Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
7 резултата за анимация
Google
Най-любопитните факти за Оскар Фишингер
Най-любопитните факти за Оскар Фишингер
Много технологии, които използваме днес в ежедневието си са вдъхновени от гения на хора, които са работили преди десетилетия. Днес Google са посветили логото на началната си страница на творчеството на Оскар Фишингер. Той е художник, филмов режисьор и аниматор, с който се свързват едни от първите абстрактни видео клипове, които са правени от него през 20-те и 30-те години на миналия век.   Специалните ефекти в неговите творби впечатлява съвременниците му и предшества с десетилетия първите програми за графична обработка.Оскар Фишингер е роден през лятото на 1900г. в Гелнхаузен, Германия и първоначално започва да се интересува от музика. Любими в детството му са цигулката и органа, които изучава с голям интерес и предхождат влечението му към техническите процеси и математиката.    1. Избухването на Първата световна война се отразява по неочакван начина на кариерата му. Твърде крехката му възраст и здравословното му състояние не му позволяват да се стане част от армията, а вместо това започва да се занимава с архитектура. Този неочакван развой променя живота му, заради хората, с които Фишингер се запознава по време на класовете.   2. През 1921г. бъдещият аниматор има честа да се запознае с театралния критик д-р. Бернхард Диболд, който пръв забелязва абстрактните му скици и рисунки. Срещата на Оскар Фишингер с Уолтър Рутман и неговата лента Lichtspiel Opus 1 е събитието, което предопределя неговото бъдеще.   3. Оскар Фишингер започва да експериментира със собствени абстрактни анимации, като първите от тях се казват Wax Experiments и Spirals. Визуалните му подходи са възприети като радикални, но остават неизменна част от всичките неща, които прави до края на живота си.   4. С неговото име се свързва създаването на "Wax Slicing Machine", която използва иновативен метод на кинематография съчетаващ вертикална машинa за рязане на лентата и напълно различен начин на снимане на кадрите. Неговият апарат използва восък и глина, като предизвика интерес сред алтернативните филмови режисьори.   5. Оскар Фишингер разработва и първия голям конкурент на технологията Technicolor. Неговото решение се казва GasparColor. Това е филмов процес, използва три ленти и изисква впечатляващо техническо познание за времето си. Фишингер е един от първите хора, които успяват да усвоят тази техника. Европейските кина започват да я използват масово години по-късно и първоначално намира място в пълнометражните филми.
4DX
Как иновативната технология 4DX ще промени киносалоните
Как иновативната технология 4DX ще промени киносалоните
Можем да сме сигурни, че броя на залите, които поддържат тази технология ще продължи да се увеличава в следващите години.
Windows
FotoMorph 12.2
FotoMorph 12.2
3d анимация моделиране
Blender3D
Blender3D
GIF файлове
Как да намираме лесно и бързо GIF анимации
Как да намираме лесно и бързо GIF анимации
По време на златната ера на интернет, анимираните GIF файлове бяха на мода. Сега тази тенденция се завърна с пълна сила. Анимираните GIF файлове отново са популярни и са по-лесни за използване от всякога.   Много потребители обичат да гледат анимирани GIF картинки, но откриването на перфектната анимация, която да описва настроението ви, може да не е толкова лесно колкото си мислите.   Преди да публикувате някой анимиран GIF файл в социалните мрежи като Twitter и Facebook, вижте съветите на Make Use Of за това как да откриваме анимирани GIF файлове.   Според медията най-големият и най-лесният за използване източник на изображения на планетата е Google. Google Image Search обаче може да ви разочарова ако търсите анимирани GIF файлове, тъй като те не се появяват в резултатите от търсенето ви като анимации освен ако не кликнете върху някое изображение. А най-разочароващото е, че в повечето случаи изображението е просто скрийншот на някой анимиран GIF файл.   За да спестите време и разочарование, може да използвате разширението GoogleGIFs за Chrome. След като го инсталирате от уеб магазина на Chrome, то автоматично ще зарежда всички GIF файлове, които се показват на страницата с резултатите в Google.   Вижте как да изпращаме GIF файлове във Facebook Messenger
анимация
Най-успешните и въздействащи компютърни анимации в киното
Най-успешните и въздействащи компютърни анимации в киното
В наши дни специалните ефекти са част от почти всеки филм и това е причината много често зрителите да не им отдават нужното внимание.
Windows
Adobe Flash Professional CS5
Adobe Flash Professional CS5
DMCA.com Protection Status