрая се обяви края на пандемията, тогава всички ще трябва да бъдем благодарни на хората, които се борят на първа линия с коварната зараза. Още от Digial: Бил Гейтс предупреждава, че подобна пандемия като COVID-19 ще се случва на всеки 20 години
бизнес
Бил Гейтс предупреждава, че подобна пандемия като COVID-19 ще се случва на всеки 20 години
Бил Гейтс предупреждава, че подобна пандемия като COVID-19 ще се случва на всеки 20 години
Един от основателите на Microsoft Бил Гейтс заяви, че пандемията от коронавирус е може би най-голямата стихия, която някои хора ще преживеят. Той предупреди, че на всеки 20 години е възможно да се случват подобни катаклизми. Гейтс обсъди глобалната борба с COVID-19 с Financinal Times в Skype видео връзка. Изданието публикува интервюто на сайта си. Той казва, че световните лидери и политици са платили много трилиони долари повече, отколкото е трябвало. Това се дължи на факта, че не сме били правилно подготвени за тази криза.     Той сподели също така, че в бъдеще правителствата ще разполагат с диагностика и изкуствен интелект за ранно предупреждение от подобни ситуации. „Цената за това, че правим всички тези неща е много малка в сравнение с това, което преживяваме. Сега хората осъзнават, че наистина има вероятност на всеки 20 или около 20 години могат да се случат подобни трусове“, заявява още Гейтс пред изданието. Той е уверен, че изводите и поуките, които ще се изведат от ситуацията, ще насърчат хората да се подготвят по-добре за следващи подобни обстоятелства. Това би могло да помогне в бъдещи по-добри времена, да бъдат намалени средствата, които ще бъдат изразходвани.     „Не би трябвало да се изисква загуба на много пари, за да се стигне до това положение“, споделя още съоснователя на Microsoft. Той също е предупреждавал за риск от пандемия, заявявайки, че глобална здравна криза като COVID-19 може да унищожи 30 милиона души за по-малко от година. Той прогнозира, че това неминуемо би повлияло и на световния бизнес. През 2015г. Гейтс споределя в интервю, че светът не е готов за предстояща пандемия. „Няма нужда да се паникьосваме... но трябва да продължим“, споделя той в същото интервю. През Февруари фондацията на Бил и Мелинда Гейтс обеща 100 милиона долара за борба с коронавируса, като отреди пари и за разработване на ваксини, лекари, които се борят на първа линия с болестта, както и мерки за превенция и усилия за лечение по целия свят.   Още от Digital: Потенциалната ваксина против COVID-19, финансирана от Бил Гейтс започва да се тества от днес
телекоми
Европeйските телекоми ще могат да дават информация за местонахождението ни заради пандемията от COVID-19
Европeйските телекоми ще могат да дават информация за местонахождението ни заради пандемията от COVID-19
Европейската комисия ще получи данни за точното местонахождение и движение на потребителите на редица телекоми в Европа. За момента сред тях са Deutsche Telekom, Orange, Telefonica, Telecom Italia, Telenor, Telia, A1 Telekom Austria и Vodafone.  
смартфони
Защо iPhone 12 Pro Max може да се продава чак през декември
Защо iPhone 12 Pro Max може да се продава чак през декември
Това до голяма степен може да се дължи и на променя в разположението на прореза на предната селфи камера, което също беше сред коментираните теми около Apple тази седмица.   
автомобили
Lamborghini започна да произвежда специални предпазни маски за COVID-19
Lamborghini започна да произвежда специални предпазни маски за COVID-19
Служителите, които до този момент са се занимавали с изработката на въглеродните влакна в конструкцията и интериорите на суперколите, сега са насочили изцяло ресурса си към борбата с COVID-19. Lamborghini ще шият всеки ден по 1000 предпазни маски и по 200 специални щита за лице, които ще са предназначени за медиците на първа линия, които са най-застрашени от заразата. Специалните щитове ще се правят от 3D принтерите на компанията, по предварително зададен от властите модел, който отговаря на всички мерки за сигурност на Световната Здравна Организация.  
COVID19
Започват да блокират измамни домейни с имена "COVID" , "коронавирус" и "ваксина"
Започват да блокират измамни домейни с имена "COVID" , "коронавирус" и "ваксина"
Борбата със спекулантите и шарлатаните, които се опитват да натрупат богатство на гърба на паникьосаното население на Земята ще е безкомпромисна. Търговски онлайн гиганти като Amazon и eBay започнаха да премахват нереални или спекулативни обяви за маски за лице и дезинфектанти за ръце. Facebook, Twitter и YouTube пък обединиха усилия за премахване на дезинформиращо и подвеждащо съдържани свързано с коронавирус кризата. 
DMCA.com Protection Status