Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
8 резултата за интересни факти
Samsung
7 любопитни факта за Samsung
7 любопитни факта за Samsung
Днес иновативните и висококачествени продукти на Samsung са световно познати и признати, заради качеството и надеждността им. Компанията е основана през 1938 година, а днес нейните продукти и иновации не са ограничени само в сферата на технологиите.   Каква е тайната на успеха на Samsung и как тази компания е успяла да се превърне в една от най-големите и известни компании в технологичния свят? От Android Authority са събрали някои от най-интересните факти за Samsung. Ето кои са те:   1. Основателят на Samsung, Лий Бюнг Чул, още от основаването ѝ е знаел, че компанията му е началото на нещо много голямо. Изборът на име за компанията отразява тази амбиция. Преводът на думата Samsung означава „три звезди“. Тя е комбинация от корейските думи „sam“ (три) и „sung“ (звезди). В корейската култура звездите символизират вечност, но и са асоциация за мощна, велика и многобройна компания.   2. Днес Samsung Group се състои от 80 различни бизнес подразделения, в които работят над 370 000 души. Samsung не произвежда само смартфони. Ето кои са нейните подразделения и с какво се занимават те: - Samsung Heavy Industries е вторият по-големина корабостроител; - Samsung Engineering е 35-тата по-големина строителна компания; - Samsung Techwin разработва нови технологии свързани с оръжия; - Samsung Life Insurance е 14-тата по-големина застрахователна компания; - Samsung Everland държи най-старият и най-големият увеселителен парк в Южна Корея; - Cheil Worldwide е 19-тата по-големина рекламна агенция.   3. През 1970 година Samsung представя първия си черно-бял телевизор, а през 1986 година корейският производител пусна на пазара първото си мобилно устройство – телефон за кола.   4. От основаването на Samsung Electronics, логото на Samsung се е променяло само три пъти. Сегашното лого е от 1993 година.   5. Samsung SCH-100 е първия телефон, който излиза през 1996 година, използващ CDMA технологията. Терминът CDMA е съкращение от „Code Division Multiple Access” и е метод за мобилно предаване на данни. Това са двете най-популярни радио системи в мобилните телефони заедно с GSM („Global System for Mobiles”).   6. Samsung SPH-WP10 е първия часовник-телефон. Устройството се появява през 1999 година и представлява комбинация между смартфон и часовник. Джаджата тежи 50 грама с батерията и може да осигури 90 минути време за разговор и 60 часа в режим на готовност. Цена му е била $700.   7. Когато някой спомене Samsung, всички се сещат първо за Android смарт устройства, но компанията е вървяла към разработване на смарт устройства много преди Android и iOS да съществуват. Samsung не е компанията създала смартфона, но тя представя първия PDA телефон с Palm OS и цветен дисплей на пазара в САЩ през 2001 година, наречен SPH-i300.   Вижте най-любопитните факти за Apple, които може би не знаете
twitter
Най-интерсните факти за Twitter, които може би не знаете
Най-интерсните факти за Twitter, които може би не знаете
Twitter е така силно вградена в културата ни, че в момента, в който слушате новини, информацията от тях вече тече към потребителите под формата на нови туитове.
интересни факти за интернет
Колко информация споделяме в Интернет всяка минута
Колко информация споделяме в Интернет всяка минута
Една минута е доста относително понятие и в различни ситуации може да е изключително кратък миг, а в други цяла вечност.
wikipedia
Колко страници са необходими да се принтира Wikipedia
Колко страници са необходими да се принтира Wikipedia
Aко притежавате принтирана версия на най-голямата онлайн енциклопедия ще са ви необходими 80 метра, за да ги разположите томовете в домовете си.
изследвания
Колко пристрастени са потребителите към смартфоните
Колко пристрастени са потребителите към смартфоните
Продажбите на смартфони продължават да се увеличават с интензивни темпове и тази тенденция ще се запази и през тази година.
интересни факти за снимките ни
На какво устройство разглеждаме най-често снимките си
На какво устройство разглеждаме най-често снимките си
Последното изследване на Connected Devices показва интересни данни за начина, по който консумираме и споделяме съдържание в интернет.
интересни факти за миризмите
Доказаха, че хората могат да разпознават 1 трилион миризми
Доказаха, че хората могат да разпознават 1 трилион миризми
В продължение на много години учените по цял свят смятаха, че хората могат да разпознават около 10 хил. различни миризми.
facebook профили
5 начина, по които Facebook промени ежедневието ни
5 начина, по които Facebook промени ежедневието ни
В момента профили в нея имат около 1,2 млрд. потребители, което е приблизително 17% от населението на Земята. 
DMCA.com Protection Status