Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
772 резултата за джаджи
джаджи
Машина за автоматично хвърляне на топки на кучета (Видео)
Машина за автоматично хвърляне на топки на кучета (Видео)
Тази машина има много разновидности, от механични, през такива със стандартна електроника, та чак до същински роботи, които посредством специален алгоритъм, сами решават в кой момент и колко точно силно да изстрелят топката, за да не омръзне играта на домашния ви любимец. Тази машина обаче не е никак евтина. От това което намираме в Интернет, разбираме, че цената ѝ е от 300 до над 600лв.  
джаджи
Зрелищна катастрофа с летящ Ховърбайк за $150 000 (Видео)
Зрелищна катастрофа с летящ Ховърбайк за $150 000 (Видео)
Интересната джаджа се казва Hoversurf и е дело на едноименн а руска компания, която продава тези скъпи играчки в Обединените Арабски Емирства, където за някои хора $150 000 си е направо скромна сума.  
лукс
Машинка за подписи с цена на луксозен автомобил Rolls-Royce Cullinan (Видео)
Машинка за подписи с цена на луксозен автомобил Rolls-Royce Cullinan (Видео)
Това е машина, която се подписва вместо вас с изящество и лекота. Тя е дело на бутиковото ателие за часовници Jaquet Droz, което датира още от 1738г. Signing Machine е изцяло механична и е създадена по повод 280-годишнината на бранда. За разработването на проекта с колосална цена са били нужни цели четири години.
джаджи
Как стандартна инвалидна количка може да се превърне в електрическа триколка (Видео)
Как стандартна инвалидна количка може да се превърне в електрическа триколка (Видео)
Електромоторите на тротинетките почти винаги се намират в предните гуми, а при доста модели батериите пък се намират в тръбата на кормилото. Това позволява на устройството да няма нужда от задна част.
технологии
5G устройство показва идеален работен синхрон (видео)
5G устройство показва идеален работен синхрон (видео)
Често чуваме за технологията 5G, за нейните ползи и предполагаеми вреди. Всъщност с вторите се злоупотребява доста, но това е тема за друга статия.
коронавирус
Учени създадоха сензор, който засича ранни симптоми на COVID-19
Учени създадоха сензор, който засича ранни симптоми на COVID-19
Световната пандемия продължава са пълна сила въпреки усилията на някои държави да разхлабят мерките и да започват постепенно да се връщат към нормалния си живот. В момента има повече от 3.8 млн. души, които са дали положителни тестове срещу коварния вирус. Лекарите работят усилено над ваксина, която да сложи край на COVID-19, но този процес изисква повече време за необходимите тестове и сертификации. Сега научаваме детайли за алтернативно решение на екип от учени на Northwestern University и Shirley Ryan AbilityLab в Чикаго, САЩ. Екип от изследователи на локалните медицински заведения са създали миниатюрна смарт джаджа, която може да служи за борба с разпространението на коронавируса. Идеята им предвижда въпросния сензор да бъде разположен под гърлото на пациентите и да събира данни за ключови параметри на човешкото тяло. По този начин лекарите от разстояниe ще могат да разбират за повишаване на температура, възпаление на гърлото, кашлица и други потенциални симптоми на коронавируса на много пациенти едновременно, съобщава BGR.     Умният монитор е подходящо решение за мониторинг на хора, които са поставени под доброволна карантина или пациенти, които вече са излекувани. Следенето на състоянието им няколко седмици след негативния тест за COVID-19 e важно, за да гарантира, че напълно са се излекували. Ако умната джаджа засече признаци на заболяването веднага се изпраща безжичен сигнал до база данни. След това се обработва от облачна услуга и се възпроизвежда на мониторите на компютърните симптоми в болниците. В много случай лекарите изпитват затруднения да уловят ранни признаци на коронавируса. Това е другият фактор, който учените смятат, че е подходящ за масовото въвеждане на джаджата в експлоатация. Много потребители развиват определени симптоми, които след това изчезват и остават извън полезрението на лекарите. Ако се приложи в ежедневието им новия сензор е възможно тези данни да стигнат до болницата навреме. Възможността да се прави мониторинг на пациенти по този начин може да се превърне във важен фактор за превенция на заболяването.   Още от Digital: Коронавируса може да оцелее на повърхности в продължение на 17 дни
смарт тъкани
Дишащите смарт тъкани може да са следващото голямо нещо в технологиите
Дишащите смарт тъкани може да са следващото голямо нещо в технологиите
Нанотехнологиите позволяват на съвременните електронни джаджи да стават все по-компактни и в някои случаи впечатляват с миниатюрните си размери. Редуцирането на големината, обаче налага и разработването на смарт материали и проводници, които да им позволят да функционират. Екип от изследователи на North Carolina State University, които работят над подобни концепции сега привличат вниманието ни с последния си проект. Учените разработват заедно със свои колеги от NC State прототип на дишащ материал, който съдържа на повърхността си електроди. Това го прави подходящ за различни приложения от регистриране на EKG данни до контролиране на видео игри. Конкретното направление, над което работят учените е биомедицината, но уникалния материал е възможно да се интегрира и в джаджи за забавление. Един от тестовете включва игра на Tetris с използването на ръкав произведен от тази тъкан, който се използва като контролер за управление. Вече сме виждали идеи за умни дрехи и това също са продукти, които могат да се възползват от предимствата на новия материал на учените.     В основата на тъканта е еластичен полимер, който е предварително накиснат в специален разтвор от наночастици. Следващата фаза от проекта е да се нагрее до достатъчна температура, за да се запечатат проводниците на желаните позиции. Така се създават порести електроди, чрез т.нар. "метод на фигурата на дишането". Учените твърдят, че производствения процес е достатъчно опростен, за да може лесно да бъде въведен в експлоатация за големи количества от материала. Това е само част от проекта им да се създаде ново поколение електропроводими материали, които да намерят място в още по-добри сензори, които можем да носим в дрехите и потребителски интерфейси. Съчетанието на този материал с други уникални технологии, като например 2.5-нанометров 3D транзистор на специалистите от MIT може да се ускори навлизането на концепцията за преносими компютри вградени в смарт тъкани. Дотогава подобни иновации ще намерят място в умни устройства като геймърски аксесоари и медицински сензори. Интеграцията на малки модули, върху кожата на пацитентите би могла да се използва в сфери като електрокардиографията и електромиографията.   Още от Digital: 6 високотехнологични материала за производство на спортни стоки и дрехи
соларни клетки
Бъдещите преносими джаджи ще имат гъвкави соларни клетки
Бъдещите преносими джаджи ще имат гъвкави соларни клетки
В момента можете да откриете на пазара разнообразие от умни часовници, които използват соларна технология, за да генерират енергия, докато ги носите. Въпреки предимствата на панелите все още има и някои недостатъци. Eкип от японски учени на RIKEN смятат, че разполагат с ефективно решение, което ще подобри бъдещите устройства. Причината е, че успяват да създават в лабораторни условия соларна клетка от ново поколение, която освен, че е гъвкава е с дебелина от едва 0.3 микрометра. За да добиете по-добра представа за тази цифра ще споделим, че това е десет пъти по-малко от размерите на косъм. Уникалният продукт използва "механично здрави материали", които имат висока степен на поглъщане на светина и достигнат най-голямата ефективност при преобразуване на мощността на всяка органична клетка от 13%. Тази стойност е по-ниска от конвенционалните соларни панели, където обикновено надхвърля 20%, но е повече от достатъчно за захранване на преносими джаджи. Препоръчителният срок за експлоатация на соларната клетка е около 11.5 години, твърдят още учените от RIKEN. Степента на деградация е 4.8% след 4700 часа употреба.     Другото предимство на този продукт е, че е достатъчно лек, за да може да стои самостоятелно върху разцъфнало цвете. Това е важна характеристика, тъй като ще допринесе за създаването на ултратънки преносими устройства, като смарт часовници и фитнес тракери. Всъщност този проект е базиран на разработките на специалисти от University of Tokyo, University of California, Australian Synchrotron и Monash University. Един от ръководителите на проекта, д-р. Венчао Хуанг се похвали, че гъвкавите им соларни клетки могат едновременно да постигнат подобрена ефективност при преобразуването на енергия, но също отлични химични свойства и стабилност. Тестовете показват, че настоящите прототипи са в състояние да генерират 9.9 вата на грам електричество. Соларните клетки също така могат да се използват в продължение на 20 хил. часа или приблизително 2.5 години с минимална деградация. съобщава Engadget. Aко добавим към това и дебелината от 3 микрометра, както и лесния производствен процесор определено можем да кажем, че това е доста интересна иновация. Учените смятат, че соларната им клетка може да се използва за зареждане на разнообразие от устройства, като умни часовници, джаджи с Интернет на нещата, биосензори и др.   Още от Digital: Учени създадоха органични слънчеви клетки, които генерират електричество в затворени помещения
медицина
Специален уред проектира човешките вени през кожата (Видео)
Специален уред проектира човешките вени през кожата (Видео)
За да може да визуализация толкова добре кръвоносните пътища под кожата на човек, технологията използва от съвсем близко разстояние инфрачервена светлина. Тя се абсорбира от кръвта и последствие се отразява от заобикалящата тъкан. Тази технология позволява локализирането на вените с дълбочина до 15мм, под човешката кожа. Така директно върху нея, вие виждате проектираният резултат и той очевидно е доста ясен.  
технология
Как се правят кибритени клечки (Видео)
Как се правят кибритени клечки (Видео)
Много преди създаването на запалката обаче, съществувало друго джобно устройство за палене на огън и това е кибритът. Първите сведения за него датират от 577 година. За родина на кибрита се смята Китай, където той бил използван за възпламеняване на барут по време на сражения.
интересно
Плажна кърпа по която не полепва пясък и не се мокри (Видео)
Плажна кърпа по която не полепва пясък и не се мокри (Видео)
Със сигурност ще се съгласите, че има един момент на плажа, който мразят всички. Този в който върху плажната кърпа попадне пясък и трябва да я изтръсквате от него. А ако е мокра? Тогава вече дискомфорта ви е гарантиран. Пясъкът започва да полепва по тялото ви и да драни кожата.
футбол
Интересна джджа с която тренират най-добрите футболни вратари в света (Видео)
Интересна джджа с която тренират най-добрите футболни вратари в света (Видео)
Като допълнение, тук за феновете на футбола ще приложим класацията на най-добрите вратари в света от създаването на този спорт според престижното издание "Франс Футбол".
джаджи
Бихте ли заменили велоергометъра и бягащата пътека за тази технология? (Видео)
Бихте ли заменили велоергометъра и бягащата пътека за тази технология? (Видео)
Да, пандемията от COVID-19 отмина, но това не пречи винаги да сме подготвени за нещо ново. Видяхме как повлия социалната изолация на всички, които обичат да са навън, а още повече на тези, които обичат да са във фитнес залите и да спортуват активно. Забавното видео, което ще видите днес е една много находичва идея, която най-вероятно ще види бял свят.   Вместо да седите на веслосипеда, стоите прави и бягате по пътеката. Тя задвиждва специален механизъм и вие вече сте на път за работа или среща с приятели.
Разтегателен смартфон
Разтегателен iPhone (Видео)
Разтегателен iPhone (Видео)
Ако сега се появи разтегателен iPhone той сигурно ще изглежда така. Може би.
джаджи
Най-необикновената стойка за смартфони (Видео)
Най-необикновената стойка за смартфони (Видео)
Няма начин поне веднъж да  ви се е налагало да използвате поставка за телефон. Това е забава джаджа, която  може да бъде много полезна за тези които пътуват често.  В последните няколко месеца обаче се наложи да се адаптираме към обстановката и да използваме всички технологии за продължим напред.     Забавното видео показва полезен аксесоар, който може да ви бъде полезен в много необичайна обстановка. Така например може да покажете музикалните си умения  пред широката публика или да разкажете за полезна рецепта на любите си...
часовници
Най-необикновените часовници в света
Най-необикновените часовници в света
В този технологичен свят, където хората са привлечени от магията на смартфони и таблети, важността на часовниците изглежда незначителна. Но когато става въпрос за истинска класика и стил, часовниците са победители. Вашият усет за облеклото е важен, но ако имате часовник на китката си, това добавя допълнителен чар и изисканост.  По-долу ще откриете селекцията на Designer-Daily за най-необичайните и креативни часовници, които определено ще поискате да притежавате. 1. Това е часовник на френския дизайнер Матьо Леханнер, който се предлага в шест различни цвята. 2. Съживете старите си училищни времена, като добавите този Game Boy Watch към вашите модни аксесоари. 3. Сложното и дълго име на този часовник – Tokyoflash Kisai 3D Unlimited Watch – не бива да ви смущава, тъй като от един бърз поглед разбирате колко е часа. Той има огледален LCD дисплей, който показва времето в часове и минути. Едно натискане на долния бутон променя дисплея в режим на дата. 4. Ето един линеен вариант на стандартните часовници. Вместо въртящи се в кръг стрелки получавате хоризонтално движещи се курсори. Това е Dual Linear Wrist Watch от Division Furtive. 5. Този часовник ви напомня, че настоящето е важно. Виждате само сегашното време: миналото е минало, а бъдещето все още не съществува.   6. Часовник PAC-MAN от Ромен Джером. Може би сте виждали много подобни евтини часовници, но този е луксозен вариант. 7. Копчета за ръкавели или часовник? Защо не и двете, поднесени със стил. 8. MB&F HM4 Thunderbolt Watch е модерен часовник, който се състои от два циферблата. Единият показва часовете и минутите, а другият показва резерва на мощността на двигателя.   Вижте история на часовниците
DMCA.com Protection Status