Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
71 резултата за как се прави
видео
7 хитри трика на професионалните фотографи за хубави снимки във Facebook и Instagram без Photoshop (Видео)
7 хитри трика на професионалните фотографи за хубави снимки във Facebook и Instagram без Photoshop (Видео)
Професионалните фотографи изкарват прехраната си като правят качествени снимки, които се харесват на почти всички. Тези хора имат задълбочен познания във фотографията и опит, който са трупали с години. Много рядко професионалните фотографи споделят тайните си за създаване на хубави снимки, но щом те не искат, защо пък ние да не ви ги издадем вместо тях. В това видео Digital.bg ще ви покаже 7 хитри трика, които използват професионалните фотографи за хубави снимки и то без намесата на програми за постобработка като Photoshop.  
видео
3 видео трика за по-напреднали инфлуенсъри в приложението TikTok
3 видео трика за по-напреднали инфлуенсъри в приложението TikTok
Ако сте активни в TikTok и вече имате желание да създавате ефектно и гледаемо съдържание във видео социалната мрежа, трябва да сте в крак с всички функции, които предоставя приложението на потребителите си. В това свое видео екипът на Digital.bg ще ви покаже 3 видео трика за по-напреднали инфлуенсъри в приложението TikTok.  
видео
Нови 10 скрити функции и бързи команди в YouTube при гледане на компютър (Видео)
Нови 10 скрити функции и бързи команди в YouTube при гледане на компютър (Видео)
При стандартен режим на работа, стартирайки YouTube видео на десктоп или лаптоп, то ще има такъв изглед. Имате обаче възможност да промените изгледа в два режима – цял екран и частичен, който наричаме „Театрален режим“. Бързата команда за активиране на целия екран е чрез натискане на бутона с буква „F“. Вторият режим се активира чрез натискане на буквата „T“. Ако обаче искате да търсите и разглеждате нещо друго в YouTube или пък да отворите текстови файл и да пишете нещо, свързано със съдържанието, което гледате, можете да активирате и минимизиваният изглед, който ще изведе видеото малко прозорче в дясната част на екрана. Този режим се активира при натискане на бутона с буква „I“. Всеки един от режимите се деактивира при повторно натискане, а този за цял екран, може да се изключи и при натискане на бутона „Esc“.  
полезно
5 нови полезни трика за приложението WhatsApp (Видео)
5 нови полезни трика за приложението WhatsApp (Видео)
Ще започнем с нещо, което със сигурност дразни много от вас и отдавна се чудите как да неутрализирате този дразнител. Става дума за постоянните звукови известия за получени съобщения, които особено в големи групови чатове са направо побъркващи. А понякога тези звуци от WhatsApp започват да се появяват в най-неподходящите моменти, когато сте във важна работна среща, на урок или пък просто сте заспали сладко сладко и в 3 през нощта някой приятел ви бъди, просто защото е изпратил снимка от дискотеката в общият ви чат. 
полезно
5 полезни трика, които ще предпазят батерията на смартфона ви от повреда (Видео)
5 полезни трика, които ще предпазят батерията на смартфона ви от повреда (Видео)
Не изтощавайте батерията на смартфона си до 0%. Още повече, не опитвайте да стартирате смартфона си, щом вече веднъж е изгаснал заради липса на заряд в батерията. При някои смартфони от по-висок клас има вградена защита, която не позволява на батерията да се изтощи напълно. Реално дори на индикатора ви да пише 1%, зарядът на батерията е по-голям. Това се прави с цел, компонентите на батерията да не влизат в авариен режим на работа. Ако батерията ви се е изтощила, не оставяйте дълго време смартфона, без да го заредите. Също бихме ви препоръчали, ако ако по една или друга причина няма да използвате смартфона си дълго време, преди това да го заредите, но не напълно и да изключите. Смята се, че оптималният заряд на батерията за такова съхранение е от 50 до 70%. Същото се отнася и за всички останали джаджи, които имат Li-ion батерия. Дългото време без никакъв заряд е много вредно за батериите.  
видео
5 полезни функции и приложения за Android, които ще улеснят живота ви (Видео)
5 полезни функции и приложения за Android, които ще улеснят живота ви (Видео)
Text-to-speech функцията, която има почти всеки Android смартфон е изключително полезна. А дори може до този момент да не сте и предполагали за съществуването ѝ. Тя има няколко различни функционалности, които със сигурност ще ви улеснят в ежедневието. Текстовата стовата статия тук долу има и видео вариант, като по този начин ние от Digital.bg сме ви улеснили вместо приложението. Но в повечето сайтове има само текстови публикации, които понякога е възможно да ви домързава да прочетете или искате да правите нещо успоредно с това, което не ви позволява да гледате постоянно в екрана на смартфона си. Например когато имате текст с рецепта за нещо, а искате да готвите успоредно с това. Има решение – смартфонът може да жете на глас всичко вместо вас. За да активирате Text-to-speech функцията, влезте в настройките на смартфона си, и изберете Достъпност и активирайте Текст-в-глас функцията. Тук е възможно да имате и някои допълнителни настройки на чувствителността.  
полезно
5 полезни трика, които ще удължат живота на батерията на Android смартфон (Видео)
5 полезни трика, които ще удължат живота на батерията на Android смартфон (Видео)
Възможно е да имате на смартфона си един излишен консуматор на енергия, за съществуването на който дори да не подозирате. Това е Bluetooth модула му. За някои потребители тази функция за безжичен пренос на информация е нужна постоянно. Това са хората, които използват смарт часовници, свързват смартфона към Smart home или Smart car системата си. Те не могат да спестят този разход на енергия. Ако обаче използвате Bluetooth само от време на време, за да прехвърлите някой файл между два смартфона или единствено, когато спортувате и сте свързали своята фитнес гривна, то няма нужда Bluetooth да е постоянно включен. Има два начина да го изключите. Единият е доста по-бавен и включва влизане в настройките на смартфона, другият е далеч по-бърз и лесен. Просто плъзнете пръст от горният край на дисплея си надолу, и от там деактивирайте с едно докосване тази функция. При нужда от активиране, повторете същото упражнение. Единственото преимущество на по-бавният метод е, че от менюто с настройки имате достъп до повече функции. Например, от тук можете да видите какви устройства са свързани в момента към смартфона ви, да добавяте или триете такива.  
как се прави
Какво да направим ако компютър с Windows или Mac забие, за да не загубим информацията си (Видео)
Какво да направим ако компютър с Windows или Mac забие, за да не загубим информацията си (Видео)
Тук ще ви покажем нещо с което всеки се е сблъсквал и е едно от най-омразните и изнервящи неща в операционните системи на компютрите ни. Досетихте се - става дума за забиването. Когато чуете този неприятен звук или на екрана ви излезне подобно съобщение, в повечето случаи предчувствието ви е, че машината ще трябва да бъде рестартирана. Това е решение, но в такъв случай ще загубите всички останали вече отворени приложения и прозорци. Ако бразу прозорците могат да се възстановят от "Историята" и "Последно затворените табове" то с приложенията не е така. Word например може да бъде настроен да запаметява автоматично файлове през определен период от време, като същата функция е налична и при повечето други програми, но не винаги. А и понякога за лош късмет, нещо се е случило в софтуера на компютъра ви, точно преди да се е запаметила важна чат от вече започнат проект. Решение има и тук ще ви го покажем. То е налично както за компютри с Windows операционна система, така и за такива с Mac OS. В първия случай натискате комбинацията от бутоните "Ctrl" + "Shift" + "Esc", а във втория "Команден" + "Опционален" + "Esc".  
видео
Как да почистим стар и пожълтял силиконов кейс и да възстановим спукан гръб на смартфон (Видео)
Как да почистим стар и пожълтял силиконов кейс и да възстановим спукан гръб на смартфон (Видео)
Голяма част от производителите на смартфони, предоставят в окомплектовката заедно с устройствата и прозрачен силиконов кейс. Винаги отбелязваме това във видео ревютата си като много практично решение от тяхна страна, защото е много по-удобно още с разопаковането на кутията му, смартфонът ни да бъде защитен. 
видео
5 нови и полезни трика за интересни сторита в Instagram (Видео)
5 нови и полезни трика за интересни сторита в Instagram (Видео)
Ако се чудите, как някой който следвате в Instagram е успял да направи в сторито си градиентен надпис, в който преливат близки цветове, то ще ви разочароваме. Колкото и да търсите сами такава функция или филтър в приложението, няма да го намерите. Можете да опитате да сменяте цвета на всяка буква по отделно, но това ще ви отнеме много време, а и крайният ефект който ще постигнете няма да е този, който целите. Начин обаче все пак има и тук ще ви го покаже. Този градиентен ефект се постига по-скоро благодарение на бъг в системата на Instagram, за който вероятно те самите знаят и нарочно не го отстраняват, защото вече доста потребители го ползват. Кликнете за добавяне на стори и направете и или чачете вече направена снимка. Сега кликнете на буквите горе в дясно и напишете текста, който искате да постнете. Сега го маркирайте и кликнете задържайки пръст върху цвета долу, който искате да е основен във вашата градиентна дъга. Сега следва най-пипкавата част от упражнението. Трябва еновременно да движите курсора в дясната част на надписа и маркера за избиране на цвят долу. Като в зависимост от скоростта на движение в долната зона, определяте, какви точно да бъдат цветовете в надписа.  
видео
5 трика които инфлуенсърите използват, за да си добавят безплатно последователи в Instagram (Видео)
5 трика които инфлуенсърите използват, за да си добавят безплатно последователи в Instagram (Видео)
При всички случаи повечето последователи на професионалните инфлуенсъри в Instagram идват следствие на финансиране за едно или друго нещо, включително и в някои случаи за директната покупка на последователи, които да има гарантират представителен обем от аудитория за пред рекламодателите. Освен по платен начин обаче, инфлуенсърите си набавят последователи и безплатно. Самите те едва ли ще ви споделят тайните си, които им гарантират повече последователи безплатно, но пък ние можем да направим това. В това видео Digital.bg ще сподели с вас 5 трика които инфлуенсърите използват, за да си добавят безплатно последователи в Instagram.  
как се прави
5 полезни урока за начинаещи потребители в приложението TikTok (Видео)
5 полезни урока за начинаещи потребители в приложението TikTok (Видео)
Всички около вас говорят за социалната мрежа TikTok, но вие все още нямате профил там. Интересно е, задължително трябва да пробвате. Преди това обаче трябва да се запознаете с някои от основните функции на приложението. За целта Digital.bg направи за вас това видео, в което ви показва 5 урока за начинаещи потребители в приложението TikTok.  
полезно
Как да подобрим камерата на Android смартфона си безплатно (Видео)
Как да подобрим камерата на Android смартфона си безплатно (Видео)
Тайната на успеха обикновено се крие в така наречената постобработка. Не случайно Instagram стана толкова популярен със своите вградени филтри, които използва почти всеки потребител. В тази своя публикация, Digital.bg ще ви покаже няколко интересни безплатни приложения за Android смартфони, които ще ви позволят да правите ефектни снимки.  
как се прави
Как сами да си направим компютърна клавиатура от дърво за малко пари (Видео)
Как сами да си направим компютърна клавиатура от дърво за малко пари (Видео)
В това видео ще ви покажем, как лесно, с базови познания и непрофесионални машини, можете сами да си направите клавиатура от дърво и то със съвсем незначителна финансова инвестиции. Дори да предпочитате просто да си купите този компютърен аксесоар, със сигурност видеото над тази статия ще ви бъде интересно.
видео
Ето кои са всички Easter eggs тайни анимации и игри в Google Android от създаването му до днес (Видео)
Ето кои са всички Easter eggs тайни анимации и игри в Google Android от създаването му до днес (Видео)
Тези игри са част от Easter eggs анимациите, на Google, които в превод са „Великденски яйца“, като асоциацията е с изненадата, която се крие в тях. Въпросната игра е налична в почти всяка от скритите анимации, които има всяка една от версиите на на операционната система на Google. Преди да ви покажем първите от тях, нека първо ви кажем, как се отключват те, за да можете да експериментирате директно върху смартфона си. Като начало го отключете. Сега влезте в менюто с настройки.
как се прави
Как да направим скрийншот на компютър с Windows и Mac или на смартфон с Android операционна система (Видео)
Как да направим скрийншот на компютър с Windows и Mac или на смартфон с Android операционна система (Видео)
Скрийншотът е много практично решение и в случаите, когато даден сайт е забранили свалянето на снимки от него и функцията „Save as“ на мишката или тъчпада ви не е активна.  
DMCA.com Protection Status