Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
65 резултата за гъвкави смартфони
гъвкави смартфони
Samsung ще продават ултратънките стъкла за гъвкави дисплеи на други производители
Samsung ще продават ултратънките стъкла за гъвкави дисплеи на други производители
Samsung Galaxy Z Flip е първият смартфон, който има гъвкав дисплей от стъкло в индустрията. Използването на този материал прави екрана по-издръжлив, но също така съдържанието изглежда по-добре от пластмасовите OLED панели. За да постигнат този ефект Samsung използват ултратънко стъкло с дебелина от едва 30 микрона (0.03 милиметра). Специалният производствен процес гарантира, че покритието е достатъчно здраво и гъвкаво, като компанията използва таен материал, с който допълнителни подобрява здравината.   Технологията се казва Ultra-Thin Glass (UTG) и  няма да бъде ограничена единствено до Samsung Galaxy Z Flip. Причината е, че компанията официално потвърди, че планира да продава ултратънките стъкла за гъвкави смартфони и на другите производители в индустрията. Интеграцията на UTG прави Galaxy Z Flip много по-устойчив на драскотини и удар от полимера, който покрива дисплея на Samsung Galaxy Fold. Корейският бранд уверява, че интеграцията на UTG в Galaxy Z Flip прави дисплея много по-издръжлив.   Засега Samsung нямат реална конкуренция в този нов пазарен сегмент, но ситуацията може да се промени в следващите месеци. Създателите на Gorilla Glass стъклата от Corning работят над собствено решение. Тяхната алтернатива на UTG ще е с дебелина от 0.1 милиметра и ще има 5-милиметров радиус на огъване, съобщава Engadget. По всичко личи, че Samsung ще побързат да комерсиализират своята уникална технология, за да изпреварят своите конкуренти в сегмента на гъвкавите смартфони, които имат по-издръжливи стъклени дисплеи.   Още от Digital: Samsung са готови да произвеждат гъвкави смартфони, които се сгъват на три места
гъвкави смартфони
Премиерата на Huawei Mate Xs ще е на 24 февруари
Премиерата на Huawei Mate Xs ще е на 24 февруари
Следващият смартфон с гъвкав дисплей на компанията ще се казва на Huawei Mate Xs. Първоначалните планове бяха премиерата да стане факт на мобилния конгрес в Барселона. Отмяната на MWC 2020, обаче щ принуди компанията да проведе самостоятелно събитие, на което да ни покаже гъвкавия смартфон. Интересното е, че това ще се случи само след няколко дни, тъй като Huawei Mate Xs ще бъде представен официално на 24 февруари.   Huawei няма да проведе реално събитие, заради коронавируса, а вместо това ще излъчи премиерата на живо в интернет. Всъщност това ще бъде вторият гъвкав смартфон на компанията след Huawei Mate X, който дебютира през изминалата година. Една от най-интересните характеристики на устройството е опцията за 65W бързо зареждане. Високата производителност ще се гарантира от 7-нанометровия Kirin 990 процесор, предаде GizChina.   Със сигурност можем да очакваме Huawei Mate Xs да предложи още по-добър дисплей и камери, но също и усъвършенстван механизъм за сгъване на дисплея. На този етап не разполагаме с допълнителни детайли за останалите технически спецификации, които ще ни предложи устройството. Само след броени дни ще разберем какви изненади ни подготвят от Huawei и каква ще бъде цената на гъвкавия смартфон на европейския пазар.   Още от Digital: Гъвкавите смартфони се нуждаят от по-добри приложения и здрави дисплеи, за да станат хит през 2020г.
гъвкави смартфони
Samsung са готови да произвеждат гъвкави смартфони, които се сгъват на три места
Samsung са готови да произвеждат гъвкави смартфони, които се сгъват на три места
Портфолиото на Samsung вече включва два смартфона с гъвкави дисплеи, които обаче имат съвсем различен дизайн. Докато Galaxy Fold e създаден да се разгръща и превръща в по-голям таблет концепцията при Galaxy Z Flip е напълно противоположна. Новият модел може да се сгъва в по-компактна форма, която лесно се побира в дланта на ръката. Samsung смятат, че това са само част от възможните приложения на технологията и бъдещите устройства могат да изглеждат още по-атрактивно.   Корейският производител е готов да доразвие концепцията и да разработи устройство, което може да се сгъва три пъти по подобие на буквата "Z". Идеята за смартфони, които се сгъват многократна не е нова и е нещо, което Samsung oбсъждат дълго време. Шефът на мобилната дивизия на компанията, Рох Тае-муун сподели пред TheKoreaHerald, че технологията позволява смартфоните да имат подобен дизайн, но въпроса е какви са реалните ползи за потребителите от многократното сгъване на дисплея.     Личното му мнение е, че не е далече момента, в който ще използваме големи сензори екрани позволяващи да ги сгъваме многократно и да ги носим съобразно личните ни нужди. Този дизайн ще размие напълно границите между смартфони и таблети. Samsung вече работят над по-добър механизъм за сгъване, който да е разположен под екраните на бъдещите им устройства. Гъвкавите смартфони са пазарен сегмент, в който компанията ще продължи да бъде изключително активна.   Още от Digital: Гъвкавите смартфони се нуждаят от по-добри приложения и здрави дисплеи, за да станат хит през 2020г.
гъвкави смартфони
Кодовото име на Samsung Galaxy Fold 2 с поддръжка на 5G е Winner 2
Кодовото име на Samsung Galaxy Fold 2 с поддръжка на 5G е Winner 2
Samsung Galaxy Z Flip е името на предстоящ гъвкав смартфон, който ще бъде представен официално на 11 февруари. Това устройство ще бъде допълнителен акцент на събитието, на което ще видим Samsung Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra 5G. Важно е да отбележим, че ни очаква драстична промяна в дизайна на устройството, тъй като Galaxy Z Flip ще изглежда доста по-различен от Galaxy Fold. Така например потребителите ще могат да го сгъват, за да намалят размерите и по-лесно да го пренасят със себе си.   Преминаването към класическия "Clamshell" дизайн не е случайно, тъй като Samsung иска да позиционира Galaxy Z Flip като самостоятелен модел. В крайна сметка това означава, че гъвкавия смартфон не е наследник на Samsung Galaxy Fold 2, тъй като премиерата на това устройство ще е на по-късен етап от годината. Данни на GalaxyClub, разкриващи, че компанията вече работи усилено над смартфон, който е с кодовото име "Winner 2". Припомняме ви, че Galaxy Fold се казваше "Winner".     Стратегията на компанията предвижда потребителите да могат да купят стандартна версия на гъвкавия смартфон с LTE, както и премиум модел с 5G технологията. Според непотвърдена информация Galaxy Fold 2 ще има още по-голям дисплей с 8-инчов диагонал и поддръжка на S Pen стилусите. Премиерата вероятно ще е през втората половина на годината, което ще предостави повече време на Samsung, за да изпипат всеки един детайл от дизайна на новото устройство.   Още от Digital: Гъвкавите смартфони се нуждаят от по-добри приложения и здрави дисплеи, за да станат хит през 2020г.
гъвкави смартфони
Гъвкавите смартфони се нуждаят от по-добри приложения и здрави дисплеи, за да станат хит през 2020г.
Гъвкавите смартфони се нуждаят от по-добри приложения и здрави дисплеи, за да станат хит през 2020г.
Първото поколение смартфони с гъвкави дисплеи впечатли потребителите с уникалния дизайн, но също така показа нагледно, че технологията все още не е перфектна. Различни причини доведоха до отлагане на премиерата на Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X на пазара. Ако добавим към това и високата им цена определено компаниите трябва да се постараят доста, за да се справят с подобни проблеми. Отстраняването на недостатъците ще има важно значение за популярността на гъвкавите смартфони през 2020г.     Устройствата използват дисплеи с пластмасово покритие, а не със стъкло, което на свой ред ги прави по-уязвими на драскотини. Възможно решение е добавянето на слой, който да предпазва дисплея, като тази идея намери място в Motorola Razr (2019). Oчаква се също Samsung да използват ултратънко гъвкаво стъкло в следващия си гъвкав смартфон, който ще се казва Galaxy Z Flip. Необходимо е и да не се позволи на външни частици да попаднат във вътрешността, което също може да създаде проблеми с хардуера.     Популярността на гъвкавите смартфони зависи и от наличието на повече приложения, които са оптимизирани да се възползват от уникалния им дизайн, твърдят от CNet. Добрата новина е, че Google работят над няколко функции в Android специално за тези модели. Благодарение на тях се гарантира, че анимациите плавно преливат между двете части на дисплея и приложенията се стартират максимално бързо. Всеки един производител може допълнително да допринесе за развиването на концепцията, за да привлече потребителите.   Още от Digital: Продажбите на гъвкави смартфони ще достигнат 240 млн. до края на 2028г.
гъвкави смартфони
Ето как ще изглежда първият смартфон с гъвкав дисплей на Intel
Ето как ще изглежда първият смартфон с гъвкав дисплей на Intel
Intel са един от водещите производители, който инвестира най-сериозни средства в разработването на гъвкави дисплеи. Компанията вече демонстрира възможностите на Horseshoe Bend прототипа, който представлява 17.3-инчов лалптоп с този дизайн.Опитите на Intel не са ограничени единствено до преносимите компютри, тъй като технологията е подходяща за разнообразие от умни джаджи. От LetsGoDigital разкриват как би изглеждал първият гъвкав смартфон на компанията.     Oказва се, че компанията е регистрирала на свое име патент пред Корейската служба за интелектуална собственост (KIPRIS). Документите свързани с регистрацията разкриват повече за идеите на Intel. Концепцията им предвижда разработването на гъвкав смартфон, който може да се разгъне и превърне в многофункционален таблет по подобие на Huawei Mate X и Samsung Galaxy Fold. Самият екран ще се слива и обхваща рамката на устройството.     Когато устройството е сгънато неговият екран остава във външната част, като дисплея може да се разгъва в дясната страна. По този начин потребителите могат да го използват в три различни режима на работа. Intel се опитват да постигнат максимално ултратънки размери и искат да използват покрития от алуминий и метал, които да допринесат за луксозния вид. Остава да видим кога може да стартират продажбите на този модел на пазара.   Още от Digital: Гъвкавите смартфони се нуждаят от по-добри приложения и здрави дисплеи, за да станат хит през 2020г.
гъвкави смартфони
Samsung Galaxy Z Flip ще се продава от февруари за $1400
Samsung Galaxy Z Flip ще се продава от февруари за $1400
Голямото събитие на Samsung, което ще се проведе на 11 февруари ще е свързано и с премиерата на нов гъвкав смартфон. Устройството ще се различава като дизайн от Samsung Galaxy Fold и се очаква да бъде по-евтин. Този модел ще бъде представен като Samsung Galaxy Z Flip и сега разбираме нови детайли за неговата премиера на пазара. От xda-developers твърдят, че продажбите ще стартират само няколко дни след официалната премиера.   Това ще се случи на 14 февруари, като гъвкавия смартфон ще се продава на цена от приблизително $1400. Припомняме ви, че Galaxy Fold дебютира за $1980, което означава, че новият модел ще бъде осезаемо по-евтин. Голямата разлика между смартфоните е, че Samsung Galaxy Z Flip ще се сгъва вертикално и ще привлича вниманието с класически "Clamshell" дизайн. Със сигурност компанията е внесла промени в механизма, позволяващ да го сгъвате.     Дисплеят на Samsung Galaxy Z Flip ще бъде с големина от 6.7 инча, като във външната част ще има допълнителен екран за нотификации. Смартфонът също така ще разполага с двойна задна камера с 12-мегапикселова резолюция, както и сензор за пръстов отпечатък в рамката, съобщава CNet. Предвидена е и опция за безжично зареждане. Oчаква се Samsung да заложат на Qualcomm Snapdragon 855+ процесора в тазгодишния си гъвкав смартфон в премиум сегмента.   Oще от DIgital: Продажбите на гъвкави смартфони ще достигнат 240 млн. до края на 2028г.
гъвкави смартфони
Samsung Galaxy Z Flip ще има 6.7" дисплей, 12МР камера, 256GB памет и One UI 2.1
Samsung Galaxy Z Flip ще има 6.7" дисплей, 12МР камера, 256GB памет и One UI 2.1
Новото предложение на Samsung в сегмента на гъвкавите смартфони е обект на доста спекулации. Дългоочакваният наследник на Galaxy Fold ще бъде показен заедно с Galaxy S20 серията на 11 февруари. Очаква се устройството да е достъпно на пазара с името Samsung Galaxy Z Flip и за разлика от своя предшественик да предложи класическия "Clamshell" дизайн. Потребителите ще могат да купят черна и лилава версия на гъвкавия смартфон.   Според непотвърдена информация Samsung Galaxy Z Flip ще има 6.7-инчов Dynamic АМOLED дисплей. Резолюцията не е известна, но вероятно ще бъде Full HD+. Атрактивният модел също така се очаква да предложи 12-мегапикселова камера в задната част, както и 10МР сензор за селфита. Все още не знаем дали на гърба ще има други обективи. Samsung Galaxy Z Flip ще има 256GB вградена памет и ще работи с интерфейса One UI 2.1.     Капацитетът на батерията ще бъде 3300mAh или 3500mAh, съобщава Pocket-Lint. Уникалният дизайн на Galaxy Z Flip вероятно ще накара компанията да използва две отделни батерии. В момента това са всички данни, с които разполагаме за предстоящото устройство. Няма да е изненадващо, ако Samsung използват процесор с поддръжка на 5G технологията в Galaxy Z Flip. Скоро ще разберем кога стартират продажбите на пазара.   Oще от Digital: Продажбите на гъвкави смартфони ще достигнат 240 млн. до края на 2028г.
Samsung Galaxy Fold 2
Samsung Galaxy Fold 2 с вградена камера в дисплея ще бъде представен преди юли
Samsung Galaxy Fold 2 с вградена камера в дисплея ще бъде представен преди юли
Samsung подготвят премиерата на дългоочаквания наследник на Galaxy Fold, който ще видим в следващите месеци. Компанията ще запази същия дизайн, но ще предложи допълнителни подобрения, сред които и по-издръжлив дисплей. В интернет изтече нова информация, разкриваща, че кодовото име на устройството е "Project Champ". Eдна от най-интересните характеристики, която ще ни предложи Samsung Galaxy Fold 2 ще е предната камера, която ще е вградена в екрана, предаде Neowin.   Всъщност компанията работи от години над технологията, която ще дебютира в гъвкавия смартфон. По този начин Galaxy Fold 2 няма да има малък отвор или "Notch" прорез в горната част, тъй като цяло пространство отпред ще бъде за дисплея. Неговата големина ще бъде 7.7 инча, което е минимално увеличениe от 7.3-инчовия екран на Samsung Galaxy Fold. Oчакванията са Samsung да използват същото ултратънко стъкло, което предпазва дисплея нa Galaxy Z Flip в предстоящото устройство.     Техническите спецификации не са известни, но можем да сме сигурни, че Galaxy Fold 2 ще използва най-мощния възможен хардуер и ще предложи поддръжка на 5G мрежи. Официалната премиера на устройството ще стане факт през лятото или по-конкретно през юли. По този начин Galaxy Fold 2 ще е достъпен за потребителите преди да видим Galaxy Note 20, който вероятно ще дебютира през август. Съществува голяма вероятност цената на Samsung Galaxy Fold 2 да бъде сходна с тази на неговия предшественик и да бъде от порядъка на $2000.   Още от Digital: Samsung Galaxy Fold 2 ще има невидим механизъм за сгъване на дисплея
гъвкави смартфони
Huawei ще представят нов гъвкав смартфон на 23 февруари въпреки отмяната на MWC 2020
Huawei ще представят нов гъвкав смартфон на 23 февруари въпреки отмяната на MWC 2020
Водещите производители вече потвърдиха, че няма да участват на MWC 2020 отложиха планираните резервации и събития планирани за технологичното събитие. В крайна сметка заради тези процеси GSMA официално отмениха MWC 2020, което се случва за първи път в историята на изложението. От Huawei не са се отказали и планират да изненадат подобаващо своите потребители. Компанията планираше да проведе пресконференция на 23 февруари или ден преди официалния старт на мобилния конгрес в Барселона, предаде GizmoChina.   Все пак Huawei не са се отказали и ще направят виртуална пресконференция на 24 февруари, когато ще покажат продуктите, които трябваше да станат част от MWC 2020. Oфициалният постер на събитието е със слогана "Together Connecting Possibilities", a силуета на отворена като книга врата е индикация за гъвкав смартфон. Най-вероятно снимката е доказателство, че компанията ще ни покаже дългочаквания наследник на Huawei Mate X. По всичко личи, че новият модел ще запази същия дизайн и се очаква да дебютира на пазара като Huawei Mate XS.     Китайският производител обещава и интерактивни демонстрации на новите устройства. Любопитен факт е, че дъщерното дружество Honor също планира да проведе виртуално събитие на същия ден. Потребителите ще могат да стриймват премиерата в официалните канали в социалните мрежи на компанията включително Facebook, Twitter и YouTube. Със сигурност ни очакват много интересни премиери от Huawei на 24 февруари. Официалното излъчване ще стартира в 15:00 българско време, като виртуалната пресконференция на Honor ще стартира в 18:30.   Още от Digital: Гъвкавите смартфони се нуждаят от по-добри приложения и здрави дисплеи, за да станат хит през 2020г.
гъвкави смартфони
Samsung разкри гъвкавия смартфон Galaxy Z Flip по време на Оскарите
Samsung разкри гъвкавия смартфон Galaxy Z Flip по време на Оскарите
Samsung използваха тазгодишната церемония по връчването на наградите "Оскар", за да ни разкрият как изглежда новият им гъвкав смартфон. Компанията изплъчи кратка реклама, която потвърждава, че както се очаква този модел ще се казва Galaxy Z Flip. Oт кадрите разбираме, че устройството ще има "Clamshell" дизайн и изглежда ще се продава в два различни цвята. Официалната премиера ще стане факт след броени часове, като Samsung Galaxy Z Flip ще дебютира заедно със смартфоните Samsung Galaxy S20.     Видеото показва нагледно как изглежда 6.7-инчовия Infinity Flex дисплей, който се трансформира в по-малък 1.06" екран за нотификации, когато се сгъне устройството. Очакванията са устройството да работи с модифицирана версия на Qualcomm Snapdragon 855+ процесора, който е допълнен от 8GB RAM. Батерията ще е с капацитет от 3300mAh, а вградената памет достига до 256GB. Гъвкавият смартфон ще предложи двойна задна камера, която включва 12МР + 12МР Ultra-Wide сензори.     В предната част ще има 10МР камера за селфита, като Samsung Galaxy Z Flip ще работи с Android 10 и интерфейса One UI 2.1. Компанията се очаква да стартира продажбите на смартфона още преди края на месеца. Цената ще е от порядъка на $1400, което ще го направи по-евтин от своя предшественик, както и от Motorola Razr (2020). В заключение ще отбележим, че Galaxy Z Flip няма да поддържа 5G технологията, тъй като Samsung ще представят друг модел с гъвкав дисплей и тази характеристика през 2020г.     Oще от Digital: Samsung Galaxy Z Flip ще се продава от февруари за $1400
Samsung Galaxy Z Flip
Видео показва как работи Samsung Galaxy Z Flip
Видео показва как работи Samsung Galaxy Z Flip
Вече знаем, че на голямото събитие, което Samsung ще проведат на 11 февруари ще видим и нов гъвкав смартфон на компанията. Този модел се очаква да бъде представен като Samsung Galaxy Z Flip. Дизйанът ще бъде много по-различен от първото устройство с този дизайн и ще му позволи да се сгъва и прибира в много по-компактен размер. В интернет бе публикувано кратко видео, което разкрива как ще изглежда дългоочакваното устройство.     Самият клип показва в действие вътрешният 6.7-инчов AMOLED дисплей на гъвкавия смартфон, както и малкия панел за нотификации във външната част. Samsung Galaxy Z Flip също така ще поддържа система за 12-ватово безжично зареждане, съобщава SlashGear. В задната част ни очаква двойна задна камера, която вероятно ще поддържа 12-мегапикселова резолюция. Устройството има и 10МР обектив за селифта, както и 256GB вградена памет.     Високата производителност ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 855+ процесор, който е допълнен от 8GB RAM. Операционната система ще е Android 10, както и потребителския интерфейс Samsung One UI 2.1. Можем да сме сигурни, че компанията се е постарала да разработи и допълнителни функции, които се възползват от уникалния дизайн на Galaxy Z Flip. Актуализираната визия се очаква да превърне смартфона в хит на пазара.   Oще от DIgital: Samsung Galaxy Z Flip ще се продава от февруари за $1400
гъвкави смартфони
Nokia проявяват интерес към гъвкавите смартфони
Nokia проявяват интерес към гъвкавите смартфони
Стратегията на HMD Global през следващите месеци ще е фокусирана изцяло върху европейския пазар. Компанията ще продължи да акцентира върху моделите от ниския и средния клас, които работят с Android One. Предстоящият флагман на компанията ще се казва Nokia 9.2 PureView, като неговата премиера едва ли ще стане факт преди юни, като според някои анализатори представянето може да е през есента. Дотогава HMD Global ще актуализират своето портфолио от бюджетни смартфони, сред които Nokia 5.2 и Nokia 1.3, които ще видим на MWC 2020.   Някои анализатори дори твърдят, че на изложението в Барселона можем да видим нов умен часовник на Nokia. Тазгодишният флагман на компанията се очаква да използва Qualcomm Snapdragon 865 процесор и още по-добри камери от своя предшественик. Желанието да представят по-мощен хардуер и по-добри възможности за мобилна фотография е причината за отлагането на премиерата на Nokia 9.2 PureView. Според информация на SlashGear компанията проявява все по-голям интерес към гъвкавите смартфони, но все още не иска да избързва с премиерата на подобен продукт.     Едва ли ще видим устройство с подобен дизайн на Nokia преди последното тримесечие на годината. като е възможно представянето на стане чак през 2021г. Така ще се изчака да намалеят цените на гъвкавите смартфони, но също и до новата версия на Android, която ще предлага още повече функции за моделите с този дизайн. HMD Global се нуждаят от повече време за тестове, тъй като желаят да представят нещо уникално на своите потребители. Остава да видим дали дизайна няма да е вдъхновен от някои от уникалните модели от миналото.   Още от Digital: Продажбите на гъвкави смартфони ще достигнат 240 млн. до края на 2028г.
гъвкави смартфони
Alibaba патентоваха смартфон с двоен менахизъм за сгъване на дисплея
Alibaba патентоваха смартфон с двоен менахизъм за сгъване на дисплея
Гъвкавите смартфони продължават да са най-атрактивната концепция в мобилната индустрия. Вече видяхме първите модели в този сегмент, сред които Huawei Mate X и Samsung Galaxy Fold. Водещите компании експериментират с различни дизайни, които да оптимизират технологията за масовия потребители. Китайският технологичен гигант Alibaba също смята, че има с какво да допринесе за еволюцията на гъвкавите смартфони. Благодарение на снимки публикувани от LetsGoDigital можем да добием по-добра представа за плановете на компанията.     Със сигурност е едно от нещата, което предизвиква най-голям интерес е факта, че смартфона има механизъм позволяващ да бъде сгънат два пъти. Ако го разгърнете ще получите достатъчно пространство, както при нормален смартфон, но при прибирането размерите стават сходни с тези на "Clamshell" устройствата от миналото. Сензорният дисплей обхваща и малка част от задният корпус, която може да се използва от потребителите за час и дата, статус на батерия, нотификации от приложения и входящи съобщения.     На практика механизма за сгъване улеснява максимално преноса на смартфона независимо дали ви трябва цялата тъчскрийн повърхност или сте го сгънали уютно в джоба при "Clamshell" дизайн. Налични са два физически бутона в рамката за включване и регулиране на звука. Интересният смартфон има гъвкав дисплей, в който е вграден сензор за пръстов отпечатък и вероятно предната камера за селфита. Допълнително ще разберем повече за реалните планове на Alibaba да представят подобно устройство на пазара.     Още от Digital: Продажбите на гъвкави смартфони ще достигнат 240 млн. до края на 2028г.
гъвкави смартфони
Гъвкавият смартфон Motorola Razr (2019) ще се продава от 6 февруари за $1499
Гъвкавият смартфон Motorola Razr (2019) ще се продава от 6 февруари за $1499
Motorola предизвикаха сериозен интерес в индустрията с премиерата на първия си гъвкав смартфон. Устройствато е създадено с идеята да вдъхне нов живот на легендарния модел и има уникален дизайн. Motorola Razr (2019) се очаква да е един от най-продаваните модели в тази нова пазарна ниша през 2020г. Първоначално компанията планираше да стартира достакитв на пазара на 26 декември, но това не се случи.   Стартирането на предварителните поръчки на гъвкавия смартфон бе отложено заради твърде голямото търсене. От Motorola сега потвърдиха, че ще стартират официално предварителните поръчки на Moto Razr (2019) на 26 януари, съобщава BGR. Реалните продажби на пазара стартират дни по-късно, а именно на 6 февруари. Цената, на устройството е $1499. Смартфонът ще е наличен от официалния сайт на Motorola и водещите онлайн вериги.     Атрактивният модел има 6.2-инчов Flex View OLED дисплей с резолюция от 2142х876 пиксела, както и допълнителен 2.7" G-OLED екран с 800х600 пиксела. Специален механизъм позволява да го прибирате като класическите "Clamshell" телефони в миналото. Другите характеристики включват двойна 16МР камера, Snapdragon 710 процесор, 6GB RAM, 128GB памет и 2510mAh батерия. Motorola се надяват по-ниската цена, спрямо конкурентните смартфони да превърне Razr (2019) в хит на пазара.   Още от DIgital: Motorola Razr 2 ще има сензори за движение и жестови команди в рамката около екрана
гъвкави смартфони
Защо OnePlus не бързат да представят гъвкав смартфон
Защо OnePlus не бързат да представят гъвкав смартфон
OnePlus са алтернативен производител на смартфони, който вече си изгради собствена лоялна база от фенове по цял свят. Компанията набира все по-голяма популярност и само преди дни показа първият смартфон с невидима камера OnePlus Concept One. Концепцията е интересна, тъй като специално стъклено покритите прикрива сензорите в задната част и ги активира единственото, когато искате да снимате. На този етап смартфона е прототип и не знаем дали OnePlus ще го продават на пазара.   Главният изпълнителен директор на OnePlus, Пит Лау направи интересен коментар относно гъвкавите смартфони. В свое изявление шефът на компанията сподели своето мнение за актуалните трендове в индустрията и респективно плановете на OnePlus. Може да ви прозвучи странно, но Пит Лау категорично отхвърли възможността скоро да видим гъвкав смартфон на този бранд. Този фактор ще отличи драстично стратегията на OnePlus от конкурентни компании като Xiaomi, Oppo, Huawei и Samsung.     Причината OnePlus да не бързат с премиерата на гъвкаво устройство е факта, че технологията не е достатъчно добра. Шефът на компанията твърди, че все още има твърде много недостатъци пред екраните с този дизайн, предаде SlashGear. Пит Лау също така не е доволен от малките гънки, които се появяват на екрана при сгъване. ОnePlus ще изчакат докато не се намери ефективно решение на подобни проблеми, за да представят на пазара собствен смартфон с гъвкав дисплей.   Още от Digital: Шефът на OnePlus разкри защо не са вградили предната камера в дисплея на ОnePlus 7 Pro