Как да сваляме снимки от видео файлове


 

Как да сваляме снимки от видео файлове

Empower
13-10-2010
прочетена 4708 пъти
Рейтинг 4.17
Размер на текста
 
 
Как да сваляме снимки от видео файлове

Ако сте правили опити да сваляте снимки от видео файлове, със сигурност сте се сблъскали с доста трудности. Това определено не е мисия невъзможна, но зависи как го правите. Стандартният начин с натискане на паузата и след това ALT-Printscreen shortcut не е най-удобният начин, особено ако целта ви е да заснемете човек. Причината е, че по този начин не винаги може да се свали подходящата поза.

 

Не си губете повече времето с този метод, защото има много по-лесен начин. ImageGrab е много лесна за използване програма, която дава възможност да превъртате напред или назад кадър по кадър, както и да задържате няколко кадъра в един ред. Стъпката на последователните кадри се задава от вас и варира от една секунда до една минута.

 

Когато си харесате кадър, от който да свалите снимка, натиснете бутона Extract Image, който се намира в лентата с инструменти в горната част на програмата. Същият ефект ще получите ако натиснете F5. По подразбиране, изображението ще се запише като BMP файл в папката Pictures.

 

Какво още ни дава приложението? С ImageGrab можете да свалите последователни снимки от видео файл. Това става след като задържите натиснат клавиша F5 когато стигнете до сцената, която ви харесва. Това е полезен начин за генериране на изображения, които впоследствие може да превърнете в анимиран GIF файл.

 
 
 последен ъпдейт: 20.04.2014 11:00


Продукти
RevoPad 8P 3G

RevoPad 8P 3G

RevoPad 8P 3G e най-новото попълнение от популярните таблети в България.Той елегантно комбинира модерният в последно...

 
RevoPad M8

RevoPad M8

Новият RevoPad М8 ще ви изненада със своя отличителен дизайн и компактните си размери, които го правят доста...

 
RevoPad M6

RevoPad M6

RevoPad M6 се отличава с характерния за този бранд модерен дизайн, компактни размери и притежава всички онези...