Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода

Huawei P10 Plus - Хардуер, Батерия и Цена

Следва: Huawei P10 Plus -...
Loading the player...

Huawei P10 Plus - Хардуер, Батерия и Цена

Публикувано на 25.04.2017 00:05 / oт
Виктор Николов

Вижте още: Huawei P10 Plus - Устойчив на Мокрене Смартфон с QHD Дисплей

 

Макар Huawei P10 да е един от най-добрите смартфони за 2017г., малко след появата му на бял свят дойде един друг мааалко по-добър и предпочитан от някои потребители смартфон. Казваме „от някои”, защото не всеки предпочита големите смартфони. Вече се досетихте, става дума за Huawei P10 Plus, като тук ще се постараем да ви отговорим на вечният въпрос „По-големият по-добър ли е?”

 

 

В първата част на ревюто което посветихме на P10 Plus разгледахме дизайна и използваните в корпуса му материали, като там изтъкнахме първият коз в полза на по-големият от двата флагмани – той е с IPX3 протекцията която му позволява да бъде мокрен. Съпоставихме размерите му с тези на класическия P10 и установихме, че в съвсем малко по-голямо тяло, Huawei са побрали дисплей с почти два пъти повече пиксели. И не на последно място, P10 Plus има една малка, стара, но много полезна екстра, която P10 няма – инфра червен порт благодарение на който можете да пренасяте безжично информация и да управлявате различни устройства, включително използвайки смартфона си като дистанционно за телевизора, аудио системата или климатика в къщи.

 

Хардуер

Нека сега продължим с хардуера, защото и за него определено има какво интересно да се разкаже, покаже и тества. В основата му стои същият процесор който имаме и при P10 и Mate 9, това е Kirin 960, 8-ядрено CPU което съчетава 2 4-ядрени процесора Cortex A73 на 2.4 GHz и Cortex A53 на 1.8 GHz.

 

 

За видеото партнира GPU Mali-G71 MP8, а RAM паметта ооо да RAM паметта…във версията която се предлага в България, тя е цели 6GB. Ще ви припомним, че при по-малкият P10 имаме с 2GB по-малко, така че ето още едно от преимуществата на Plus пред него.

 

6GB RAM

Както се и очаква, с тази хардуерна комбинация смартфонът  работи безотказно. По време на тестовете си подложихме P10 Plus на максимални натоварвания и той не отчете никакви проблеми.

 

 

Предвид повечето RAM и че дисплеят е с по-висока резолюция, очаквахме по-висока температура на корпуса при игра на игри и е така - максималната температура която измерихме е 48 градуса, като е важно да се отбележи, че заради големият алуминиев корпус, охлаждането последствие става бързо и след минути отчитаме с 9 градуса по-малко.

 

 

В хардуерните тестове чрез които водим статистика за тестваните от нас устройства, P10 Plus обаче също толкова очаквано се справя още по-добре от P10. Да той работеше отлично, а Plus…за него е трудно да се измисли дума определяща скоростта му. Тук разбира се заслуга има и софтуера който е поверен в ръцете на операционна система Android версия 7.0 Nougat.

 

 

Потребителският интерфейс е Emotion UI 5.1, още когато се докоснахме до него за първи път отбелязахме, че е максимално интуитивен и се свиква със съдържанието му за съвсем кратко време.

 

 

За разлика от класическият Huawei P10 който се предлага с 32GB или с 64GB вградена памет, Plus има варианти с 64GB и цели 128GB, като именно вторият има и 6GB RAM памет и както вече разбрахте се предлага в България. Така, че тук отбелязваме и следващият + в полза на по-големият от двата флагмана на Huawei. Ако имате нужда от повече от вградената в телефона памет, макар че практиката ни да показва, че 128GB са напълно достатъчни, можете да ги увеличите с до 256GB чрез четеца на microSD карти памет.

 

Цена

Тук е момента да отбележим, че Huawei P10 Plus ще се предлага у нас във варианти с 1 или 2 SIM карти, като цената ще бъде една и съща и за двата варианта.  А тя в свободна продажба е 1599лв. но вече и трите родни телекома предлагат Plus в портфолиото си, като при подписване на двугодишен договор най-ниската цена е 1000лв. Ето при кой телеком е тя и с какъв план, както и съпоставка спрямо останалите два. Telenor с Нонстоп 30,99 - 999.99лв, Mtel с Мтел безкрай 3XL - 1059.98лв, Vivacom със SMART U и SMART XL+ - 1099.90лв.

 

 

Това пък е видео в което се показва как изглежда Huawei P10 Plus отвътре, в него смартфонът ще бъде разглобен на съставните си части.

 

Батерия

Една от тях е и батерията. Li-Ion акумулаторът е с 3750 mAh заряд или иначе казано с 550 mAh повече от класическият P10. Реално обаче заради изброените по-рано в ревюто ни преимущества, а именно по-голям дисплей с по-висока резолюция и повече RAM, времето за автономност и при двата е едно и също.

 

 

След като тествахме телефона в продължение на седмица можем да кажем, че с комбинирана работа той издържа около 2 дни с едно зареждане. P10 Plus има Super Charge 3.0 зарядното с помощта на което зареждането от 0 до 100% става за около 1 час и 40 минути. 

Прочети повече
свързани статии
АМD Рadeon Pro Duo
Новите видео карти AMD Radeon Pro Duo ще се продават от май за $999
Новите видео карти AMD Radeon Pro Duo ще се продават от май за $999
AMD представиха официално новата си серия видео карти Radeon Pro Duo, които са създадени да отговорят предимно на изискванията на професионалистите. Представителите на гамата са базирани на четвъртото поколение Graphics Core Next (GCN) архитектурата и могат да извършват паралелно графични и аритметични изчисления. Предимството на Radeon Pro Duo е, че позволяват на дизайнерите да използват едновременно два различни софтуера. Това важи и за стриймване на видео в 4K резолюция от два източника.    АМD Radeon Pro Duo разполагат с две Polaris 10 ядра, които работят на честота от 1.243MHz и са допълнени от 2043 Stream процесора. Според официалните данни максималната производителност достига до 11.45 терафлопа, предаде tomshardware. Новите видео карти разполагат с 32GB GDDR5 RAM и могат да възпроизвеждат видео с 4K резолюция на до четири отделни монитора. Ако това не е достатъчно разполагате с опцията да свържете външен 5K или 8K дисплей, чрез DisplayPort 1.4 HBR3/HDR Ready или HDMI 2.0 портовете.    Новите видео карти ще могат да се купят от потребителите на цена от $999. Официалните им продажби в Европа стартират до края на май, като те ще са достъпни и с двугодишна гаранция. AMD потвърдиха, че собствениците ще могат да се възползват и от онлайн техническа поддръжка 24 часа в денонощието. В заключение ще отбележим, че Raden Pro Duo са оптимизирани за създаване и възпроизвеждане на съдържание във виртуална реалност.   Вижте как новите видео карти AMD Radeon Pro поддържат виртуална реалност
Android
Какво да направим, ако не можем да стартираме аудио или видео файл в Android
Какво да направим, ако не можем да стартираме аудио или видео файл в Android
На никого не би му било приятно, след като изтегли или прехвърли видео файл на Android телефона си да види съобщение за грешка от рода на „can't open file” („файлът не може да се отвори) или „unsupported audio codec” („неподдържан аудио кодек“).   Какво да правим ако не можем да стартираме аудио или видео файл на Android устройството си? От Android Pit отговарят на този въпрос. Какво е кодек? Кодекът е метод за кодиране и декодиране на данни, по-специално за компресиране на данни. С кодирането се намалява големината на изходния файл, което се прави предимно за по-бърз пренос на данните. Какво е компресия? Тя се грижи за опаковането, транспортирането и представянето на данните, докато кодека подготвя файла за тези действия. Компресията е част от файла, който определя типа на файла. По-просто казано,  ако имате файл си име „digital“ и разширение „mp4“ („digital.mp4“), то MP4 е компресията. Защо не можем да стартираме някое видео? В повечето случаи причината, поради която изкача съобщение за грешка когато се опитваме да стартираме някой видео файл на Android устройството си е, защото кодекът на мултимедийния файл е различен от този на видео плейъра, или видео плейърът не поддържа този аудио кодек. Може би си мислите, че вашият медия плейър произволно решава да стартира или не един и същи тип компресия (известен още като тип файл), но компресията  може да съдържа няколко вида кодеци, а телефонът ви може да не поддържа никой от тях. Как да стартираме видео файлове, които не се поддържат от нашия смартфон? Както вече споменахме, една от най-вероятните причини да получавате съобщения като  „файлът не може да се отвори“, „неподдържан аудио кодек“ или „неподдържан видео файл“ е, защото текущия ви мултимедиен плейър не поддържа кодека на вашия видео файл. Най-лесното решение е да изтеглите нов плейър, като например VLC Player. Той поддържа почти всеки файлов формат, може да се справя с множество аудио записи, субтитри, автоматично завъртане на дисплея и корекции на съотношението. Обемът и яркостта може да се контролират чрез жестове и има уиджит на разположение за него.   Вижте какво трябва да знаем за видео файловете и кодеците
Google Photos
Google Photos вече може да стабилизира видео клиповете ни
Google Photos вече може да стабилизира видео клиповете ни
Google Photos е полезна услуга, която предлага неограничено място за съхранение на снимките ни. Новата версия на Android позволява да стабилизирате видео клиповете, дори след като сте ги снимали от смартфона. Google потвърдиха за тази функция и споделиха, че работят над нея още от миналото лято. Тя вече може да се използва от всички потребители. След като влезете в своя профил трябва да изберете даден клип и да кликнете върху иконата с формата на молив. Така ще отворите менюто за редакция на Google Photos.    Новата версия за Android включва бутон с името "Stabilize", който автоматично започва да стабилизира видеото. Добре е да знаете, че целия процес може да отнеме време, в зависимост от големината на самия файл, информира DigitalTrends. Стабилизацията е електронна, а не оптична. Това означава, че системата изрязва видеото така, че да стабилизира всеки отделен кадър в него. Първоначалните отзиви на потребителите тествали функцията са положителни. Последната версия на Google Photos за Android включва и смарт филтри.    Deep Blue е слайдър, който позволява да подобрявате цвета на снимките. Услугата предлага и много допълнителни функции за редакция на колажите създавани автоматично от изображенията, които се съхраняват в Google Photos. Възможностите за редакция на клипове и снимки са най-голямото предимство на услугата, след неограниченото място, което предлага. Новата версия вече може да се изтегли от Google Play и скоро ще е достъпна и за устройствата с iOS.   Вижте какво трябва да знаем за качеството на снимките в Google Photos
Facebook
Нова функция във Facebook ще позволи да гледаме видео, докато сърфираме в Интернет
Нова функция във Facebook ще позволи да гледаме видео, докато сърфираме в Интернет
Времето, когато използвахме Facebook основно за текстови съобщения и закачливи статус ъпдейти отдавна е в миналото. Днес социалната мрежа предлага разнообразни функции за комуникация, сред които опции за ъплоуд на 360-градусови клипове, както и за стриймване на живо в профилите ни. Неслучайно скоро Марк Зукърбърг определи видео съдържанието, като бъдещето на Facebook и интернет като цяло. Това е сфера, в която въпреки популярността си Facebook все още изостава от YouTube.   Софтуерните инженери на социалната мрежа вече експериментират с нова "Picture-in-Picture" функция за гледане на клипове. Както името подсказва тя позволява да стартираме клип и да продължим да сърфираме в интернет, докато гледаме съдържанието в по-малък прозорец, информира AndroidPolice. Потребителите ще могат да използват нов бутон, за да намаляват прозореца и да го местят на различни позиции на екрана. Това е полезна функция, която ще ни стимулира да гледаме повече видео в профилите си.     Android версията на  "Picture-in-Picture" дори поддържа функция, с която да продължите да гледате видеото, дори ако затворите приложението. Facebook все още тества този инструмент, което е причината той да е достъпен само за ограничен брой потребители. Новата функция е създадена за онези от нас, които искат едновременно да правят няколко неща и да не откъсват погледа от дисплея на мобилното устройство. Предстои да видим кога "Picture-in-Picture" ще може да се използва от всички.     Вижте как видео на живо във Facebook може да измести класическите телевизионни предавания
Huawei Mate 9
Huawei работят над ъпдейт към Android O за смартфона Mate 9
Huawei работят над ъпдейт към Android O за смартфона Mate 9
Аndroid О e следващата версия на най-популярната мобилна платформа, която все още е достъпна единствено за разработчиците. Очаква се само след няколко седмици да видим първата публична демонстрация на Android O. Това ще се случи на Google I/O конференцията през май, когато има голяма вероятност да разберем какво ще е официалното име на платформата. Големият въпрос в случая е кога смaртфоните и таблетите ще започнат да получават ъпдейти към Android O?   Последните данни на AndroidPit ни информират, че Huawei е започнала да тества актуализацията за своите устройства. В момента Developer Preview версията на Android O е достъпна само за смартфоните Pixel и някои модели Nexus. Китайската компания, обаче вече тества ъпдейт за Huawei Mate 9. Това вероятно означава, че Huawei ще станат първият производител в индустрията, освен Google, който ще започне актуализациите към Android O за своите устройства.   Информацията е категорично доказателство за желанието на Huawei максимално бързо да актуализират смартфоните и таблетите си към новите версии на платформата. Все още не знаем колко време ще е необходимо, за да може собствениците на Mate 9 да изпробват възможностите на Android О. Необходими са още тестове, които да гарантират, че софтуера работи оптимално.    Вижте седем полезни функции, които ни очакват в Android O
още видеа