Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
349 резултата за камера
видео
Всичко което знаем за Hasselblad камерите на смартфона OnePlus 9 Pro и за Lunarland проекта (Видео)
Всичко което знаем за Hasselblad камерите на смартфона OnePlus 9 Pro и за Lunarland проекта (Видео)
Почти сигурно е, че сензорът, който ще стои в основната камера на OnePlus 9 ще бъде Sony IMX789, който ще снима в съотношение на страните 16:11. Това ще го направи универсално добър както при снимки в 16:9, така и в 4:3. Предполага се, че при него ще видим дебюта на технологията Sony Digital Overlap HDR (DOL-HDR), която ще позволява да се обединят няколко кадъра, за да се избегне момента в който има неприятно размазване в крайния резултат.
видео ревю
Ето как снимат камерите на Huawei Mate 40 Pro - Видео тестове
Ето как снимат камерите на Huawei Mate 40 Pro - Видео тестове
Камерата на смартфона ви позволява да снимате както монохромни снимки, така и видео. Първите се активират посредством тази бърза функция в "More", а видеото от филтрите, които са изведени посредством самостоятелна икона на екрана. Филтри са активни както при основната камера, така и при предната селфи, но при двете те са различни, предвид че предната се предполага, че ще снима основно лица в кадър. Така освен черно-бяло видео, от тук можете да изберете и други разнообразни и интересни филтри.  
видео ревю
Ето какви интересни функции има Leica камерата на смартфона Huawei Mate 40 Pro - Тестови снимки
Ето какви интересни функции има Leica камерата на смартфона Huawei Mate 40 Pro - Тестови снимки
Huawei Mate 40 Pro има специален портретен режим на снимане. Като той е активен както при основната, така и при предната селфи камера. С тази разлика, че при основната можете да снимате с до 3-катно приближаване на лицето в кадър, а при предната можете да снимате стандартно, с 0.8х и широкоъгълно. При портреният режим имате две опции. Едната е Beautu, която разкрасява лицето в кадър, като тук са налични общо 3 разновидности на корекция, включително и цвят на кожата. Най-лесният начин да си добавите хубав тен през зимата, без да сте ходили до някоя топла държава на плаж. Другата опция за корекции са ефектите. Те включват най-разнообразни фонове и добавена реалност в кадър. Може би най-интересната функция е тази, която изрязва изцяло фона около вас, сякаш ви снима пред черна стена. И преди сме виждали тази функция при различни смартфони, но тук тя е много прецизна. Ако приближим, ще видим, че там където обикновено се проявява проблем с изрязването, да речем косата – тук изрязването на кадъра е много детайлно. По същият начин стоят нещата и при снимките с „Ефект Боке“. На какво се дължи това високо качество ли? На факта, че Huawei са интегрирали в лявата горна част на дисплея на Mate 40 Pro не само 13 MP камера, но и 3D TOF сензор, който измерва дълбочина и подробни биометрични данни.  
видео
Ънбоксинг и камера тест на новият смартфон Google Pixel 5 (Видео)
Ънбоксинг и камера тест на новият смартфон Google Pixel 5 (Видео)
Повечето фенове на марката очакваха Google Pixel 5 да ги изненада със значителен ъпгрейд на камерите си, но се оказа, че значителна промяна в сравнение с Google Pixel 4 не се е появила. Дори основният сензор е останал абсолютно същият - 12.2 MP на 27мм, с размер 1/2.55" и 1.4µm. Апертурата му остава f/1.7, което като цяло и преди и сега си е много добър параметър.  
любопитно
Какво трябва да знаем за вграждането на селфи камерата под дисплея
Какво трябва да знаем за вграждането на селфи камерата под дисплея
Модерните смартфони вече имат доста големи дисплеи с тънки рамки, но има един елемент, който им пречи да покрият цялата предница на корпуса. Това е камерата за селфита. Скоро и това ще се промени, след като работата по вграждането на камерата под самия дисплей вече е много напреднала и на пазара се появяват първите смартфони с такова решение. Технологията е с доста сложна, с голям брой предизвикателства. Изпълнителният директор на OTI Lumionics Майкъл Хеландър дава повече подробности за разработката в интервю за Gizmochina. Компанията му разработва множество технологии за дисплеи,...
смартфони
Как да превърнете смартфона си в уеб камера
Как да превърнете смартфона си в уеб камера
Тези два месеца работа от къщи може би ви са се сторили безкрайни. Е, няма как, нещата може би ще продължат в този ритъм още дълго време за някои от нас. След тази продължителна употреба на старата ви уеб камера може би сте решили, че тя вече е за смяна, но не бързайте да харчите парите си, преди да сте разгледали информацията на Android Police, за това как може да превърнете смартфона си в уеб камера. Настройки Първо, ще трябва да решите дали искате вашето мобилно устройство да се свърже с вашия компютър и да действа като негова уеб камера или да действа като самостоятелна камера. Ако предпочитате да използвате телефона си като уеб камера към компютъра си, ще трябва да инсталирате приложение като DroidCam или Iriun както на вашето Android устройство, така и на вашия Linux, Mac, Windows или Ubuntu компютър. Тези приложения позволяват на компютъра ви да разпознава телефона ви като уеб камера, стига да са свързани или чрез USB или през същата безжична мрежа. Освен това тези приложения са доста лесни за използване. Ако решите да използвате телефона или таблета си за конферентни разговори, ще трябва да изтеглите приложението за избрания от вас конферентен клиент - Skype, Google Meet, ZOOM Cloud Meetings. Без значение какво предпочитате, добра идея е всичките ви устройства да бъдат включени в захранването, тъй като тези видео разговори използват много батерията. Светлина и помощни аксесоари Добре е да си набавите LED лампа, която да поставите на бюрото или на масата до вас. Що се отнася до стойката, изберете малък статив, който спокойно ще може да се разположи до вас. Добри варианти са GorillaPod на JOBY и GripTight продуктите. Ако няма маса или бюро до вас, може да купите голям статив. Важното е, телефонът ви да остане неподвижен дълго време. Не забравяйте да изпробвате настройките си, преди да влезете в първата си онлайн среща. Трябва ли да се наклоните или да седнете точно отпред? Регулирайте наклона на телефона и лампата. Може би светлината е твърде силна за очите ви? Някаква пергаментна хартия,  може да ви помогне да я разпространите. Аудио Ако телефонът ви има жак за слушалки, възползвайте се от него. Ако ли не, може да си изберете Bluetooth слушалки с активно шумоизолиране.   Вижте Google Hangouts срещу Skype – какви са приликите и разликите между двете услуги  
Huawei P50
Huawei P50 Pro ще бъде първият смартфон с Liquid Lens технология на камерата
Huawei P50 Pro ще бъде първият смартфон с Liquid Lens технология на камерата
Huawei е компания, на която дължим сериозна част от иновациите при камерите на смартфони през последните две години. Флагманите от сериите Huawei Mate и Huawei Р традиционно използват оптика на Leica, смарт системи за автофокус и изкуствен интелект. Любителите на фотографията могат да се възползват от впечатляващи възможности за снимане при ниска осветеност и всевъзможни условия със смартфоните на компанията.  Китайският производител вече се е насочил към следващата голяма иновация при камерите и това е "Liquid Lens" технологията. Данни свързани с документите от регистрация на патент пред China National Intellectual Property Administration (CNIPA) разкриват повече за плановете на Huawei. Така компанията ще опита да изпревари своите конкуренти в популяризирането на технологията.  Всъщност термина "Liquid Lens" описва използването на оптична течност в клетъчната структура, вместо стъкло. Предимството е, че това съединение е в точна форма и може да променя напълно формата си при механично или електронно регулираме и респективно по-бързо и ефективно да изменя фокусното разстояние. Теоретично модулите, които използват "Liquid Lens" технологията съкращават значително времето за реакция при фокусиране, спрямо традиционните сензори в индустрията. Другото предимство на този метод е, че подобрява възможностите за оптично стабилизиране на изображенията, което е ключова характеристика в камерите на смартфоните.  Технологията "Liquid Lens", но досега е намирала приложение предимно в микроскопи, производствено оборудване и някои професионални системи за дронове и скоро ще стане част от мобилните устройства.     Основните предимства от "Liquid Lens" са по-бърз автофокус, по-добра оптична стабилизация на изображенията и намаляването на зависимостта от допълнителни сензори. Неслучайно Huawei искат да популяризират технологията в пазара на смартфони. Описанието на патента разкрива камера модул с няколко "Liquid Lens" компонента, които са прикрепрени към подвижен механизъм. Този елмент се движи по посоката на "оптичната ос". Допълнителен ограничен гарантира, че че движението ще е ограничено в предварителнйо зададените параметри. Трудно е да се направи предположение колко време ще отнеме на Huawei да оптимизират технологията за реални продукти на пазара. Все пак премиерата на Huawei P50 Pro изглежда като добра възможност да видим как работи "Liguid Lens" в смартфон от висок клас.    Още от Digital: Как да инсталираме Petal Search - приложението на Huawei, което ще конкурира Google (Видео)
Galaxy A21s
Samsung Galaxy A21s e 6,5" смартфон с Infinity-O дисплей, четворна камера и 5000mAh батерия
Samsung Galaxy A21s e 6,5" смартфон с Infinity-O дисплей, четворна камера и 5000mAh батерия
Samsung представи новия смартфон Galaxy A21s, който добавя подобрени функции и иновации към популярната Galaxy A серия. Със своя завладяващ Infinity-O дисплей, четворна камера и издръжлива батерия моделът A21s предлага най-популярните и използвани технологии при изключително атрактивни условия. Galaxy A21s разполага с емблематичния Infinity-O дисплей на Samsung с красив 6.5-инчов HD+ екран, който осигурява пълноценно визуално изживяване. Независимо дали играеш на игра или гледаш видео, можеш да се потопиш изцяло в случващото се благодарение на съчетанието от 20:9 съотношение на екрана и...
видео
Ulefone Night Vision Camera е специален аксесоар, който добавя функция за нощно виждане на смартфоните (Видео)
Ulefone Night Vision Camera е специален аксесоар, който добавя функция за нощно виждане на смартфоните (Видео)
Повечето хора използват камерите на смартфоните си единствено за забавление, като най-често правят снимки за социалните мрежи, сред които преобладаващи са селфитата. Макар и доста по-малко, но има и друг тип потребители на професионални смартфони, които търсят устеойства с камери, които използват както за работа, така и за някои по-профилирани хобита.
видео ревю
Как снимат камерите на смартфона Huawei Mate 40 Pro - Тестови снимки
Как снимат камерите на смартфона Huawei Mate 40 Pro - Тестови снимки
Основната камера на Huawei Mate 40 Pro е 50 MP Ultra Vision. Тази голяма резолюция ви позволява не само да снимате висококачествени кадри, но и последствие да отрязвате от тях определени детайли, без това да нарушава прекалено много качеството им. Ето например тези гъби. Използваме Screen Recording функцията, която имаме вградена в падащото менюто на смартфона, за да ви покажем как директно от менюто за обработка, можем да отрежем отделен детайл от кадъра. Нагледен пример за преимуществото на сензора с висока резолюция е и тази стена с бръшлян. Ще изрежем само едно листо. Забележете, който добра детайлност има то. Ако все пак искате още по-добър детайл, преди да публикувате снимката, можете да се възползвате от възможността за постобработка, която ви дават Huawei. Можете ръчно да увеличите контраста, отчетливостта, да изсветлите или засенчите кадъра. Можете и директно да приложите някой от филтрите, които Huawei ви дават като базови заготовки, като в тях имате възможност за регулация в скала от 1 до 10.  
видео ревю
Как снима Huawei P smart 2021 - Тест на камерата със снимки и видео
Как снима Huawei P smart 2021 - Тест на камерата със снимки и видео
Едно от ключовите изисквания, които има почти всеки човек при избора на бъдещият си смартфон добра камера. В наши дни, когато социалните мрежи са ежедневие, хората имат нужда да могат да правят достатъчно качествени снимки със смартфоните си, които последствие да споделят с близки и приятели.  
Android
Как да разберем, когато дадено приложениe използва камерата или микрофона на Android смартфон
Как да разберем, когато дадено приложениe използва камерата или микрофона на Android смартфон
Аndroid предлага разнообразни възможности да изтегляме и управляваме мобилни приложения от смартфоните. Колкото повече програми използвате, обаче толкова по-вероятно е да станете жертва на хакери. Един от най-важните съвети за сигурността е да внимавате за разрешенията, които давате за достъп до определени функционалности. Много често потребителите не разполагат с достатъчно информация кое мобилно приложение до какъв достъп данни има в смартфоните. Ситуацията може да се задълбочи сериозно, ако допуснете зловреден софтуер на устройство с Android. Неприятното е, че атаките от разстояние, които се възползват от пропуски в сигурността и стават без знанието на потребителите се увеличават. Неоторизираният достъп до микрофона или камерата може да има сериозни последствия за всеки смартфон с Android. Най-големият конкурент на Google вече предложи ефективно решение на проблема с нова функция за сигурност, която вече е част от iOS 14. Taзи иновация позволява на собствениците на iPhone да бъдат информирани с показването на точка в различен цвят, когато приложение има достъп до камерата и микрофона.     Това е ефективно решение, което бързо ви информира, когато приложение иска достъп до твърде много функционалности. Добрата новина е, че собствениците на устройства с Android също могат да използват подобен инструмент. Ново приложение с името Access Dots на практика дублира тази интересна функция на iOS 14. Заглавието работи по същия начин и ще ви съобщи за неоторизиран достъп до микрофона и камерата, чрез показване на допълнителна икона на менюто. Потребителите ще могат сами да конфигурират и изберат с какъв цвят да бъдат маркерите на началния екрана. Премиум версията на Access Dots ще предлага и допълнителни възможности за персонализация. По този начин ще имат по-голям контрол над разрешенията, които използва инсталирания софтуер на смартфоните с Android. Ако проявявате интерес към идеята е добре да знаете, че Access Dots вече е достъпно за безплатно изтегляне от Google Play. Остава отворен въпроса дали Google ще интегрират тази функция към бъдещите версии на Android.     Oще от Digital: Защо Android смартфоните все още не могат да заменят компютрите
видео ревю
Как снима Ulefone S9 Pro - Тест на камера, снимки и видео
Как снима Ulefone S9 Pro - Тест на камера, снимки и видео
На първо място, макар и бюджетен, този смартфон може да се похвали с двойна камера с 13MP+5MP. Екстра която свързваме с далеч по-висок клас смартфони, като например iPhone X при който двете камери са 12MP. При S9 Pro целта на втората камера е спомагателна при снимки с така нареченият „Ефект Боке“ при който избираме определен обект в кадъра, маркираме го с пръст по дисплея и с тази скала можем да регулираме големината на зоната която ще бъде на фокус, а всичко останало около нея ще бъде размазано. 
видео
Ето как снима Slow Motion видео камерата на смартфона Huawei P40 Pro (Видео)
Ето как снима Slow Motion видео камерата на смартфона Huawei P40 Pro (Видео)
Основната камера на смартфона е доста интересна - 50MP Ultra Vision камера, при която размерът на всеки от пикселите е 1.22 микрометра. Друго нещо, което заслужава да привлече вниманието ви при камерата на P40 е големината на сензора - тя е забележете 1/1.28.
камера сензор
Samsung представи 50MP камера сензор за смартфони с бърз автофокус и технологията DualPixel
Samsung представи 50MP камера сензор за смартфони с бърз автофокус и технологията DualPixel
Samsung разкриха официално детайли за новия си камера сензор за смартфони, който се казва ISOCELL GN1. Всъщност това е първият модул на компанията, който включва едновременно "Dual Pixel Autofocus" и Tetracell Pixel-Binning технологиите. По този начин потребителите могат да очакват оптимално качество дори и при ниска осветеност.  Големината на пикселите в ISOCELL GN1, който поддържа и 50-мегапикселова резолюция е 1.2μm. Новата камера за смартфони на компанията по подразбиране ще прави снимки с 12.5МР резолюция, които комбинират четири пиксела в един за подобряване на качеството. Подобна технология се използва и от флагманите от Samsung Galaxy S20 серията.  За разлика от "Pixel-Binning", обаче при Galaxy S20 Ultra отсъства наличието на Dual-Pixel технологията на Samsung. Именно това е едно от големите предимства на ISOCELL GN1, който е оптимизиран да предложи както Dual Pixel автофокус, така и последните иновации в Pixel-Binning алгоритмите на компанията.  Новaта камера е разработена като конкурент на Sony IMX689 сензора, който има сходни технически характеристики.   Всъщност този модул се използва от устройства като Oppo Find X2 Pro, който има 48-мегапикселова резолюция и пиксели с големина от 1.22μm. Според официалните данни на Samsung потребителите могат да очакват най-бързия автофокус в мобилната индустряи с над 100 млн. различни PDAF точки. Tехнологията DualPixel работи като поставя два фотодиода един до друг, формирайки по-голям пиксел, получаващ светлина едновременно от различни ъгли, което улеснява фокусирането. Активните пиксели на сензора са достатъчни ISOCELL GN1 да фокусира желания обект дори при липса на достатъчно на светлина.  Бъдещите смартфони на Samsung, които ще използват сензора вероятно ще са позиционирани към средния ценови сегмент и ще предложат едни от най-добрите възможности за мобилна фотография в своя клас. Ако всичко върви по план масовото производство на ISOCELL GN1 ще започне до броени седмици. Това означава, че първите устройства със сензора могат да са достъпни още до края на лятото.   Още от Digital: Samsung разработва 600MP камера за смартфони
Nokia 9.3 PureView
Nokia 9.3 PureView ще има 108MP камера, която  може да снима видео с 8K резолюциия
Nokia 9.3 PureView ще има 108MP камера, която може да снима видео с 8K резолюциия
Със сигурност при новият Nokia 9.3 PureView трябва да има промени и първата се вижда още при разположението на камерите от румъра, който имаме тук. Визуално, разположението на камерите на бъдещия модел, много наподобява това на Nokia 7.2. По предварителна информация, смартфонът ще има 108MP камера и ще може да снима 8K видео при 30 кадъра в секунда.
DMCA.com Protection Status