Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
753 резултата за джаджи
технологии
Matrix Face Mask е защитна маска с LED дисплей, която показва емоции
Matrix Face Mask е защитна маска с LED дисплей, която показва емоции
Това е първата социална маска, която занапред ще ни помага значително в общуването с другите. Със сигурност тепърва ще се появят много други производители, които ще създават подобни аксесоари. Вече знаем, че маската през 2020 година ще бъде и един от задължителните аксесоари в облеклото ни. Нека то бъде малко по-забавно.   
иновация
Създадоха дажаджа, която заменя профилактичните прегледи при зъболекарите
Създадоха дажаджа, която заменя профилактичните прегледи при зъболекарите
Предвид мерките за ограничаване разпространението на пандемията с COVID-19, движението на хората извън дома е желателно да се ограничи до минимум. Да, понякога консултация може да се направи онлайн и чрез разговор по телефона, но има манипулации, които не могат да се правят от разстояние. За тях посещението при доктор е наложително, но не във всички случаи.    
Wi-Fi
Кои джаджи в домовете ни могат да забавят Wi-Fi връзката
Кои джаджи в домовете ни могат да забавят Wi-Fi връзката
Скоростта на интернет връзката зависи и от броя на устройствата, които са свързани в мрежата. Това е една от причините да изпитвате проблеми със скоростта, когато много хора споделяте едновременно Wi-Fi. Всъщност много фактори могат да имат негативно влияние върху бързината на интернет, който използвате. Може да ви се стори доста странно, но например микровълновата фурна също влияе в негативен план на качеството на сигнала на Wi-Fi мрежата. Ако изключите уреда от електрическата мрежа ще забележите незабавно подобрение в скоростта.   Всъщност микровълновата фурна е само един от примерите за устройства, които пречат да получите максималното от домашния интернет. Данни на Ofcom разкриват, че препятствията, които не позволяват да имате максимална скорост във всяко помещение са много повече, отколкото предполагате. Дори най-малките обекти влияят на интернета, който достига до вашето устройство. Сред тях можем да споменем високоговорители, бебешки монитори, халогенни лампи, безжични телефони, телевизори, монитори и много др.     Използването на халогенни осветителни тела в интелигентните домове също влияе на Wi-Fi сигнала, съобщава ZDNet. Всяко едно от гореизброените устройства е в състояние да излъчва безжични сигнали, което на свой ред оказва влияние на скоростта. Разбира се има значение на каква дистанция се намирате от самия рутер. На практика всяка една електронна джаджа, която имате ще влияе на силата на сигнала, която очаквате от домашната Wi-Fi мрежа. Едно от решенията е рутера да бъде разположен на подходяща дистанция от другите джаджи.   Другият полезен съвет е да не стои на пода, а да го поставите на по-високо място, като например на шкаф или друга поставка. Това ще подобри сигнала и предотврати на другите смарт устройства да пречат на скоростта на мрежата. Използването на мобилния интернет също е интересна възможност, тъй като в ситуацията на социална изолация предплатения ви трафик ще остане изразходван. По този начи ще имате и постоянно алтернатива на Wi-Fi мрежата, която използвате в дома си.   Още от Digital: 7 начина за подобрим скоростта на Wi-Fi мрежата
джаджи
Представиха новата сгъваема тротинетка Xiaomi Himo H1 Foldable e-Bike с цена от 469$
Представиха новата сгъваема тротинетка Xiaomi Himo H1 Foldable e-Bike с цена от 469$
В България и в световен мащаб, несъмнено една от най-популярните сгъваеми тротинетки е Xiaomi Mijia M365 - модел който минава средно около 25-30км с едно зареждане, има лек и здрав корпус в комбинация с красив дизайн. През 2019г. получихме неговата ъпгрейдната версия Pro, а сега ида ред за генерално обновление, което първо бе представено в края на миналата година за китайският пазар под името Youpin.    
видео ревю
Това смартфони ли са?! Вижте 5 смартфона които изглеждат странно
Това смартфони ли са?! Вижте 5 смартфона които изглеждат странно
От това което получаваме като обратна връзка от вас, разбираме, че ви е интересно да гледате обзорите в които ретроспективно ви показваме най-странните и запомнящи се смартфони, които някога светът е виждал. Сред тях има както серийни модели, които са идвали в Digital.bg за тест, така и концепти, идеята на които граничи с фантасмагористичното. Но нека не губим повече време, а преминем към следващата порция смартфони, които със сигурност ще ви впечатлят с дизайн, функции или цена.  
видео ревю
Как работи интелигентното шумоподтискане на слушалките Sony WF-1000XM3
Как работи интелигентното шумоподтискане на слушалките Sony WF-1000XM3
В тази трета част от обзора ни ще ви покажем нагледно как работи иновативната интелигентна технология за шумоподтискане, с която разполагат тези слушалки, като ще ви покажем и още цял куп други интересни технологични нововъведения.  
иновация
Представиха мини външно SSD с големина на кибрит
Представиха мини външно SSD с големина на кибрит
В близкото минало предпочитахме да използваме флашки, за да прехвърляме и съхраняваме информация от и на компютрите си. Голямото им преимущество пред външните дискове беше компактният размер. Говорим в минало време, защото това остава в историята, след като компанията Buffalo представи своето джобно SSD с размери на кибритена кутийка и тегло от само 15гр. Точните размери на Buffalo SSD-PSMU3 са 33мм на 59.5мм с дебелина от едва 9.5мм.
технологии
60% oт потребителите се притесняват, че технологиите се развиват твърде бързо
60% oт потребителите се притесняват, че технологиите се развиват твърде бързо
Технологиите еволюират с всеки изминал ден, като един от най-добрите примери за това твърдение са смартфоните. За малко повече от десетилетие този път устройства промениха изцяло представата ни за начина, по който комуникираме и откриваме информация. Следващите големи иновации, които ни очакват в краткосрочен план са автономни автомобили, 5G технологии и виртуална реалност. Нов доклад на компанията Edelman разкрива, че публичната подкрепа за технологиите постепенно започва да намалява.   Конкретните данни разкриват, че в световен мащаб доверието към IT иновациите е отчело спад от около 4%, като най-ниска тази стойност е в САЩ (7%) и Австралия (6%). Любопитното е, че успоредно с това се забелязва ръст в подкрепата на регулациите в технологичния сектор, съобщава CNet. Проучването също така разкрива, че над 60% от потребителите са притеснени от темповете, с които се развиват технологиите. Тази категория хора също така смята, че правителствата не разбират достатъчно добре иновациите.   66% от участниците в изследването споделят, че се притесняват от възможността технологиите да размият напълно границите между реалния и виртуалния свят. Половината от потребителите твърдят, че притесненията им могат лесно да бъдат разсеяни, ако самите компнии говорят по-открито и за недостатъците на своите продукти. Самият доклад на Edelman е базиран на събраните данни за индивидуалното мнение на повече от 34 хил. потребители от 28 различни държави по цял свят.   Още от Digital: 5 технологии, за които всички ще говорят през следващите години
принтери
6 полезни съвета когато избирате принтер за вкъщи
6 полезни съвета когато избирате принтер за вкъщи
Купуването на принтер не е лесна задача, тъй като на пазара има разнообразие от модели със сходни характеристики. Търговските вериги също използват собствени маркетингови трикове, за да ви подтикнат към покупката на определено устройство. За да сте сигурни, че правите най-добрия избор по-добре отделете малко време да направите собствено проучване.   Има няколко важни фактора, на които да обърнете внимание преди да отделите средства за ново устройство. Разбира се цената е най-важна, но и допълнителната поддръжка може да има значение, когато пресмятате крайните разходи. Както и при покупката на други мобилни устройства най-добре е да ориентирате принтера към своите лични нужди. и съобразно бюджета си.   Ето и няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да направите прваилния избор, според Pocket-Lint:       1. Преценете колко време ще го използвате дневно   Това е едновременно най-простият съвет, но и най-трудния фактор при избора на нов принтер. Повечето хора откриват отговора на този въпрос дълго след като вече са направили покупката. Ако можете да направите предварително по-добра преценка на ситуацията бихте си спестили бъдещи проблеми, което ще ви помогне да редуцирате разходите в дългосрочен план.   2. Евтините принтери използват по-скъпо мастило   Най-логичното е първо да обърнете внимание на принтерите от бюджетния клас. Понякога можете настина да откриете на много добри оферти в търговските вериги. Все пак бъдете внимателни. Плащането на по-ниска цена в началото не винаги е гаранция за най-доброто предложение. Тази разлика бързо може да се компенсира, ако хардуер изразходва твърде много касети с мастило с течение на времето.   3. Лазерните принтери не винаги са най-добрия избор Повечето хора по презумпция предпочитат да си купят нов лазерен принтер, но това автоматично не означава, че ще получат продукт от мастиленоструйните принтери. Независимо как ще използвате устройството трябва да прецените разликите между тях. Така например мастиленоструйните превъзхождат лазерните в отпечатването на малък брой страници. Ако ви се налага постоянно да печатате големи количества тогава лазерните са подходящия избор.   Проблем на този тип устройства е факта, че не възпроизвеждат цветовете в пълния спектър, както биха го направили мастиленоструйните. Тук нещата пак зависят от съдържанието, което отпечатвате. В случай, че не можете да прецените сами ви съветваме да си купите мастиленоструен принтер от типа "Prosumer". Устройствата имат по-висока цена, но искат по-малко поддръжка и консумативи в дългосрочен план, ако ги използвате редовно.       4. Изберете правилните тонер касети Една от възможностите за по-евтино използване на принтера е да потърсите подмяна на касети от производители, които не са най-популярните марки. Другото решение е да напълните с мастило настоящите, които имате. Все пак независимо от крайния избор се уверете, че правите доставка от легитимен доставчик. Проверете в интернет, за да се уверите кои марки са подходящи. Обърнете специално внимание на офертите с твърде големи тонер касети и опаковки за принтер. Въпрос на личен избор е, но подобни оферти ви предлагат по-тънка дългосрочна цена, но ако сте склонни да платите повече.   5. Купете подходящата хартия Съчетанието между принтера, който използвате заедно с мастилото и хартията гарантират крайния резултат, който можете да очаквате. Постигането на оптималния баланс е най-доброто решение, но това е доста трудна задача. Може би най-добрият съвет е да изпробвате дадена хартия, за да се уверите във възможностите, които предлага. Ако печатате документи се нуждаете от дебелина, която е минимум 80gsm, за да имат подходящ естетически вид.   6. Покупката е дългосрочна инвестиция Вероятно най-големият разход при употребата на един принтер са касетите. Това налага необходимостта да си направите собствен разчет, който отговаря на вашите нужди. Изчислете консумацията си в продължение на месеци напред, за да добиете най-добра представа за начина, по който ще използвате своя принтер. Подобни действия могат да изглеждат излишни на пръв поглед, но наистина са подходящи от икономическа гледна точка за вашия избор.   Oще от Digital: Най-ефективните решения за проблемите с принтерите за Windows
e-ink дисплеи
Компанията Waveshare създаде първият 7.5" e-ink дисплей, който вместо батерия използва NFC
Компанията Waveshare създаде първият 7.5" e-ink дисплей, който вместо батерия използва NFC
Само преди няколко години производителите проявяваха сериозен интерес към технологията E-Ink, заради очевидните предимства, които предлага. Дисплеите създадени по този начин показват единствено черно-бяло съдържание, което наподобява страници на хартиен носител. По този начин се гарантира впечатляващо дълъг живот на батерията за устройствата с E-Ink панели, които освен това са и доста евтини за производство. Различни са причините, поради които днес не срещаме толкова голямо разнообразие от джаджи с технологията E-Ink на пазара.   Компанията Waveshare едва ли ви е позната, но специалистите им се опитват да вдъхнат нов живот на E-Ink дисплеите. Новият им проект е свързан със създаването на екрани от този тип, който могат да работят без нуждата от батерия. За да постигнат този интересен ефект от компанията предлагат използването на NFC приемници. Благодарение на тях самите дисплеи ще могат да получават и изпращат информация с безжичната технология, която наред с това може и да ги зарежда с електричество. Премахването на допълнителната батерия определено е доста впечатляващо постижение, което дължим на WaveShare.     Премиерата на подобна технология може да направи електронните четци много по-леки и тънки. Успоредно с това наличието на E-Ink дисплей, която няма собствена батерия е подходящо решение за различни умни джаджи. Едно от най-интересните приложения е поставянето на информационни терминални или дигитални табели на обществени места, които не е нужно да се зареждат, съобщава SlashGear. Производителите на достъпни фитнес тракери и подобни преносими устройства също могат да се окажат заинтересовани от иновациите на Waveshare. Продължава усилената работа над проекта.   Засега E-Ink дисплей от този тип може да има максимални размери от 7.5 инча при резолюция, която не надвишава 800х480 пиксела. Наличието на единствено черно и бели цветове прави този формат напълно достатъчен за технологията. Waveshare демонстрираха с кратко видео как е възможно смартфон с активиран NFC да споделя съдържанието на екрана и безжично да захранва E-Ink базирания дисплей. Съществуват ограничения като времето за реакция и други недостатъци. Въпреки това технологията показва обещаващи резултати и може да вдъхнови нова серия смарт джаджи на производителите.     Oще от Digital: Какво представляват капацитивните и резистивните сензорни дисплеи
Goiogle Chromecast
Google Chromecast Ultra (2020) ще работи с Android TV  и ще има дистанционно
Google Chromecast Ultra (2020) ще работи с Android TV и ще има дистанционно
Google вече работят над следващото поколение на Chromecast Ultra джаджата, която видяхме през миналата година. Актуализираният модел се очаква да запази идентичен дизайн, но ще предложи доста интересно подобрение. Кодовото име на устройството е "Sabrina" и ще позволи на потребителите да използват външно дистанционно управление. Това определено е доста полезно. Google Chromecast Ultra (2020) ще предложи още поддръжка за Bluetooth и Wi-Fi, но също така ще може да се възпроизвежда 4K HDR съдържание.   Дистанционното устройство за смарт джаджата ще взаимства някои дизайнерски идеи от подобните аксесоари за Daydream View и Apple TV, съобщава 9to5google. Със сигурност ще има и вграден микрофон, както и бутон за активиране на Google Assistant. По този начин потребителите ще могат да използват гласови команди, за да стартират мултимедия, но също и да превключват каналите на телевизора. Другото голямо подобрение, което ни очаква в Google Chromecast Ultra (2020) несъмнено е интеграцията на Android TV.   Tова ще позволи на потребителите да използват приложения за платформата като YouTube TV, Netflix, Disney+, Hulu и др. Премиерата на второто поколение на Google Chromecast Ultra вероятно ще стане факт заедно с бюджетния Google Pixel 4a. Двете устройства трябваше да бъдат показани на I/О конференцията през май, която беше отложена зaради коронавируса. Компанията се очаква скоро да разкрие детайли кога планира да покаже за първи път актуализираната джаджа, която ще наследи Google Chromecast Ultra.   Oще от Digital: 7 полезни неща които може да правите с Google Chromecast
технологии
Дроновете ще заимстват технология за ориентиране от прилепите
Дроновете ще заимстват технология за ориентиране от прилепите
В последните години дроновете се превърнаха в незаменим помощник, както на видео оператори и фотографи, така и на хора, които ги използват с други професионални функции. В същото време милиони пък използват тези летящи джаджи за любителски цели и забавление. Дроновете са от съвсем малко джобни машинки, до такива, които са в състояние да вдигнат във въздуха човек. Една от функциите на по-скъпите дронове е за автоматично избягване на препятствие.  
видео ревю
Геймърска мишка Logitech G604 Lightspeed Wireless
Геймърска мишка Logitech G604 Lightspeed Wireless
Дизайнът на мишката е ефектен и типично геймърски. Преобладават разчупените форми, а по корпуса има голямо количество бутони. G604 е направена от два вида поликарбон, като единият е грапав и наподобява гума. И двата са приятни на допир и прилягат добра към пръстите ни. Не запарват и не създават усещане за дискомфорт след продължителна игра. По-голямата част от корпуса на мишката не се цапа, единственото изключение е декоративната гланцирана линия около скролера. Тя е като магнит за пръстови отпечатъци. Logitech G604 е геймърска мишка предназначена само и единствено за десничари. Това е колкото плюс, толкова и минус, защото автоматични се елиминират голяма част от потенциалните потребители, които биха си купили модела. Иначе ако сте десничар, в дясно имате специална платформа, която поддържа палеца ви върху нея. Така той не само си почива, но и не се търка по мауспада постоянно. Звучи невероятно, но сме виждали запалени геймъри с мазаоли на палците, точно заради въпросното търкане.  Над тази платформа имате достъп до общо 6 програмируеми бутона. Те са с много удобно разположение и можете да натискате G7 и G4 със свивката на палеца си, без да ви се налага да измествате целият пръст назад. Отново в ляво, но горе, имате още 2 бутона, които са много ползени за играчите на шутъри, а и не само. Тези два бурона зад скролера пък служат за промяна режима на свързване на мишката Wireless или Bluetooth, а вторият е за избор на един от двата вида въртене на скролера – свободно и на степени. Скролерът е направен от метал и се движи много добре. Двата основни контролни бутона са с къс и отсечен ход. Реагират добре, без значение в коя зона сте ги натиснали.  
видео ревю
Звуков и функционален тест на слушалките Sony WF-1000XM3
Звуков и функционален тест на слушалките Sony WF-1000XM3
Характерният им дизайн ги издава и те не приличат визуално на нито едни безжични Bluetooth слушалки на конкурентни марки. Познахте ги, това в ушите ми са Sony WF-1000XM3.  
видео ревю
Sony WF-1000XM3 - Иновативни TWS слушалки
Sony WF-1000XM3 - Иновативни TWS слушалки
В тази кутийка се крият един от най-интересните безжични слушалки, които някога са попадали в ръцете ни за тест. Още преди години бяхме чули за първи път, че Sony подготвят да представят аудио продукти с иновативна технология за шумоподтискане, но тогава това ни се струваше като нещо в стил Научна фантастика. Времето обаче показа, че заявката за иновации е напълно реална и плодът на инженерната работа на японците е вече налице. Уважаеми дами и господа, в поредица от видео ревюта екипът на Digital.bg ще ви запознае обстойно със слушалките Sony WF-1000XM3.  
видео ревю
Най-странните смартфони в света
Най-странните смартфони в света
Те са интересни, нестандартни, запомнящи се, а понякога нефункционални и дори грозновати. Това са най-странните смартфони, които светът някога е виждал. Една любопитна класация на Digital.bg, в която ще ви покажем накуп всичките тези устройства, като ще бръкнем дълбоко в архивите си и ще ви покажем и откъси от видео ревюта, които сме правили на някои от тях.   Monohm Runcuble Ако има странен смартфон, който задължително трябва да присъства в тази класация, то със сигурност това е Monohm Runcuble. Той беше представен по време на MWC 2015 и благодарение на IndieGoGo...