Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода

Премиера на Apple iPhone 7 - Дизайн

Следва: Смартфон с Windows -...
Loading the player...

Премиера на Apple iPhone 7 - Дизайн

Публикувано на 27.09.2016 00:05 / oт
Виктор Николов

Вижте още: 4G смартфон Revo You - Дизайн и Дисплей

 

Някой знае ли какво е това на снимката по-горе? iPhone 6..6s? Искате жокер…ще го обърна наопаки иии някой плахо каза iPhone 7. Да, това е новият флагман смартфон на Apple който Digital.bg за пореден път ще ви покаже първи, преди всички останали. Независимо, че много прилича на предшествениците си, този телефон определено заслужава вниманието ви – с какво той успя да ни впечатли и с какво да ни разочарова…останете с нас в следващите минути и ще разберете.

 

 

Да започнем с кутията. Първата новост която виждаме тук е, че вече Apple върху капака показват гърба на самия смартфон. Обновление са и слушалките които вече са по-различни от тези на предишните Айфони, кутийката например не е пластмасова, а основната разлика се крие в края на този кабел. Вече го няма класическият 3.5мм аудио жак, който е сменен с Lightning.

 

 

Не стига, че зарядните им са по-различни от тези на всички останали смартфони, ами сега и това. Искате да свържете любимите си слушалки - честито, не можете да ги свържете жично. Спокооойно, не се притеснявайте – Apple са се погрижили и в окомплектовката влиза преходник от 3.5мм към Lightning. За по-любопитните от вас, скоро ще публикуваме отделно кратко видео в което тестваме подробно базовите слушалки и допълнителните wireless Apple AirPods и ги съпоставяме с други модели „тапи” и пълноразмерни слушалки. Тук ще отбележим и още нещо което е макар и рядко, но е възможно да ви накара да се намръщите. Искате да слушате музика със слушалки, а в същото време зареждате телефона си. Никакъв шанс, жакът е един общ.

 

 

iPhone 7 Jet Black

Много хора казват, че новият iPhone 7 по нищо не се отличава от предходният iPhone 6s и респективно 6. Така е и ние сме почти на същото мнение, но…винаги има едно „но”. Така беше, преди устройството да дойде при нас. Оказва се, че когато го държим вече в ръка…моделът си е нов, няма спор. Макар чеее…все пак ни се искаше промяната да е малко по-голяма но уви. Дори като размери, телефоните са напълно еднакви, единствено новият модел е с 5гр. по-лек. Най-голямата новост е промяната в цветовите разновидности. Чао чао Space Gray, цветът вече е заменен от Black и Jet Black. Вторият е направо огледален. Много ефектен, но и не особено практичен цвят, за разлика от Black който е матиран. По всяка вероятност Jet Black ще бъде iPhone 7-цата която най-често ще ходи в сервиз за смяна на дисплей. Телефонът е като намазан с олио и буквално се пързаля в ръцете ни. Спасението е да му сложите кейс, но тогава се губи идеята на самия му екстравагантен дизайн.

 

 

А и 7 ще изглежда по същият начин както 6 и 6s, защото лицата им са еднакви. Вторият минус е изключително капризната от към цапане и драскане повърхност. Дори преди малко да сте измили ръцете си със сапун. По корпуса отново остават неприятни пръстови отпечатъци. Въпреки, че изглежда като стъклен, телефонът отново е метален, но технологията по която е направен е малко по-специфична от тази на останалите цветове.

 

 

Jet Black изглежда сякаш е направен от полу-скъпоценният камък Оникс. Случайно или не за този камък казват, че ни освобождава от отрицателните емоции и носи късмет. Така спокойно можем да наречем Айфона с този цвят – специален. При него характерните за iPhone пластмасови линийки под които се крият антените за Wi-Fi, 3G и 4G не се виждат. Не че ги няма, цветът им е същия както на целия корпус. Ние тестваме Silver при който вече въпросните са изнесени по периферията.

 

 

Обновление има при Home бутона. Той вече не е механичен и при натиск не поддава. Движението му е заменено от Taptic Engine вибриращ модул който се намира в ляво от бутона. Това капсуловане е направено, за да може iPhone 7 да се похвали с още една съществена новост. Нааай-накрая водоустойчив iPhone. Алелуя, макар и с прилично закъснение – Apple вече имат устойчив на мокрене флагман. Ще припомним, че Sony Xperia Z ни впечатли в водоустойчивостта си още през 2013г. Но нали знаете – по-добре късно, отколкото никога.

 

 

По спецификации, благодарение на своята IP67 протекция, телефонът е устойчив на потапяне във вода с дълбочина до метър за не повече от 30 минути. Но вече станахме свидетели на различни опити, сред които и потапяне в студена вода с дълбочина над 9 метра…в който iPhone 7 оцеля. Освен споменатият Home бутон, промяна има още в дизайна и функционалността на курсора за звука и слота за SIM карта. Те вече са изолирани със специално гумено уплътнение. До тук с дизайна, гледайте ни и утре, за да се запознаете подробно с хардуера на Apple iPhone 7 и с някои по-специфични функции и екстри, за които вероятно не знаете.

Прочети повече
свързани статии
смартфони
Как да разберем кои приложения на смартфона изразходват най-много батерия
Как да разберем кои приложения на смартфона изразходват най-много батерия
Животът на батерията на смартфоните продължава да е един от най-големите им проблеми и повечето от устройствата на пазара трудно биха издържали повече от един ден без да се наложи да бъдат заредени отново. Ситуацията се задълбочава и поради факта, че някои от най-популярните мобилни приложения, като Facebook или играта Pokemon Go консумират много енергия. Най-добрият начин да се справите с така създалата се ситуация е да разберете точно кои заглавия изразходват най-много батерия и за щастие това може да се прави в няколко лесни стъпки, предаде AndroidPit.   Ако искате да видите приложенията, изразходващи най-много от капацитета на батерията влезте в меню "Setiings" и кликнете върху раздела "Power Management", който в някои устройства се казва просто "Battery", което ще ви покаже този списък. Разгледайте внимателно заглавията и след като откриете приложениe, което изразходва твърде много батерия излезте от това меню и изберете "Settings>Applications" и кликнете върху него, за да отворите допълнително меню. От него разполагате с различни опции, като например да го спрете автоматично, да го деинсталирате, както и да видите детайлна статистика за батерията и мобилните данни, които е изразходвало.   Разполагате и с възможността да изберете "Force Stop" бутона, а след това да рестартирате смартфона и да продължите да гледате по същия начин как се представя дадено мобилно приложение. Твърде често причината за краткия живот на батерията може да е друга, като например яркостта на дисплея или да намалите времето, в което той е активен, когато не се използва или пък да забраните някои приложения да работят във фонов режим. По този начин отделянето на няколко минути от времето ви ще се отплати с по-дълъг живот на батерията на вашия смартфон, което е доста полезно особено, ако ви се налага да пътувате често.   Вижте как да калибрираме батерията на устройства с Android
Google Allo
Приложението Google Allo вече е инсталирано над 1 млн. пъти за Android
Приложението Google Allo вече е инсталирано над 1 млн. пъти за Android
Google Allo е новото мобилно приложение за комуникация на компанията. Потребителите вече от няколко дни могат да го изтеглят безплатно на смартфоните с Android. Google Allo се радва на голяма популярност и вече се изкачи до първото място за най-инсталирате приложения в онлайн магазина на компанията. Данните разкриват, че заглавието вече е било инсталирано над 1 млн. пъти. По този начин Google Allo успява да изпревари дори Facebook Messenger и да оглави списъка с най-безплатни приложения в Google Play.   Tрябва да отбележим, че тези цифри са само за платформата Android. Google Allo е достъпно и за устройствата с iOS. Oт 9to5Google ни информират, че другото ново приложение на компанията, Google Duo вече е изтеглено над 10 млн. пъти след премиерата си през миналия месец. Ако интереса на потребителите продължи със същите темпове още до края на годината заглавието също може да премине границата от над 10 млн. изтегляния.   Популярността на Google Allo е сигурна гаранция, че скоро от компанията ще предоставят нов ъпдейт, който да подобри допълнително функционалността на мобилното приложение. Google Allo е смарт приложение за комуникация, което позволява да използвате рисунки и стикери в допълнение към текстовите съобщения, както и да криптирате разговорите си. Не бива да забравяме, че заглавието използва и Preview версията на новия персонален асистент Google Assistant.   Вижте приложението Google Allo ще поддържа функцията самоизтриващи се съобщения
смартфони
Знаете, ли, че: Всеки трети човек проверява смартфона си през нощта
Знаете, ли, че: Всеки трети човек проверява смартфона си през нощта
Смартфоните са неизменна част от ежедневието ни и много от нас обичат да ги използват преди да заспят или веднага след като се събудят. Експерти от консултантската фирма Deloitte проведоха интересно проучване, с което искат да проверят колко от нас работят със смартфона, докато са в леглото си. Данните разкриват, че броя на потребителите, които го правят е необичайно висок, предаде BusinessInsider.    Oказва се, че един от всеки трети човек използва смартфона през нощта, за да чете статии в интернет, да отваря мобилни приложения или дори да отговаря на имейли. В проучването им се включват около 4000 доброволци. Едва ли е изненадващо, че тази тенденция е най-ясно изразена при по-младите потребители. Резултатите на Delloite показват, че 50% от участниците на възраст между 18 и 24 години редовно използват смартфона в леглото. За сравнение тази стойност е 14% за хората, които са на над 65 години.    Най-често използваме смартфона през нощта, за да четем текстови съобщения или да проверяваме нотификации от социалните мрежи. Според данните 52% от анкетираните проверяват мобилното устройство до 15 минути след като се събудят. В същото време 58% от тях признават, че работят със смартфона си приблизително 30 мин. преди да си легнат. Проучването е ясно доказателство, че това е широкоразпространена тенденция сред потребителите.   Вижте защо не е добре да използваме смартфона си преди да заспим
мобилни приложения
Как да проверим колко бързо можем да пишем от смартфон с Android
Как да проверим колко бързо можем да пишем от смартфон с Android
Mобилните приложения и социални мрежи постепенно се превърнаха в основния метод за комуникация. Замисляли ли сте се някога колко бързо можете да пишете от дисплея на смартфона? Ако сте си задавали този въпрос е добре да знаете, че има много лесен начин как да проверите. The Typist е името на ново приложение за устройствата с Android и вече е достъпно за безплатно изтегляне от Google Play. Имайте предвид, че скоростта на писане зависи и от клавиатурата, която използвате.    Тhe Typist е интересно заглавие, което предлага разнообразна колекция от тестове, с които да проверите колко бързо го правите, предаде PhoneArena. Приложението подчертава всяка една дума, която въвеждате и изчислява средната скорост на писане в минута и ви показва данните в края на целия текст. Тестовете по подразбиране са с продължителност от една минута, но можете да използвате и по-дълги, ако имате достатъчно време.   Мобилното приложение може да се изтегли безплатно на смартфоните с Android 4.0 или по-високи версии на платформата. The Typist е създадено, за да ви покаже колко бързо можете да пишете. Най-добрият начин да увеличите тази скорост е да се упражнявате. Заглавието включва и допълнителни покупки, като платената версия премахва рекламите. Благодарение на него можете максимално бързо и лесно да разберете как се справяте при писане от смартфона.   Вижте как да печелим пари като тестваме мобилни приложения
МediaTek
МеdiaTek Helio P20, P25 и X30 са новите процесори на компанията
МеdiaTek Helio P20, P25 и X30 са новите процесори на компанията
MediaTek представиха официално три нови процесора за смартфони. Въпросните чипове се казват Helio P20, P25 и Helio X30, които се отличават с по-бърза скорост на работа и по-ниска консумация на енергия. Второто поколение на процесорите Helio P са произведени с 16-нанометрова технология на TSMC и включват поддръжка за LDDDR4 RAM модули. MediaTek Helio P20 и P25 осигуряват с 20% по-висока производителност, в сравнение със своя предшественик Helio P10.   Новите процесори са осемядрени и ще позволяват на смартфоните с тях да имат две камери с оптичен зуум в задната част. Компанията ще разкрие допълнително повече детайли за техническите спецификации на Helio P20 и P25, съобщава PocketNow. Tретият чип e най-интересният нов продукт на компанията. МеdiaTek Helio X30 е десетядрен процесор, който е създаден с 10-нанометрова технология на TSMC. Въпросният модел разполага с две 2.8GHz Cortex-A73 ядра, които са допълнени от четири 2.2GHz и същия брой 2GHz Cortex-A35 ядра.   Високата производителност се гарантира и от PowerVR 7XTP-MT4 850МHz графичен процесор. МеdiaTek Helio X30 осигурява поддръжка за 8GB LPDDR4 RAM модули, 4K видео със скорост от 30 кадъра в секунда и LTE Cat. 10 мрежи. В голяма степен можем да кажем, че този процесор е разработен като директен конкурент на новия Snapdragon 821 на Qualcomm. Въпрос на време е да видим кой ще бъде първия смартфон на пазара с MediaTek Helio X30. Добре познатата на българския пазар марка Revo предлага атрактивни и достъпни смартфони с процесори MediaTek.   Вижте кои са най-добрите осемядрени процесори за смартфони на MediaTek
още видеа