Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
173 резултата за гъвкави
технологични новини
Какво се случи в технологиите на 3 юли в digital.bg (Видео)
Какво се случи в технологиите на 3 юли в digital.bg (Видео)
Когато YouTube.com стартира в своята бета форма през май 2005 година, дебютът му с нищо не сигнализира, че сайтът ще успее да промени завинаги начина, по който споделяме видео в интернет пространството. 1. Как YouTube се превърна в машина за печелене на пари Някои от създателите на YouTube разказват пред Business Insider, че първоначално са го разглеждали като най-новият сред редица неуспешни уебсайтове за споделяне на файлове. Но YouTube беше различен - той беше безплатен и не беше необходимо одобрение за видеоклиповете, за да се появят на сайта, а уникалните връзки направиха...
гъвкави смартфони
Бъдещите гъвкави смартфони на Huawei и Xiaomi ще използват дисплеи с ултратънки стъкла
Бъдещите гъвкави смартфони на Huawei и Xiaomi ще използват дисплеи с ултратънки стъкла
Първите прототипи на модели с гъвкави дисплеи бяха показани още в края на 2018г. Технологията постепенно става все по-атрактивна и привлича интереса на водещите производители. Няколко тримесечия бяха нужни да видим иновативни модели като Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X. Определено можем да кажем, че това бяха първите гъвкави смартфони на пазара, които се продаваха масово на пазара. Първоначалните проблеми с устройствата доведоха до премиерата на второ поколение, което предлага още по-добър дизайн и по-мощен хардуер. Вече ви съобщихме за подобренията в Samsung Galaxy Z Flip и Huawei Mate Xs.  Oсвен различната визия трябва да отбележим също, че новият модел на Samsung предлага още една интересна характеристика.  В случа става въпрос за ултратънките стъкла за гъвкави дисплеи Samsung UTG, които представляват миниатюрно покритие с дебелина от 30 микрона (0.03 милиметра). Това ултратънко стънко е едновременно гъвкав и издръжлив, което допълнително ще предпазва самия екран на устройствата от драскотини и външни частици.     На този етап все още няма друг производител, който разполага с UТG стъкло за гъвкави смартфони. Именно това е причината Samsung да вземат решение да продават този продукт на другите брандове. Според информация на Digital Chat Station вече са започнали разговори с първите потенциални партньори на компанията в популяризирането на UTG в индустрията.  Данните разкриват, че Huawei и Xiaomi са първите водещи производители с Android, които желаят да използват ултратънките стъкла в бъдещите си устройства.  Двете компании дори са отправили поръчки за първите UTG модули и вероятно скоро към тях ще се присъединят и други производители.  Припомняме ви, че Huawei вече работят над третото си поколение устройства в гъвкав форм фактор, докато Xiaomi все още не са представяли подобен продукт на пазара. Изглежда, че плановете им за този сегмент са доста амбициозни. Извършените поръчки на Ultra-Thin Glass (UTS) стъкла са сигурна гаранция, че скоро ще видим нови гъвкави смартфони на Huawei и Xiaomi, които използват технологията на Samsung.   Още от Digital: Corning ще създадат защитните стъкла за новите гъвкави смартфони на Samsung
гъвкави смартфони
Samsung Galaxy Fold 2 ще има 7.7" дисплей със 120Hz и резолюция от 2213х1689 пиксела
Samsung Galaxy Fold 2 ще има 7.7" дисплей със 120Hz и резолюция от 2213х1689 пиксела
Samsung Galaxy Fold е името на първия смартфон с гъвкав дисплей на компанията. Устройството се отличава с атрактивен дизайн и може а се използва като голям интерактивен таблет. Проблемите, които компанията изпитваше с първата генерация на Galaxy Fold вече са в миналото.  Именно заради това Samsung работят усилено над актуализирана версия, която да доразвие тази концепция. Официалната премиера на Galaxy Fold 2 вероятно ще стане факт на голямото събитие на Samsung насрочено за 5 август. Тогава ще видим за първи път и Samsung Galaxy Note 20. Благодарение на SamMobile сега разбираме повече детайли за подобренията, които ни очакват в устройството. Samsung Galaxy Fold 2 ще има по-добър механизъм за сгъване и гъвкав дисплей с честота за опресняване на кадрите от 120Hz.  Припомняме ви, че флагманите от серията Galаxy S20 са първите устройства на Samsung, които имат 120Hz дисплеи и изглежда, че тази характеристика ще стане част от другите им атрактивни смартфони през годината.      Новото устройство ще е оборудвано с по-голям 7.7-инчови дисплей, което е с 0.4 милиметра повече от размерите на оригиналния модел. Другата интересна подробност е, че вътрешния екран вече е с диагонал от 6.23 инча. Това е значително подобрение от 4.6" панел на оригиналния модел.  Със сигурност тези промени ще се харесат на потребителите, тъй като ще предоставят повече пространство за мултимедия и работа с приложения. Разделителната способност на Galaxy Fold 2 ще бъде 2213х1689 при съотношение на екрана от 11.8:9.  В горната част ще има малък отвор за селфи камерите, който ще замести "Notch" прореза в оригиналния модел. Данните разкриват още, че 6.23" екран ще предложи 2267х819 резолюция и 24.9:9 съотношение между екрана и тялото. В този случай, обаче честотата за опресняване ще бъде само 60Hz. Плановете на компанията предвиждат Samsung Galaxy Fold 2 да бъде произведен в серия от 3 милиона бройки, които да задоволят търсенето  към устройството.   Още от Digital: Гъвкавите смартфони се нуждаят от по-добри приложения и здрави дисплеи, за да станат хит през 2020г.
Motorola
Motorola Razr 2 ще има по-голям вътрешен и външен дисплей
Motorola Razr 2 ще има по-голям вътрешен и външен дисплей
Мotorola предизвикаха невероятен интерес към първия си гъвкав смартфони. Интеграцията на класическия "Clamshell" дизайн се оказва печеливша формула. Неслучайно популярността на Motorola Razr (2019) накараха другите производители да представят собствени конкуренти със сходен дизайн.  Вече се работи усилено над следващото поколение на гъвкавия смартфон. Motorola се надяват да доразвият концепцията и да предложат още повече възможности на своите клиенти. Според непотвърдена официално информация можем да очакваме премиерата на Motorola Razr 2 през септември.  Първата версия не предлага поддръжка за 5G технологията, което е сигурна гаранция, че предстоящия смартфон ще предложи тази функционалност. Компанията ще заложи на същия дизайнерски език, но работи над по-добър механизъм за сгъване и други оптимизации, които да привлекат вниманието ни към интересния модел.  Очаква се Motorola да не използват Qualcomm Snapdragon 865, а вместо това ще оборудват Razr 2 със Snapdragon 765 процесор, който е по-евтин.     Сега разбираме още един любопитен детайл, който е свързан с дисплея на гъвкавия смартфони. Потребителите могат да очакват по-голям 6.7-инчов дисплей в Moto Razr 2.  Всъщност това е същия размер, който предлага Samsung Galaxy Z Flip - най-големият конкурент на компанията в тази пазарна ниша. Вътрешният екран също ще бъде по-голям, но не знаем с какви параметри.  Информацията бе потвърдена от Рос Йънг, който главен изпълнителен директор на  Display Supply Chain Consultants' (DSCC). Дългият живот на батерията е един от проблемите на настоящи модел, който се очаква да бъте отстранен с  Мoto Razr 2.  Със сигруност подобрения ни очакват по отношение на камерите,но засега не са налични конкретни параметри за спецификациите им. Моtorola Razr 2 трябва да отстрани един голям недостатък, а именно високата цена, който е единствената пречка пред популяризирането на технологията сред масовите потребители.    Oще от Digital: Гъвкавите смартфони се нуждаят от по-добри приложения и здрави дисплеи, за да станат хит през 2020г.
Huawei
Huawei ще представят по-евтин смартфон с гъвкав дисплей до края на 2020г.
Huawei ще представят по-евтин смартфон с гъвкав дисплей до края на 2020г.
Гъвкавите дисплеи са сравнително нова технология, която тепърва ще намира все по-силно присъствие в нашето ежедневие. Водещите производители на смартфони вече ни показаха първите си устройства с този дизайн. Huawei е една от най-активните компании в тази сфера и предизвика голям интерес с  революционния гъвкав 5G смартфон Huawei Mate X.  Това е първото устройство с гъвкав дисплей на китайския гигант. Концепцията предлага огромно пространство за гледане на мултимедия, работа с приложения и игри, както и сгъването на екрана в по-удобен за носене компактен фактор. Huawei Mate X показа, че технологията има голям потенциал, но е нужно още време, за да бъде максимално полезна.  Компанията продължава да инвестира в тази иновация и вече представи Huawei Mate Xs, който представлява актуализирана версия на оригиналния модел. Един от големите проблеми на устройствата с този дизайн е цената. В момента гъвкавите смартфони струват от порядъка на €2499, което респективно ограничава възможността да достигнат до повече потребители по цял свят.      Huawei са уверени, че има какво да предложат в това отношение и планират да представят нов модел, който е осезаемо по-евтин от гъвкавите смартфони на пазара. Това ще изостри значително конкуренцията със Samsung, които също опитват да станат лидер сред моделите от този клас.  Според информация на AndroidAuthority следващата голяма стъпка на китайския гигант е да представи максимални възможности за избор на своите клиенти. Именно заради това Huawei подготвят премиерата на нов модел, чиито екран се прибира навътре, а не навън, както сегашните им предложения.  Това означава, че дизайна ще е сходен с визията на Galaxy Fold и Galaxy Z Flip, oт колкото на Mate Xs. Няма да е изненадващо, ако модела предложи Clamshell дизайн. Плановете на компанията предвиждат премиерата да стане факт през октомври или ноември. Ключовият акцент ще бъде ниската цена.  Huawei вече са поръчали над 500 хил. дисплея за следващото си голямо устройство в пазара на гъвкави смартфони, които тепърва ще набират все по-голяма популярност сред потребителите.   Още от Digital: Гъвкавите смартфони се нуждаят от по-добри приложения и здрави дисплеи, за да станат хит през 2020г.
Samsung Galaxy Z Flip
Samsung Galaxy Z Flip 2 ще има три задни камери
Samsung Galaxy Z Flip 2 ще има три задни камери
Samsung представиха новия си гъвкав смартфон заедно с Galaxy S20 на събитие, което се проведе в края на февруари. Първото нещо, което ще ви направи впечатление в Galaxy Z Flip е дизайна. Компанията се е погрижила да намери правилното съчетание между голям 6.7-инчов дисплей, който може лесно да се прибира в дланта на ръката. Визията на този модел е вдъхновена от "Clamshell" дизайна на мобилните телефони, които бяха популярни преди повече от десетилетие. Samsung вече продават гъвкавия смартфон на пазара, но също така вече са започнали работа над неговия наследник. Според  информация на LetsGoDigital вече са регистрирани два нови патента на компанията пред Световната служба за интелектуална собственост (WIPO). Данни от документите разкриват, че компанията ще запази същия дизайн в Galaxy Fold 2. Новият модел, обаче ще се отличава с една важна промяна, която е свързана с камерите. Корейският производител тества два различни дизайна, които се отличават с наличието на тройни задни камери.     Дизайнерите на Samsung експериментират с две устройства, като при Model A камерите са подредени хоризонтално, докато Model B има сензори във вертикална посока. Големината на модула в Model A, обаче намалява размерите на втория екран за нотификации. Вторият модел отстранява проблема с вертикално позиционираните камери, които предоставят нужното място за този компонент. На този етап няма информация за конкретните технически спецификации на камерите, които ще видим в Samsung Galaxy Z Flip 2. Samsung вече работят усилено над 150-мегапикселови сензори и дори имат за цел да превърнат 600МР смартфони в реалност. Дали подобни технологии могат да намерят място в Galaxy Z Flip 2 все още е твърде рано да се кажа. При всички положения Samsung проявяват все по-голям интерес към гъвкавите смартфони. Ако всичко върви по план устройството ще бъде представено през първото тримесечие на следващата година. Все пак остава възможността до края на 2020г. да видим още един модел с гъвкав дисплей на компанията, който да бъде наследник на Samsung Galaxy Fold.   Още от Digital: Samsung ще продават ултратънките стъкла за гъвкави дисплеи на други производители
Samsung Display
Samsung започват производството на собствени стъкла за гъвкави смартфони
Samsung започват производството на собствени стъкла за гъвкави смартфони
Концепцията за смартфони, които имат гъвкави дисплеи и могат да се използват в няколко режима на работа е доста атрактивна. Досега производителите на Android показаха модели в тази пазарна ниша, които имат два различни дизайна. Първото поколение смартфони като Huawei Mate X и Samsung Galaxy Fold имаха механизми, които им позволяват да се разгънат и предоставят повече пространство за мултимедия. В края на миналата година Motorola предизвика голямо внимание с гъвкавия Razr (2020), който предлага класическия Clamshell дизайн, чиито екран се прибира и става с по-компактни размери.   Това е подходящо, тъй като можете лесно да приберете устройството в джоба или чантата. Необходимо е само едно движение, когато искате да го разгърнете и използвате по-големия екран, който в случая е с големина от 6.2 инча. Вдъхването на нов живот на традиционните "Clamshell" телефони от миналото изглежда допада на потребителите и накара другите компании също да проявят интерес към този дизайн. Подходящ пример са Samsung, които вече представиха гъвкав смартфон през тази година, който се казва Samsung Galaxy Z Flip и наподобява визията на Motorola Razr (2019).     Една от интересните иновации e включването на Ultra Thin Glass (UTG) защитни стъкла, които предпазват дисплея. В момента този компонент се доставя от дъщерната компания на корейския производител, а именно Samsung Display. Реалното производство се извършва от DOWOO INSYS, като след това специалистите на корейския гигант добавят ОLED дисплея, като финалния продукт се изпраща до Samsung Electronics. В настоящият си вид Ultra Thing Glass (UTG) е с дебелина от едва 30 микрометра и струва $40 за производство. За сравнение стъклото за нормалните смартфони е около $2.   Не е изненадващо, че Samsung искат да редуцират тази цена, за да направят своите устройства по-атрактивни за производителите, съобщава GizmoChina. Желанието на компанията е да започне да разработва сама ултратънки смартфони за гъвкави устройства. Възприемането на тази стратегия вече се обсъжда на високо ниво и би позволила на Samsung Electronics да се конкурират директно със своето дъщерно дружество Samsung Display. Tова ще изостри конкуренцията между останалите производители в тази пазарна ниша и респективно ще намали цените на UTG стъклата.   Още от Digital: Samsung ще продават ултратънките стъкла за гъвкави дисплеи на други производители
Huawei
Huawei Mate Xs вече се продава в България
Huawei Mate Xs вече се продава в България
От 21 април, представителят на новото поколение сгъваеми смартфони HUAWEI Mate Xs става достъпен и за българските потребители, заедно с VIP обслужване за тези, които първи инвестират в новата категория устройства и станат част от формирането на мобилното потребителско изживяване от бъдещето. HUAWEI Mate Xs e базиран на най-високия клас от най-новите технологии на Huawei, сред които ултрависоко производителния и същевременно енергоспестяващ чипсет Kirin 990 5G, феноменалната Leica камера, играеща ролята едновременно на основна и селфи камерa, и уникалния усъвършенстван Falcon Wing...
Galaxy Fold 2
Снимки разкриват дизайна на Samsung Galaxy Fold 2 с безрамков дисплей
Снимки разкриват дизайна на Samsung Galaxy Fold 2 с безрамков дисплей
Следващият гъвкав смартфон на компанията е обект на много спекулации през последните месеци. Вече ви съобщихме за голямото събитие на Samsung, което ще се проведе на 5 август и най-вероятно тогава ще видим за първи път Galaxy Fold 2.  Докато очакваме с нетърпение събитието разбираме нови детайли за устройството, които този път бяха разпространени от популярния блогър Ice Universe. Освен технически спецификации данните предлагат и няколко снимки, разкриващи дизайна на Samsung Galaxy Fold 2. Първото нещо, което прави впечатление е новата камера за селфита, която вече е позиционирана в малък отвор в десния екран на смартфона. Очаква се това да бъде Samsung ISOCELL GN1 сензор.     Новият модел на компанията, обаче няма да бъде съвместим със стилусите S Pen, които сме свикнали да виждаме в Galaxy Note серията. Причината е интеграцията на Utra-Thing Glass (UTG) стъклата, които не са оптимизирани за подобна функционалност.  Това вероятно ще разочарова доста потребители, тъй като S Pen изглежда като подходящо решение за големия екран на Samsung Galaxy Fold 2. Все пак се работи над поддръжка за стилуси в следващата генерация на UTG, съобщава GizChina. Гъвкавият смартфон ще предложи 4365mAh батерия, която ще включва два отделни компонента, които да захранват всеки дисплеи. Един от големите въпроси свързан с Galaxy Fold 2 e големината на екраните. Вече знаем, че Samsung тестват няколко различни прототипа на устройството.      Самият дисплей вероятно ще има 7.59-инчов диагонал и ще поддържа 2213х1689 резолюция. Samsung ще използват OLED технологията и ще гарантират честота за опресняване на кадрите от 120Hz. Основната камера в задната част ще включва три сензора, които вероятно ще предлагат съчетание между 64MP+16MP+12MP модули. Със сигурност ни очаква и оптична стабилизация на изображенията.  Samsung вероятно ще продават версии, които имат 12GB LPPDR4x RAM и 512GB вградена памет. Остава да разберем дали компанията ще заложи на Qualcomm Snapdragon 865 или на собствен процесор от серията Exynos.   Oще от Digital: Samsung Galaxy Fold 2 ще има 7.7" дисплей със 120Hz и резолюция от 2213х1689 пиксела
Nokia
Nokia също иска да прави смартфони с гъвкави дисплеи
Nokia също иска да прави смартфони с гъвкави дисплеи
Гъвкавите дисплеи представляват най-голямата революция по отношение на дизайна на смартфоните от години насам. Технологията все още не е напълно готова за масовия потребител, но вече виждаме все повече устройства с тази визия на пазара.  Най-интересните премиера на гъвкави устройства от началото на годината включват Huawei Mate Xs, кaкто и Samsung Galaxy Z Flip. Третият популярен модел в този сегмент е Motorola Razr (2019), който видяхме в края на миналата година. Задълбочаването на конкуренцията в индустрията е добра новина за всички нас, тъй като ще доведе до премиерата на по-достъпни устройства с гъвкави дисплеи. Друго водещо име в пазара на смартфони, а именно Nokia също смятат, че има с какво да допринесат за развитието на технологията.  Според нова информация на AndroidHeadlines вече се работи усилено над първото устройство на компанията с гъвкав дисплей. Засега всичко върви по план с амбициозния проект на Nokia и премиерата трябва да стане факт още преди края на настоящата година.      Данните потвърждават сериозните намерения на компанията в сегмента на гъвкавите смартфони. Nokia са изпитали известни затруднения провокирани от разпространението на коронавируса, но не са се отказали от идеята. Премиерата през последното тримесечие изглежда като най-подходящата възможност за представянето на подобен продукт.  Така Nokia ще могат да се възползват от активността на потребителите през празничния сезон в края на 2020г. Големият въпрос, който ще определи успеха на смартфона е неговата цена, тъй като това е сериозен проблем за настоящите предложения на пазара.  Ако Nokia открият как да разработят смартфон с атрактивни характеристики, гъвкав дизайн и по-достъпна цена със сигурност могат да създадат солидни предпоставки за неговия успех. Все още не знаем почти никакви детайли за първия гъвкав модел на Nokia, включително дали ще бъде "Clamshell" устройство или ще използва механизъм за разгъване на екрана като Huawei Mate X и Samsung Galaxy Fold.  Teпърва ще разбираме какви изненади подготвят от HMD Glоbal, за да привлекат вниманието към предстоящия си гъвкав смартфон.    Още от Digital: Гъвкавите смартфони се нуждаят от по-добри приложения и здрави дисплеи, за да станат хит през 2020г.
Samsung
Corning ще създадат защитните стъкла за новите гъвкави смартфони на Samsung
Corning ще създадат защитните стъкла за новите гъвкави смартфони на Samsung
Samsung не крият своите амбиции да станат най-големият производител на смартфони с гъвкави дисплеи в света. Корейският гигант вече предлага няколко модела на пазара и работи усилено да оптимизира технологията за бъдещите си предложения с тази дизайн. Амбицията на Samsung да изпревари своите конкуренти доведе до сключването на стратегическо партньорство с Corning. Това е името на компанията, която произвжда Gorilla Glass стъклата. Припомняме ви, че компанията използва екран изграден от полимидна пластмаса, която допълва гъвкавия екран.  Проблемът е, че за разлика от стъклото този материал е много по-уязвим на драскотини и външно влияние, което на практика накара Samsung да променят дизайна на Galаxy Fold. След това видяхме Galaxy Z Flip, който е със съвсем различна визия, съчетаваща най-добрите характеристики от двата типа усройства.  Постигането на оптимална издръжливост на пластмасата и висока резолюция на екрана са сериозни предизвикателства за популяризирането на технологията на световния пазар, съобщава TechRadar.      В опит да предложат нещо още по-добро ба потребителите си компанията иска да включи Corning към веригата за доставки на UTG гъвкави стъкла. По този начин Samsung ще редуцират едновременно цената на тези важни компоненти, но също така ще се възползват от предимствата на технологиите притежавани от Corning. Инженерите им вече експериментират със създаването на защитно стъкло за гъвкави смартфони, като първия им UTG базиран на продукт ще бъде представен до края на годината. Няма да е изненадващо, ако се наложи да изчакаме до 2021г. за да видим устройства на Samsung с предстоящите стъкла на Corning. Общото им сътрудничество определено е интересно, тъй като може да промени изцяло представата ни за възможностите на  технологията. Тепърва ще разбираме повече детайли за плановете на Corning и Samsung. Със сигурност общите им проекти ще имат дългосрочен характер и няма да са лимитирани само до определен смартфон.   Oще от Digital: Samsung ще продават ултратънките стъкла за гъвкави дисплеи на други производители
Motorola Razr 2
Премиерата на Motorola Razr 2 ще е през септември
Премиерата на Motorola Razr 2 ще е през септември
Компанията предизвика сериозен интерес сред потребителите с премиерата на първия си гъвкав смартфон в края на 2019г. Актуализираната версия на Motorola Razr предлага модерна концепция на класическия "Clamshell" дизайн, който бе популярен преди години. Различната визия и интереса на потребителите към Моtorola Razr (2019) дори накара другите производители да представят собствени конкуренти на смартфона.  Най-подходящият пример определено е Samsung Galaxy Z Flip, чиято премиера бе заедно с Galaxy S20 серията в края на февруари и има идентичен "Clamshell" дизайн. Разпространението на коронавируса и стагнацията в мобилната индустрия няма да откажат Motorola от амбициозните им планове. Вече се работи над второто поколение над гъвкавия смартфон, който ще бъде представен през есента.  Според нова информация публикувана от GIzChina може да очакваме да видим за първи път Motorola Razr (2020) на специално събитие, което ще се проведе през септември. Най-вероятно премиерата ще се излъчва онлайн заради световната пандемия. Това определено е добра новина за потребителите и феновете на компанията.     Предстоящото устройство ще има нелеката задача да отстрани проблемите, които възникнаха при работата на предходния модел. Припомняме ви, че малко след премиерата на Motorola Razr (2019) някои потребители се оплакаха от възникването на бъгове с камерата, краткия живот на батерията и недостатъчно ефективния механизъм на сгъване на екрана Motorola са наясно с недостатъците на Razr (2019) и ще се постараят да ни предложат още по-добър и завършен продукт с тазгодишното поколение на смартфона. Със сигурност можем да очакваме сходен дизайн, но също по-мощен хардуер, по-качествени камери и вероятно по-добра система за прибиране на екрана.  Премиерата през септември е интересно решение, тъй като тогава в рамките на няколко седмици ни очакват доста премиери. Изглежда, че Моtorola ще опитат да отвлекат вниманието на потребителите от устройства като Google Pixel 5, Samsung Galaxy Note 20, както и iPhone (2020). Факт е, че Motorola Razr (2020) е от съвсем различен клас, но компанията едва ли е избрала случайно момента, в който ще представи новия си модел.   Още от Digital: Гъвкавите смартфони се нуждаят от по-добри приложения и здрави дисплеи, за да станат хит през 2020г.
Samsung Galaxy Fold Lite
Samsung Galaxy Fold Lite ще струва $1099
Samsung Galaxy Fold Lite ще струва $1099
Samsung се превърнаха в една от първите компании, която представи на пазара смартфон с гъвкав дисплей. Премиерата на Galaxy Fold показа, че технологията все още не е достатъчно добра за масовия потребител. Въпреки това корейският производител продължава да инвестира средства и да разработва гъвкави дисплеи, с които да представят още по-добри устройства на пазара. Oще през февруари видяхме втория модел в тази пазарна ниша на Samsung, а именно Galaxy Z Flip. Toва устройство има съвсем различен дизайн, с което допълва портфолиото на компанията. Сега разбираме повече детайли за още един гъвкав смартфон, който ще бъде представен като Galaxy Fold Lite.  Както името подсказва това ще бъде бюджeтна версия на Galaxy Fold, която ще се продава на по-атрактивна цена от оригиналния модел. От AndroidGuys разкриват и част от техническите спецификации, които ще видим в Galaxy Fold Lite. Премиерата вероятно ще стане факт през третото тримесечие, кoгато трябва да бъде представен и Samsung Galaxy Note 20.     Според наличните данни Samsung Galaxy Fold Lite също ще работи под управлението на Qualcomm Snapdragon 865. Една от основните разлики ще е липсата на поддръжка за 5G технологията. Това означава, че устройството ще е съвместимо единствено с 4G мрежи. Гъвкавият смартфон ще има корпус от алуминий и стъкло. Кодовото име е Winner 2. Вградената памет ще бъде 256GB памет, като потребителите ще могат да избират между две цветови конфигурации: Mirror Black и Mirror Purple. Новият модел също така няма да използва Ultra Thin Glass (UTG) стъклата.  Външният дисплей ще бъде с по-малък размер и ще функционира като допълнителния панел за Galaxy Z Flip. Цената на гъвкавото устройство вероятно ще е от порядъка на $1099. Припомняме ви, че Galaxy Fold и Galaxy Z Flip се продават за $1499 и $1999. Тепърва ще разбираме повече детайли за третото предложение на компанията при гъвкавите смартфони. Със сигурност Samsung ще продължат да работят активно над технологията.    Oще от DIgital: Гъвкавите смартфони се нуждаят от по-добри приложения и здрави дисплеи, за да станат хит през 2020г.
Xiaomi
Xiaomi разработват конкурент на Samsung Galaxy Z Flip
Xiaomi разработват конкурент на Samsung Galaxy Z Flip
Вече видяхме първото поколение смартфони с гъвкави дисплеи на производителите. Въпреки усилията и желанието на водещите производител и се оказа, че технологията все още не е готова за масовия потребител. Премиерата на Motorola Razr (2019) в края на миналата година демонстрира нагледно, че доста хора са заинтересувани от устройство с класически "Clamshell" дизайн и гъвкав дисплей. Само няколко месеца бяха нужди да се появи първият голям конкурент на модела, а именно Samsung Galaxy Z Flip. В момента това продължават да бъдат двете единствени устройства, които можете да откриете на пазара с "Clamshell" дизайн. Друг водещ производител в индустрията като Xiaomi също планира да стане част от тази пазарна ниша, като представят собствен конкурент на модерния Motorola Razr и Samsung Galaxy Z Flip. Плановете на компанията предвиждат да бъде в един от първите брандове, които се възползват от предимствата на ултратънките стъкла Ultra-Thin Glass (UTG). Samsung вече обещаха да доставят този продукт на външни производители и Xiaomi искат да използват тази иновация в новия си смартфон, съобщава GizChina.     Вече са отправени и първите поръчки към Samsung Display, които да доставят гъвкавите дисплеи за устройството. Въпреки това затрудненията с доставките около пандемията и други фактори от веригата с хардуерни партньори от Xiaomi ще купуват сериозни количества гъвкави дисплеи от LG. Близки до индустрията източници също така твърдят, че качеството на панелите произвеждани от CSOT и BOE Technology не са с достатъчно високо качество, спрямо тези на Samsung Display. Това е основният мотив за решението на Xiaomi да заложат на OLED технологията и UTG стъклата на корейския гигант. Ако всичко върви по план масовото производство на гъвкавия смартфон трябва да стартира през втората половина на годината, което означава, че премиерата може да е още през есента. Предстоящото устройство ще има премиум хардуер и един от най-добрите дисплеи в индустрията, което заедно с атрактивния Clamshell дизайн може да го превърне в голям хит сред потребителите . Изборът на LG като доставчик не е случаен, тъй като компанията вече изпълнява част от поръчките за гъвкави дисплеи на Huawei.   Oще от Digital: Xiaomi става все по-сериозен конкурент на Samsung и Apple в Европа
смартфони
Смартфоните с гъвкави дисплеи ще са достъпни за масовия потребител до края на 2022г.
Смартфоните с гъвкави дисплеи ще са достъпни за масовия потребител до края на 2022г.
Вече видяхме първото поколение смартфони с гъвкави дисплеи на водещите производители с Android. Проблемите с екрана на Samsung Galaxy Fold и забавената премиера на Huawei Mate X само показа, че технологията все още не е готова. Въпреки това се очаква повече компании да започнат да купуват гъвкави дисплеи и да увеличат конкуренцията в този нов сегмент. Най-голямата пречка пред смартфоните с този дизайн е цената, тъй като струват повече от $2000, което е сериозен проблем за популяризирането им на пазара.   Шефът на Huawei Consumer Business Group дивизията на компанията, Ричард Ю направи интересно изявление, в което коментира потенциала на технологията. От една страна той обърна внимание на факта, че производителите са изправени пред сериозни предизвикателства. Създаването на този дизайн е не само труден процес, но и лимитира възможностите на компанията да генерира приходи. Ричард Ю сподели още, че колкото и странно да звучи гъвкавите смартфони не генерират печалба. Все пак това е сравнително нова технология.     Въпреки това Huawei са обнадеждени, че освен да се превърнат в лидер в пазара на гъвкави смартфони няма да се налага да чакаме твърде дълго да поевтинеят цените им. Ричард Ю дори си позволи прогнозата, че след приблизително две години тези устройства ще струват колкото нормалните смартфони от най-високия клас, съобщава AndroidAuthority. Това означава, че технологията ще стане достъпна за масовия потребители до края на 2022г.   Приблизително тогава ще видим четвъртото поколение на гъвкавите смартфони на компанията. Скоро ви информирахме за подобренията в Huawei Mate Xs - сгъваем смартфон от втора генерация на китайския гигант. Колкото по-бързо другите производители започнат да предлагат подобни продукти и увеличат конкуренцията, толкова по-малко време ще се налага да чакаме гъвкавите устройства да струват, колкото сегашните смартфони.   Още от Digital: Гъвкавите смартфони се нуждаят от по-добри приложения и здрави дисплеи, за да станат хит през 2020г.
смартфони
Смартфоните от серията на Huawei P40 използват гъвкави OLED дисплеи на BOE
Смартфоните от серията на Huawei P40 използват гъвкави OLED дисплеи на BOE
Вчера китайският технологичен гигант Huawei представи новите си смартфони от серията P40. И трите модела от серията включват OLED панели, но с различна големина, както и с различна честота на опресняване на картината. Вицепрезидентът на компанията BOE потвърди , че цялата серия P40 ще използва  панели, които са направени от тях. Компанията също така снабдява дисплеи за сгъваемата серия устройства на Huawei, а именно Mate Xs.   Дисплеят е едно от най-важните неща при смартфоните. В световен мащаб са малко производителите на OLED панели, но един от тях са BOE. Няколко часа след предстяването на P40 серията  вицепрезидента на компанията гордо съобщи  в социалната мрежа Weibo, че всички техни премиум устройства вкючително P40, P40 Pro, P40 Pro Plus и Mate Xs ще използват техните гъвкави OLED панели.   BOE са китайска фирма, която в последно време се очертава като алтернативен доставчик на OLED панели за много компании, за да намали зависимостта от производството на дисплеи на Samsung. Lenovo също така използват панели направени от BOE в тяхния ThinkPad X1 Fold и Moto Razr сгъваем смартфон. Освен това от тази година компанията ще снабдява OLED панели за Apple.   P40 серията на Huawei е насочена към мобилната фотография, но също така устройствата имат модерен дизайн на дисплея, оoсобенно в Pro и Pro Plus моделите си. Дисплеите на тези телефони са извити във четирите си страни. Те са 6,58-инчови с резолюция 2640 х 1200 пиксела и 90Hz честота на опресняване. Компанията го предага на пазара като ‘overflow display’ тъй като наподобява чаша, пълна с вода по ръба.   От друга страна стандартния P40 е с 6,1 инча с резолюция 2340 х 1080 пиксела. При него липсва фунцията за 90 Hz опресняване на картината , но има същия прорез в горния ляв ъгъл на екрана, за да побере селфи камерата и IR сензора.        
DMCA.com Protection Status